Nemulțumiri la proba de competențe digitale din cadrul concursului organizat de SCJUA pentru ocuparea unor posturi de asistent

spitalul județean arad
Distribuie:

Concursul pentru ocuparea unor posturi de asistent medical la Spitalul Județean Arad a stârnit nemulțumiri printre candidați. Unii susțin că organizarea este una nu tocmai profesionistă și dă mai degrabă impresia că se vrea angajarea doar „a unora care trebuie”. Anunțul privind detaliile concursului a fost publicat pe site-ul SCJUA și poate fi găsit AICI.


Concursul se desfășoară pe mai multe etape și conform informațiilor noastre au rămas, după evaluarea dosarelor depuse, peste 100 de participanți care au trecut această etapă a înscrierii și urmează să suțină celelalte probe: proba de competențe digitale (o probă suplimentară, recent introdusă și care este prima în calendarul concursului), proba scrisă, proba practică și proba interviului.

Luni, 18 martie, s-a derulat prima probă, cea a competențelor digitale care a și generat nemulțumirile printre candidați, cel puțin în ceea ce privește organizarea. Aceștia sunt în primul rând indignați de faptul că, în opinia lor inexplicabil, au fost împărțiți în două grupe care susțin proba în două zile diferite ( luni 18 martie și marți 19 martie), ceea ce le-a ridicat suspiciuni.


Ce reclamă candidații

Candidații care au dat proba în ziua de luni nu înțeleg motivul pentru care nu s-a dat proba de competențe digitale în aceeași zi, pentru toți.

Ei susțin că așa ar fi fost corect, cu atât mai mult cu cât s-ar fi putut examina chiar și 100 de candidați într-o singură zi, având în vedere că timpul alocat pentru fiecare candidat a fost de 10 minute pentru subiectul extras.

O altă nemulțumire este legată de faptul că pentru această probă nu li s-a dat o bibliografie și un barem, ei trebuind să se pregătească mai mult sufletește pentru această probă. Conform declarațiilor lor, competențe digitale putând însemna orice, „de la a ști să pornească un calculator, la a ști să intre pe rețelele sociale sau să introducă date în excel sau alt program”.

Mai mult, comisia de evaluare formată din 6 examinatori, asistenți-medicali, cum ar putea să le evalueze aceste competențe.

Cea mai importantă nemulțumire de la această probă fiind faptul că în sala de examinare, chiar „în ceafa lor” stătea directorul de îngrijiri al SCJUA, Otilia Popa, care le spunea din minut în minut cât timp le-a mai rămas, mai mult distrăgându-le atenția, cu atât mai mult cu cât nu li s-a adus la cunoștință calitatea pe care o avea Otilia Popa în cadrul acestei probe (membru sau președinte al comisiei). Candidații sunt nemulțumiți atât de prezența ei, cât și de maniera în care a ales să participe la probă, considerând că a fost chiar o tactică prin care s-a pus presiune asupra lor, dincolo de presiunea timpului scurt pentru rezolvarea subiectului.


Am solicitat poziția SCJUA cu privire la aceste nemulțumiri și ni s-au transmis următoarele precizări:

„Directorul de Îngrijiri a participat la concursul pentru ocuparea posturilor vacante de asistenți medicali în calitate de președinte al comisiei de examinare. În această calitate, le-a comunicat când s-au scurs primele cinci minute din timpul alocat examinării respectiv când mai aveau un minut.

În cadrul acestei probe, candidații au trebuit să demonstreze că dețin cunoștințe minime de operare PC l, printre care pornirea calculatorului. Proba a fost supravegheată audio-video iar candidații nemulțumiți pot depune contestație.

Referitor la desfășurarea probei, în două zile, menționăm că am luat această decizie deoarece am avut 106 candidați, ceea ce înseamnă că, dacă luăm în calcul doar 10 minute de candidat, fără timpii de înregistrare, așezare la birou etc ajungem la mai bine de 17 ore pentru examinarea tuturor candidaților.

Nu s-a postat bibliografia pentru proba de competențe digitale, deoarece considerăm că subiectele alese sunt elemente de bază pentru a putea utiliza un computer. Membrii comisiei au competențele necesare pentru a evalua această probă.” – ne-au transmis reprezentanții spitalului.


Concursul pentru ocuparea posturilor de asistenți medicali continuă conform Calendarului:

calendar concurs asistenti medicali scjua1calendar concurs asistenti medicali scjua2


 

Categorie: Știri
Etichete: asistenti medicali, concurs, SCJUA
Distribuie:
Articolul anterior
De la începutul anului, pe AUTOSTRADA VESTULUI: 4 accidente, o persoană decedată, 3 persoane rănite, 3.526 de contravenții constatate și 235 de permise reținute. În rândul automarfarelor de transport marfă, crește numărul polițelor RCA false
Articolul următor
Nu veți reuși…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie