„Nu sunt faimos dar sunt aromân” – proiecție de film la Cinema Arta

nu sunt faimos dar sunt aromân
Distribuie:

Regizor artistic, actor și poet, Toma Enache vine la Cinema Arta din Arad, miercuri, 02 august 2023, începând cu orele 17:00, alături de proiecția unui proiect cinematografic unic în țară: „Nu sunt faimos dar sunt aromân” („Nu hiu faimos ama hiu arman”), un film de lungmetraj cu dialoguri în exclusivitate în limba aromână, cu o echipă de actori și realizatori formată aproape integral din aromâni și cu o poveste romanțată, centrată pe originile poporului aromân.

„Nu sunt faimos, dar sunt aromân” este o dramă romantică ce descrie călătoria lui Toni Caramușat, un regizor faimos, pornit în căutarea adevărului absolut despre originea neamului său. Mitul spune că acest adevăr este purtat de Armânamea, ultima descendentă din neamul sau. Toni se întâlneşte cu fete din întreaga lume, cu speranţa că soarta îi va scoate în cale şi adevărul, şi femeia la care visează. Le va găsi? Şi, dacă da, cu ce preţ? Mesajul filmului: Adevărul uneşte oameni şi destine, indiferent de împrejurări şi timp.

Distribuţia lungmetrajului îi aduce pe marile ecrane, alături de Toma Enache şi Linda Croitoru, pe actorii Lică Gherghilescu Tanasoca, Teodora Calagiu Garofil, Rudy Rosenfeld, Camelia Şapera, Mara Panaitescu, Alina Mantu, Ana Donosa, Anca Manolescu, Take Florescu, Cristina Cabel, Sorin Saguna şi Geo Dinescu. De coloana sonoră a filmului s-au ocupat Ovidiu Lipan Ţăndărică, Stelu Enache şi Sirma Guci. Filmul este o producţie cinematografică independentă, cu un buget de 360.000 de euro, finanţarea provenind în totalitate din surse private.

„Nu sunt faimos, dar sunt aromân” a câștigat premiul „Maestrale Unica“, acordat de Parlamentul italian, precum și distincția Parlamentului European pentru cea mai bună reprezentare a unei minorități lingvistice din Europa, în cadrul Festivalului de Film „Babel”.

,,Este un film făcut cu multă sudoare şi multă muncă”, afirmă regizorul și scenaristul Toma Enache, care va fi prezent la Cinema Arta, miercuri, 02 august 2023, și va participa la o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Intrarea este liberă.

Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad

Trailer-ul filmului:


 

Categorie: Comunicate de presă, Știri
Etichete: cinema arta, Linda Croitoru, Nu sunt faimos dar sunt aromân, Toma Enache
Distribuie:
Articolul anterior
Cătălin Crișan va cânta la Parada Clătitelor din Moneasa
Articolul următor
LIGSTEZIA. Privește sunetul, ascultă culoarea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie