Reduceţi aportul total de calorii
Ca să fie eficientă pentru pierderea în greutate, alimentaţia trebuie să furnizeze mai puţine calorii decât cele pe care le arde organismul.
Alegeţi alimentele săţioase
De regulă, alimentele săţioase sunt cele bogate în fibre. Pe măsură ce absorb apa, fibrele îşi măresc volumul în stomac şi ne dau senzaţia de saţietate. Alimentele care dau această senzaţie sunt legumele, cerealele integrale, nucile, semințele și fructele.
Alegeţi alimente care produc puţină energie
Creşteţi consumul de alimente care furnizează puţine calorii în raport cu greutatea lor, cum ar fi legumele şi fructele.
Stabiliți un program cu 3 mese principale consumate în linişte
O masă unică, abundentă, consumată seara nu face decât să mărească volumul stomacului şi să ducă la îngrăşare.
Nu mâncați între mese
Masa de dimineaţă şi masa de prânz să devină mesele principale ale zilei, eliminând cina sau reducând-o la servirea unei salate.
Formaţi-vă obiceiuri alimentare sănătoase
Mâncaţi încet, mestecând toate alimentele cu grijă. Este un fapt dovedit că în felul acesta se reduce cantitatea de alimente consumate şi, totodată, scade aportul de calorii.
Eliminați stresul
Evitaţi starea de nelinişte şi îngrijorare la masă, întrucât acestea ne conduc în mod inconştient la un consum mai mare de alimente. Nu numai că stresul îngraşă, dar favorizează depunerea preferenţială a grăsimii pe abdomen şi în interiorul acestuia, printre organe: faceţi ordine în activitatea profesională şi familială şi nu mâncaţi din motive de stres (foame nervoasă, emoţională).
Evitați prăjelile, sosurile, tocăturile
Gătiţi cât mai simplu (la grătar sau la cuptor), cu cât mai puţină grăsime; renunţaţi la sosurile cu maioneză și la mâncărurile copioase.
Evitați deserturile și băuturile răcoritoare
Conţinutul crescut de zahăr din aceste produse alimentare determină o secreţie mare de insulină, hormon responsabil de transformarea excesului de calorii în grăsime de depozit.
………………………………………………………………………………………
Calificarea: Nutriționist
Domeniile de competență: Nutriție și dietetică
Serviciile oferite: Evaluarea compoziției corporale. Monitorizarea pe termen lung a statusului nutrițional. Managementul greutăţii. Consiliere nutriţională personalizată atât pentru persoanele sănătoase, cât și pentru cele cu diverse patologii: obezitate, diabet zaharat, boli cardiovasculare, afecțiuni hepatice, renale, intestinale etc.