O femeie de 37 de ani din Sebiș – arestată după ce a provocat 5 incendii la casele de pe strada pe care locuiește

incendiu
Distribuie:

Femeia de 37 de ani este din Sebiș, iar soțul său este pompier. Aceasta a declarat în timpul anchetei că îi plăcea să vadă intervenția pompierilor pentru stingere. Aceasta a fost prezentă la stingerea incendiilor provocate la anexele gospodărești ale vecinilor. Procurorii au solicitat și o expertiză psihiatrică în acest caz, expertiză care a stabilit că femeia avea „discernământ diminuat”. Anchetatorii spun că soțul suspectei, care este pompier și a participat la stingerea unora dintre incendii, nu are legătură cu ceea ce făcea soția sa.


IPJ Arad: ARESTATĂ PENTRU INCENDIERE

În perioada 22 Iulie – 6 Noiembrie a.c., pe str. Crișului, din orașul Sebiș, au izbucnit 5 incendii, la mai multe imobile.

În urma acestor incidente, nu au fost rănite persoane, dar au fost cauzate pagube materiale în valoare totală de aproximativ 200.000 de lei.

În toate cauzele au fost întocmite dosare penale pentru distrugere și distrugere din culpă, conturându-se suspiciunea rezonabilă că incendiile ar fi fost provocate de o persoană.

În urma investigațiilor efectuate de polițiștii orașului Sebiș, s-a stabilit că o femeie de 37 de ani, din localitate, care domiciliază în proximitatea imobilelor distruse, ar fi provocat incendiile.

În baza probatoriului administrat, la data de 17 Noiembrie a.c., femeia a fost reținută pentru 24 de ore.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonţ a dispus arestarea preventivă a femeii, pentru 30 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere în formă continuată, distrugere și distrugere din culpă.

Biroul de presă al IPJ Arad


Conform portalului intanțelor de judecată – Tip solutie: Soluţionare
Solutia pe scurt: În temeiul dispoziţiilor art. 226 Cod procedură penală raportat la art. 202 alin. 1-3 şi 4 lit. e) şi art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Gurahonţ. Dispune arestarea preventivă a inculpatei Dinişor Ioana Veronica, pentru pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere în formă continuată, faptă prev şi ped de art.253 alin.4 C.pen cu aplic art.35 alin.1 C.pen (trei acte materiale din data de 22.07.2023, 20.08.2023 şi 10.10.2023 în dauna aceleiaşi persoane vătămate, Ţic Teodor Simion) şi distrugere, faptă prev şi ped de art.253 alin.4 C.pen ( un act material din data de 19.10.2023 în dauna persoanei vătămate Coşeri Gheorghe), pe o perioadă de 30 de zile, începând din data de 17.11.2023 până la data de 16.12.2023, inclusiv. În baza art. 230 Cod procedură penală, dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatei Dinişor Ioana Veronica. Respinge ca neîntemeiată cererea formulată de inculpată privind luarea măsurii arestului la domiciliu sau a măsurii controlului judiciar. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi 17.11.2023, ora 19:30, în prezenţa inculpatei.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  12/2023  17.11.2023


 

Categorie: Știri
Etichete: arestată preventiv, incendii, ISU Arad, piromană, Sebis
Distribuie:
Articolul anterior
Un arădean a fost arestat preventiv pentru furt de unelte dintr-un imobil în construcție, pe strada Ghioceilor
Articolul următor
LIGA 3 | Rezumatele partidelor din weekend 

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie