O nouă etapă în cadrul Circuitului Profesionist de Padel, la Timișoara

circuit padel timisoara7 1
Distribuie:

Cei mai buni jucători de padel din România, alături de sportivi din alte cinci țări, se reunesc în weekend, lângă Timișoara, la o nouă etapă în cadrul Circuitului Profesionist de Padel.


Circuitul Profesionist de Padel programează în acest final de săptămână, de vineri, 14, până duminică, 16 iunie, etapa a V-a a competiției naționale, la Padel Center Timișoara. S-au înscris 128 de jucători de padel profesioniști din România, Republica Moldova, Italia, Spania, Portugalia și Tunisia. Aceasta este penultima etapă din circuit, urmând ca la finele anului să se desfășoare Cupa României, competiție care, anul trecut, a fost găzduită de Padel Center Timișoara.

Clubul timișorean este reprezentat în competiție de actualii campioni ai României, echipa Armand Baboian / Robert Coman, dar și de perechile Klaus Herle / Silviu Popescu, respectiv Bogdan Bristan / Horia Matei, jucători profesioniști care evoluează în Liga 1.

Cei mai bine cotați jucători timișoreni care vor evolua în Liga 2 sunt Mădălin Ilinca și Valentin Roșu.

Circuitul Profesionist de Padel este singura competiție reprezentativa la nivel național care, de anul trecut, reunește sportivii profesioniști din toate cluburile din țară.Recunoscut oficial în România din 2022, prin ordin al ministrului Sportului, padelul este un adevărat fenomen, sportul cu cea mai rapidă creștere din lume, numărând deja aproximativ 30 de milioane de jucători la nivel mondial (cu o evoluție de circa 5 milioane, față de anul trecut).

Peste 130 de țări se regăsesc pe harta padelului mondial. Cu peste 42.600 de cluburi de padel, Europa deține 70 % din totalul celor existente în lume. Această creștere este deosebit de semnificativă în afara Spaniei, țări unde numărul cluburilor a crescut de șase ori în ultimii trei ani. Padel Center Timișoara este unul din cluburile reprezentative pe harta europeană a padelului, fiind, de altfel, primul din România care a participat la competiții internaționale oficiale.

Baza sportivă de lângă Timișoara are 8 terenuri de padel (3 acoperite/ indoor și 5 în aer liber / outdoor, dotate cu nocturnă). Acestea poartă marca Padel Galis, furnizorul omologat pentru Premier Padel, cea mai importantă competiție internațională a acestui sport. Padel Center Timișoara e primul club de padel din vestul României, primul deschis în afara Bucureștiului și, mai mult decât atât, este o bază sportivă „verde”, care își produce singură energia, cu panouri solare.

Pentru etapa din acest weekend a Circuitului Profesionist de Pedel, Padel Center Timișoara în calitate de organizator, are alături parteneri și sponsori importanți: Constructim SA, Padel Store România, NeonStyle, Porsche Timișoara, Red Bull România.

Meciurile de duminică, semifinalele și finalele vor fi transmise live de postul de televiziune Tele Europa Nova Timișoara, partenerul media al competiției.


 

Categorie: Timiș
Etichete: Circuitul Profesionist de Padel, Padel Center Timișoara
Distribuie:
Articolul anterior
Accident mortal, între Curtici și Sântana
Articolul următor
DSP Arad: Informații utile referitoare la consumul de ciuperci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

jackie ionescu large

Adio, dom’ profesor JACKIE!

De profesorul Ion V. Ionescu am auzit prima dată în vara anului 1980, când Poli Timișoara a luat Cupa României cu el antrenor. Cam de atunci am început să fiu…