Operațiunea „Distrugem tot!” APIA iscă un nou scandal cu fermierii. Motivul – amânarea la plată a subvențiilor sub pretextul „trasabilității”!

fermieri
Distribuie:

 

Este un plan diabolic al APIA Bucureşti să nu se plătească nici un leu pentru nici un fermier?! Site-ul de specialitate agroinfo.ro, în urma unei documentări din mai multe surse, este de părere că da!
Ieri, 4 iulie, 2016, inspectorii Agenției de Pălăți și Intervenții pentru Agricultură au început o verificare pe trasabilitate pentru toate animalele care la 31 ianuarie 2013 au fost declarate pentru subvenţie, să vadă dacă mai există şi, dacă nu, în baza cărui document a fost mişcat acel animal.

„Este bine să se facă o ordine în efectivul de animale, dar un recensământ naţional va dura luni de zile. A alege momentul ăsta ca să faci un recensământ naţional pentru toate bovinele din România este începutul sfârşitului. Începutul sfârşitului care a început pe 25 mai şi s-a tot prelungit cu minciunile de la o săptămână la alta. Iar ceea ce va începe APIA de astăzi este cireaşa de pe tort, iar fermierii pot să-şi ia adio de la business”declară indignați reprezentanții fermierilor.

APIA nu a făcut nici o plată nici pe ANT 7, nici pe ANT 8, pentru care termenul de referinţă era cota de lapte, respectiv data de 31 ianuarie 2013, pentru că au inventat acest element care se numeşte trasabilitate, prin care să verifice toate animalele de la acea dată ce s-a întâmplat cu ele, dacă mai există, şi dacă nu există, în baza cărui document au fost scoase din sistemul naţional. Nu contează dacă cineva şi-a făcut treaba, respectiv medicul veterinar sau dacă a fost dus animalul la abator şi a fost radiat din baza de date, nu contează nimic! Se caută motive să nu se dea banii! Toată lumea promite că se întâmplă mâine, poimâine. Este o miciună de la un capăt la celălalt!

Surse APIA au confirmat pentru Agroinfo că încă nu a fost făcută nici o plată pe zootehnie, că se lucrează acum la verificarea trasabilităţii, dacă animalul e eligibil pentru plată, dacă are arborele genealogic. Verificarea trasabilităţii nu ar fi însă o noutate, s-a mai verificat şi în ceilalţi ani dacă animalele erau eligibile, dacă au dispărut, unde s-au dus animalele de la o fermă la alta, transferul de exploataţie. În mod normal aceste verificări se fac automat, şi doar în anumite cazuri se fac manual, când s-au făcut transferuri de la o exploataţie la alta, cine are deptul la primă.

Citește documentarea integrală pe agroinfo.ro

Sursa foto: Lumea Satului

Categorie: Știri
Etichete: APIA, fermieri, scandal, subventii
Distribuie:
Articolul anterior
Caravana Metropolis – a început festivalul de filme pentru „cinefilii de aer liber”. Vezi programul complet
Articolul următor
Westfield și-a prezentat noua colecție de vile într-un cadru festiv [GALERIE FOTO]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

Urmăriți-ne pe