Paul Stănescu: Bugetul pentru anul 2024 asigură stabilitate și investiții

paul stanescu 20 decembrie
Distribuie:

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Am adoptat un buget care prioritizează investiții în stabilitatea socială, educație și infrastructură. Creșterea salariului minim, a veniturilor profesorilor și a pensiilor în 2024 înseamnă respect și dreptate socială, nu pomană electorală. Reprezintă redarea demnității unor categorii de români prea mult timp nedreptățiți. Respectul pentru munca lor nu poate fi suspendat sau anulat, doar pentru că unii văd mereu apocalipse financiare, ori de câte ori PSD crește veniturile românilor.

Continuăm să guvernăm fără să apelăm la austeritate, ci luptând, în cadrul acestei coaliții, pentru o Românie mai echitabilă. Aceasta este o miză actuală, dar și pe termen lung, nu promisiuni fără acoperire sau populism deșănțat, nu scandal și isterie, cum am văzut zilele acestea la dezbaterea bugetului în Parlament.

Întotdeauna vor exista neajunsuri bugetare, pentru că nicio lege a bugetului nu va fi vreodată perfectă. Dar este de-a dreptul incredibil cum bugetul pentru anul 2024 a ajuns să fie criticat pentru că prevede creșteri de venituri și alocări substanțiale pentru investiții publice. Poate unii ar fi preferat, cum s-a mai întâmplat în trecut, austeritatea, care nu se regăsește și în opțiunile noastre. Și apropo de trecut, să nu uităm cum s-au descurcat celelalte partide aflate la guvernare, atunci când PSD era în opoziție. Istoria pe care o știm și am trăit-o ne reamintește doar de crize politice, catastrofe guvernamentale și o mare instabilitate.

După ce am intrat la guvernare, în anul 2022 și 2023 a trebuit să asigurăm protejarea veniturilor românilor celor mai vulnerabili și să-i sprijinim, pentru că treceam prin crize majore. Și am făcut-o, tot în ciuda celor care spuneau că distrugem bugetul!

Astăzi, arătăm în continuare românilor că prin acest buget am gândit lucrurile și contextual, și rațional, și în perspectivă și că PSD rămâne garanția coerenței guvernamentale și a stabilității țării. – Paul Stănescu, Secretarul General al PSD.

Biroul de Presă al PSD Arad


 

Categorie: Politice
Etichete: Bugetul pentru anul 2024, Paul Stănescu, secretarul general al PSD
Distribuie:
Articolul anterior
„Bătrâna Doamnă” și-a arătat limitele la sfârșit de an
Articolul următor
Secția pentru procurori a CSM a hotărât, în unanimitate, eliberarea din funcție prin pensionare a procurorului Pavel Palcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie