Secția pentru procurori a CSM a hotărât, în unanimitate, eliberarea din funcție prin pensionare a procurorului Pavel Palcu

pensionare pavel palcu 1
Distribuie:

În ședința de miercuri, 20 decembrie 2023, Secția pentru Pocurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a suplimentat Ordinea de zi și cu propunerea privind eliberarea din funcție prin pensionare a procurorului Pavel Palcu de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad. Menținerea acestuia în funcție ar expira în luna ianuarie 2024. În ultimii ani, procurorul Pavel Palcu a fost menținut în activitate prin avize ale CSM, acesta depășind vârsta legală de pensionare.


Decizia are la bază starea de sănătate a procurorului Pavel Palcu, în timp ce acesta se află internat într-un spital la Timișoara, în stare gravă, după ce a suferit un atac cerebral în cursul zilei de marți, 19 decembrie,  și trecând printr-o intervenție neurochirurgicală complicată.

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, după suplimentarea ordinii de zi, a hotărât înaintarea către Președintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin pensionare, a domnului PALCU PAVEL, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad. (unanimitate)”

 

pensionare pavel palcu


Procurorul criminalist Pavel Palcu  este procurorul cu cea mai mare vechime din Ministerul Public. Pentru că a depășit vârsta de 65 de ani, acesta și-a continuat cariera în ultimii ani doar cu un aviz anual al Consiliului Superior al Magistraturii.

În ultima sa ședință, secția de procurori a CSM i-a prelungit lui Palcu menținerea în funcție până în 15 ianuarie 2024. Procurorul susținea, de câte ori avea ocazia,  că dacă este sănătos și nu se schimbă legea vrea să rămână în procuratură până la vârsta de 70 de ani. „Eu am o vechime de 43 de ani, nu pierd foarte mult la salariu (n.r. în comparație cu pensia). Până la 70 pot să stau dacă nu se schimbă legea. Cât mă duce mintea și puterea, vreau să stau să ajut”, spunea procurorul Palcu.

Odată cu ieșirea din sistem a procurorului Pavel Palcu, Ministerul Public va rămâne văduvit de un profesionist, un om dedicat profesiei și cauzelor drepte.

pavel palcu 1


Citește și:


 

Categorie: Știri
Etichete: pavel palcu, pensionare, Secţia pentru procurori a CSM
Distribuie:
Articolul anterior
Paul Stănescu: Bugetul pentru anul 2024 asigură stabilitate și investiții
Articolul următor
Arădean depistat cu aproape 2.000 de pachete de țigări de contrabandă în mașină

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie