Pistolarii CSM-ului arădean, în aşteptarea sezonului de GLONȚ

daria haristiade 650x435
Distribuie:

Secţia de tir a CS Municipal Arad îşi continuă pregătirea conform protocoalelor în vigoare, fără însă a putea pune accent pe antrenamentele specifice. Pistolarii pregătiţi de Gheorghe Pop, Monica Toth şi Mircea Budurişan duc dorul competiţiilor, pe care ar putea să le înceapă peste o lună, dacă autorităţile vor da undă verde şi altor sporturi: „Ne antrenăm mai mult fizic, conform normelor şi măsurilor impuse de autorităţi. Nu am apucat încă să ne pregătim pentru sezonul de glonţ, care ar trebui să înceapă în august. Fără antrenamente specifice şi concursuri de pregătire ne va fi greu să revenim în competiţie. Bine că măcar am apucat să tragem la începutul anului aer comprimat, la Europene şi în primele întreceri din 2020.

Trebuia să avem deja două etape de glonţ, dar care în condiţiile date s-au anulat. La începutul lunii viitoare ar trebui să avem Campionat Naţional de juniori 2 şi Cupa României, iar undeva la sfârşit de august şi început de septembrie Campionate Naţionale de juniori, tineret şi seniori. La cum arată acum calendarul, la Arad este programată o etapă de aer comprimat, în octombrie, dar care contează deja pentru sezonul viitor”, a declarat Gheorghe Pop, antrenor al secţiei de tir sportiv la CSM Arad.

Haristiade şi Joldea, testaţi de COVID-19

Nici pe plan internaţional lucrurile nu stau prea bine – în calendarul intermediar din acest an figurând doar competiţii de talere – în vreme ce „tricolorii” CSM-ului arădean, Daria Haristiade (foto), componentă a CNOPT (Centrul Naţional Olimpic pentru Tineret) şi Luca Joldea, component al CNOPJ (Centrul Naţional Olimpic pentru Juniori) au drum la Bucureşti pentru „viza medicală de la INMS, ei testându-se şi de coronavirus.

Haristiade şi Joldea au concurat în luna februarie a acestui an la Europenele de tir din Polonia, în cadrul categoriei juniori, ambii bifând cifre promiţătoare pentru viitor. Cei doi pistolari arădeni sunt speranţe olimpice pentru ediţia din 2024, dar pentru a ajunge la acel nivel mai au multă treabă…

Categorie: Sport
Etichete: csm arad, gheorghe pop, haristiade, joldea, monica toth
Distribuie:
Articolul anterior
[Calendarul țăranului român] PANTELIILE – șapte zile înainte și șapte după Sântilie: ZILE ADUCĂTOARE DE FOC
Articolul următor
Florin Tripa: „Fabricile de componente auto din județul Arad vor da afară sute de angajați, iar PNL se preocupă de alegeri“

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie