[email protected]. Episodul 33 | Sabin Bădulescu, campion la SKANDERBEG. O filosofie de viață

sabin badulescu
Distribuie:

Am discutat în acest episod al seriei noastre de podcasturi cu campionul la Skanderbeg, Sabin Bădulescu, aflat în Arad cu prilejul semnării contracului de imagine cu firma de protecție și pază ELITE BODYGUARD TEAM.



Conform definiției acceptate (nu demult) și în dicționarele oficiale românești, Skanderbeg este un sport de forță între doi participanți, ce constă în prinderea palmelor, fixarea coatelor într-un plan orizontal și împingerea brațului adversarului până ce dosul palmei unuia dintre competitori ajunge în planul cotului. Învingătorul competiției este declarat cel care are brațul deasupra în timp ce adversarul său atinge cu dosul palmei suprafața pe care se desfășoară întrecerea.


Cunoscut mai demult, în limbaj popular, drept „braț de fier” – din franceză bras de fer, engleză Armwrestling, cunoștințele actuale despre istoria skanderbegului se bazează pe surse de dovezi scrise și picturale și este posibil ca luptele de brațe să fi existat în orice număr de culturi antice sau medievale, dar care nu l-au înregistrat. Cele mai populare afirmații susțin că a fost practicat în Egiptul antic sau în Grecia antică.

Se știe că a fost practicat pe scară largă în perioada Edo din Japonia, reprezentat în artă  încă din anii 1700 și înregistrat în scris încă din secolul al VIII-lea în Kojiki și este probabil ca popularitatea modernă a luptei de brațe să provină din tratamentul japonez al sportului. Skanderbegul a fost practicat și de spanioli și cubanezi în secolul al XIX-lea, posibil prin influența contactului japonez; acești luptători de brațe puneau o sumă de bani sub fiecare cot.

Turneele organizate de lupte de brațe au apărut în anii 1950, în timp ce primul World’s Wristwrestling Championship – s-a desfășurat în  Wetaskiwin, Alberta, Canada, în 1979 și, iată, în România, în 2021.


Invitatul nostru își povestește, pe larg, istoria personală care aproape că se confundă cu acest sport pe cât de nișat, pe atât de popular, și se consideră „în TOP CINCI cei mai puternici oameni de pe planetă”

Sabin Badulescu este economist la bază, după ce și-a terminat școala în peste 10 școli generale, datorită profesiei tatălui său, constructor. A absolvit un liceu bun și a urmat ASE București.

Are 15 titluri de campion al României la seniori și a fost timp de 6 ani campion absolut și neînvins al României.  Este, de asemenea, medaliat mondial și european – cel mai important moment al carierei sale a fost când l-a învins pe actualul și neînvinsul de 7 ani campion al lumii,  georgianul de 200 kg. Levan Saginashvili.

Printre „victimele” sale se numără cel mai faimos și puternic rus Ivan Matyusenko și campionul american Travis Bangent, căruia i-a produs „daune grave”.

Urmează, în luna mai meciul anului, cu turcul Ferit Osmanli, iar pe acest eveniment vom sta și noi cu ochii…


Pe canalul său de YouTube veți găsi o serie de clipuri cu luptele cărora le-a fost protagonist.



 

Categorie: Podcast
Etichete: Denisa Rusza, ELITE Bodyguard Team, podcast - episodul 33, Sabin Bădulescu, skanderbeg
Distribuie:
Articolul anterior
East European Comic Con – peste 52.500 de vizitatori în 2023
Articolul următor
Complexul Muzeal Arad – noi tipuri de bilete și abonamente pentru vizitatori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

Nu am găsit niciun rezultat.