Polițiștii Locali l-au amendat pe „Tata Teroare” a 10-a oară în ultimii doi ani – acum pentru că, după ce agresase verbal patru minore, i-a filmat și „porcăit” în timp ce se ocupau de un alt turbulent

politia locala arad
Distribuie:
[COMUNICAT DE PRESĂ]
Personaje aflate sub supravegherea poliției locale.

Joi, 29 septembrie a.c., în jurul orei 14,30, în Piața Arenei, numitul A.G., 29 ani, cu domiciliul în comuna Abrămuț, sat Petreu, județul Bihor, a fost surprins de polițiștii locali arădeni agresând verbal patru minore care așteptau autobuzul, adresându-le cuvinte și expresii jignitoare.

În continuarea faptelor sale, luni, 3 octombrie în zona teatrului, același A.G., s-a îndeletnicit cu filmarea polițiștilor locali aflați în exercițiul funcțiunii, în timp ce interceptau o persoană turbulentă, care urla în stația de taxi și „împărțea” injurii, inclusiv la adresa lor.

Aceasta este una dintre cele două filmări, postate de pe contul „Tata Teroare” (n.red.):

Filmarea postată în spațiul public, conține comentarii neadevărate și neverificate ale lui A.G. la adresa poliției locale, în referire la desfășurarea evenimentului, fapt ce poate produce prejudicii de imagine administrației arădene.

În ziua următoare, același A.G. aflat în continuare pe străzile orașului nostru, fără o îndeletnicire care să-i ocupe timpul, mânca nestingherit semințe, aruncând cojile pe stradă. 

În drumul său, a întâlnit, însă, patrula de polițiști locali care supravegheau zona respectivă.

Istoricul contravențional al acestui individ relevă faptul că este deja client vechi al poliției locale din Arad, având înregistrate în ultimii doi ani nouă procese verbale de contravenție pentru diverse fapte săvârșite pe raza municipiului, deși nu provine din județul nostru. El și alții asemenea lui, se află de mai multă vreme sub atenta monitorizare a polițiștilor locali, în preocuparea lor de a împiedica încãlcarea de către aceștia a graniței dintre contravenient și infractor.

Rezultat al ultimelor isprăvi săvârșite, sancțiunile aplicate s-au concretizat în amenzi contravenționale însumând 3.000 de lei,

conform prevederilor Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, precum și ale HCLM 162/2006 privind gospodărirea municipiului Arad.

Un aspect ce trebuie luat în considerare rezidă în faptul că sumele rezultate din aplicarea tuturor amenzilor aferente faptelor antisociale săvârșite de A.G. în municipiul Arad se vor face venit la localitatea unde are acesta domiciliul, conform prevederilor legale actuale.
În cazul său, ca și al altor indivizi din afara localității, prezenți pentru perioade variabile în oraș, împiedicarea produceriialtor prejudicii la adresa comunității noastre ține de verificareacondițiilor în care i se asigură cazarea și întreținerea curentă în municipiu, cu participarea/acordul sau toleranța unor persoane fizice ori juridice înregistrate în UATArad, care pot fi responsabilizate contravențional în relația cu administrația publică locală.

De asemenea, începând cu luna septembrie a anului curent efectivele de ordine publică ale Poliției Române și poliției locale din municipiu au intensificat colaborarea destinată identificării și documentării componentei infracționale a comportamentului ilicit desfășurat de cei mai vizibili dintre contravenienții care, în mod curent, tulbură ordinea și liniștea publică în oraș, în registru contravențional.
Stabilirea eventualei răspunderi penale aacestora va permite îndepărtarea de pe domeniul public a turbulenților sosiți de la mari distanțe, fără a se mai aștepta demersurile – adesea lipsite de eficiență – ale altor administrații locale ce ar încasa fondurile din amenzile aplicate de poliția locală din Arad.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Arad

Categorie: Știri
Etichete: filmarea polițiștilor locali aflați în exercițiul funcțiunii, persoană turbulentă, piata arenei, politia locala arad, Tata Teroare, zona teatrului
Distribuie:
Articolul anterior
În atenția solicitanților de locuințe ANL: Până la data de 28.10.2022 trebuie depuse documente suplimentare!
Articolul următor
Onisim Colta – IN MEMORIAM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

ferma

Un tractor a luat foc la o fermă din Turnu

Astăzi, în jurul orei 14:00, pompierii militari arădeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un utilaj agricol, la o fermă din localitatea Turnu. La locul…
ceitrei moise nicoara pr

Rock la „Moise” în pauza mare

Azi, la Colegiul Național „Moise Nicoară”, pauza mare a fost o surpriză plăcută. Pe holul festiv al liceului, trupa CEITREI a cântat un rock de cea mai bună calitate și…
72b2f818 0aae 46f7 8bb6 c9be6b036ea6

Arădenii de la LUPUS DACUS cântă la ATENEUL ROMÂN

  Ivită din „debandada minunată a rockului”, trecând prin conservatoarele obligatorii ale clasicismului cu aplicare pe muzica medievală, formația de muzică veche (actualmente, conform autoprezentării) LUPUS DACUS a ajuns la…