Președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen – acuzată de complicitate la crime de război în Gaza

ursula gaza genocid
Distribuie:

Institutul Internațional de Cercetare pentru Pace din Geneva (GIPRI) a acuzat-o pe Ursula von der Leyen, Președinta Comisiei Europene, de complicitate la crime de război și crime împotriva umanității comise de Israel împotriva palestinienilor din Gaza.


Pe 22 mai, GIPRI a depus o plângere împotriva lui von der Leyen la Curtea Penală Internațională (CPI).

Această plângere, susținută de diverse organizații pentru drepturile omului și de cercetători notabili în dreptul penal internațional, solicită procurorului CPI să inițieze investigații pe baza dovezilor furnizate împotriva lui von der Leyen.

Plângerea susține că există motive întemeiate să se creadă că sprijinul necondiționat al lui von der Leyen pentru Israel – militar, economic, diplomatic și politic – a facilitat crimele de război și ceea ce descriu drept un genocid în curs în Gaza.

Alfred de Zayas, fost expert independent al ONU, a emis o declarație personală subliniind rolul semnificativ al lui von der Leyen, în calitate de președintă a Comisiei, în facilitarea sprijinului militar din partea Uniunii Europene pentru armata israeliană.

De Zayas a remarcat că von der Leyen nu a impus sancțiuni economice sau militare Israelului și a făcut numeroase declarații care indică sprijinul diplomatic pentru această țară.

Von der Leyen a fost criticată pentru poziția sa „extrem de pro-Israel și și pentru sprijinul său necondiționat pentru Israel începând din octombrie 2023.”

Ea a făcut o vizită de solidaritate în Israel la șase zile după ce Israelul a inițiat atacurile violente asupra Gazei, ocazie cu care a exprimat sprijinul necondiționat al Uniunii Europene pentru Tel Aviv. În timpul întâlnirilor sale cu oficialii israelieni, ea nu a abordat criza umanitară înrăutățită din Gaza cauzată de atacurile asupra civililor și infrastructurii.

Pe 20 octombrie, personalul UE a scris o scrisoare comună în care a cerut lui von der Leyen să pledeze pentru un armistițiu și să protejeze viețile civile, în loc să sprijine necondiționat Israelul.

În februarie, Josep Borrell, șeful politicii externe a Uniunii Europene, a declarat: „Cu vizita sa în Israel la sfârșitul anului 2023, von der Leyen reprezintă doar pe ea însăși în termeni de politică internațională și a lăsat un cost geopolitic semnificativ pentru Europa.”


Articole asociate:

Curtea Penală Internațională: Declarația Procurorului CPI Karim A.A. Khan KC: Multiple mandate de arestare pentru situația din Palestina

Spectacol superb de ipocrizie în SUA la o zi după emiterea mandatelor de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallan

Categorie: Externe
Etichete: gaza, genocid, Israel, ursula von der leyen
Distribuie:
Articolul anterior
„Spații interdimensionale”- operă de artă de mari dimensiuni, creată de elevii de la 3 licee din Timișoara
Articolul următor
După 30 de ani de declin, tuberculoza este din nou în creștere

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie