Un fost membru al consiliului de administrație al OpenAI explică de ce l-au concediat pe Sam Altman

un fost membru al consiliului de administrație al openai explică de ce l-au concediat pe sam altman
Distribuie:
Pe 17 noiembrie 2023, consiliul de administrație al OpenAI a șocat pe toată lumea prin înlăturarea bruscă a co-fondatorului și directorului general Sam Altman.

Aceasta supraveghea una dintre lansările de aplicații cu cea mai rapidă creștere din istorie cu ChatGPT, așa că ce s-a întâmplat? Fostul membru al consiliului de administrație Helen Toner completează spațiile goale într-un interviu din cadrul podcastului The TED AI Show, oferind perspectiva sa asupra evenimentelor care i-au determinat pe membrii consiliului de administrație să nu mai aibă încredere în Altman, precum și asupra modului în care acesta a revenit în cele din urmă.

Potrivit spuselor ei, odată ce consiliul a decis că trebuie să aducă un nou director general, au considerat că singura modalitate de a face acest lucru să se întâmple era să acționeze pe la spatele lui. „A fost foarte clar pentru noi toți că, de îndată ce Sam ar fi avut vreo bănuială că am putea face ceva care să fie împotriva lui, ar fi făcut tot posibilul, ar fi făcut tot ce-i stătea în putință pentru a submina consiliul de administrație, pentru a ne împiedica să ajungem măcar la punctul în care să putem să-l concediem”, a spus Toner.

Toner spune că unul dintre motivele pentru care consiliul de administrație a încetat să mai aibă încredere în Altman a fost faptul că acesta nu a spus consiliului că deținea OpenAI Startup Fund; un alt motiv a fost modul în care a oferit informații inexacte despre procesele de siguranță ale companiei „în mai multe rânduri”. În plus, Toner spune că a fost ținta personală a directorului general după ce a publicat o lucrare de cercetare care l-a înfuriat. „Sam a început să-i mintă pe ceilalți membri ai consiliului de administrație pentru a încerca să mă scoată din consiliu”, spune ea.

După ce doi directori au vorbit direct în fața consiliului despre propriile lor experiențe cu Altman, descriind o atmosferă toxică la OpenAI, acuzându-l de „abuz psihologic” și furnizând dovezi că Altman „a mințit și a fost manipulator în diferite situații”, consiliul a făcut în cele din urmă demersul.

Toner citează chiar lansarea ChatGPT ca exemplu al modului în care consiliul nu a avut o supraveghere reală asupra companiei. „Când ChatGPT a apărut în noiembrie 2022, consiliul nu a fost informat în prealabil. Am aflat despre ChatGPT pe Twitter„, spune Toner.


Sursa:The Verge

 

Categorie: Externe
Etichete: ChatGPT, OpenAI, Sam Altman
Distribuie:
Articolul anterior
Antologia Mornin’ Poets, partea a doua – lansată la Salonul internațional de carte „Bookfest” București
Articolul următor
Rivalul Neuralink, Precision Neuroscience stabilește un record de cipuri cerebrale cu 4.096 de electrozi pe creierul uman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie