Threads, noua platformă de social media unde oamenii se dezlănțuie

threads
Distribuie:

Threads este un nou proiect al lui Mark Zuckerberg, recent apărut ca o extensie a Instagramului. Încă din primele ore în care s-a lansat, a început să facă furori în mediul online.

Această aplicație este noul concurent X (fost Twitter), nu doar pentru prefața asemănătoare, dar și pentru libertatea de exprimare pe care oamenii o au pe aceasta.

Platforma permite oamenilor să posteze texte de până în 500 de caractere, imagini și videoclipuri de 5 minute.

Utilizatorii nu trebuie să-și construiască urmăritori pe Threads de la zero datorită faptului că se loghează cu Instagram. Threads oferă opțiunea utilizatorilor de a-și transfera automat urmăritorii și persoanele pe care le urmăresc și în plus, conturile blocate pe Instagram se vor transfera și ele.

Threads a adunat peste 10 milioane de utilizatori la doar câteva ore de la lansare depășind cu mult lansarea Twitterul din 2016.


„Viziunea pentru Threads este de a crea un spațiu public opțional și prietenos pentru conversație. Abordarea noastră va fi aceeași ca la toate celelalte produse: să facem ca produsul să funcționeze bine mai întâi, apoi să vedem dacă putem să-l aducem pe un drum clar către 1 miliard de oameni și abia apoi să ne gândim la monetizare la acel moment”, a declarat Zuckerberg într-o postare de pe Threads.


Nebunia iscată de aplicație a pornit de la opțiunile de răspuns la postări și anume răspunsulcu un mesaj înregistrat vocal. Tinerii tind să iubească această opțiune integrată de Threads folosind-o pentru a se amuza pe baza postărilor altor persoane.

În mai puțin de o săptămână de la lansarea în Europa rețelei socială Threads, au început să apară primele tendințe notabile.

În timp ce una dintre acestea promovează „susținerea feminină”, încurajând fetele și femeile din întreaga lume să-și sprijine creșterea în numărul de urmăritori, adolescenții din România au transformat fenomenul cyberbullying-ului într-o modă.

Aplicația a fost inundată cu postări și comentarii vulgare, unele ajungând până la promovarea sinuciderii.

Este o evoluție alarmantă, iar aceste comportamente negative, apărute la scurt timp de la lansare, ridică întrebări cu privire la modul în care platforma va gestiona și contracara astfel de abuzuri în viitor.


Un utilizator de Threads postează un meme în care își întreabă urmăritorii pe cine ar arunca într-un vulcan: Eva Măruță sau Stormi, fetița lui Kylie Jenner.


Postările continuă și apar tot mai des glume și răspunsuri care instigă oamenii la sinucidere sau violență.

 

Sursă: Adevărul


 

Categorie: Monden
Etichete: Instagram, România, threads
Distribuie:
Articolul anterior
Președintele Macron îi ia apărarea lui Gérard Depardieu, în ciuda remarcilor ofensatoare din cel mai recent documentar
Articolul următor
„Școala Părinților”, seria de cursuri gratuite de consiliere profesională a ajuns la final

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie