Principii de desfășurare a competițiilor sezonul fotbalistic 2020 / 2021

AJF Arad
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Se stabilește data limită pentru încheierea sezonului competițional (de ex. 29 mai 2021). În  situația  întreruperii  în  totalitate  a  competiției  ca  urmare  a  deciziilor  adoptate  de autoritățile  competente  ale  statului,  sistemul  competițional  stabilit  anterior  începerii competiției se păstrează, urmând ca la reluare să se programeze un număr cât mai mare de meciuri, respectiv a se utiliza toate datele disponibile pentru desfășurarea jocurilor din cadrul competiției respective.

În situația în care unul sau mai mulți jucători sau oficiali ai unui club sunt testați pozitiv pentru COVID-19, jocul se va desfășura conform programării inițiale dacă sunt îndeplinite următoarele condiții:Clubul  poate  înscrie în raportul de arbitraj cel puțin 13 jucători (din care cel puțin un  portar). Pentru  evitarea  oricărui  dubiu,  obligația  cluburilor  de  a  utiliza anumite categorii de jucători pe durata desfășurării jocurilor, precum și de a înscrie  în  raportul  de  arbitraj  un  anumit  număr  de  jucători  formați  la  nivel național și/sau de club rămân valabile. Prezintă cu cel puțin 6 ore înaintea orei de începere a jocului acordul DSP cu privire la faptul că echipa respectivă poate disputa jocul conform programării forului organizator, dacă  legislația  în  vigoare  impune  un  astfel  de  document  din partea DSP. În situația în care clubul în cauză nu poate îndeplini oricare dintre condițiile de mai sus, jocul  nu  se  va  mai  disputa,  urmând ca  forul  organizator  să  amâne  jocul  și  să  aplice procedura detaliată mai jos. Prin  excepție  de  la  prevederile  art.  14  alin.  4  din  ROAF,  delegatul  de  joc, arbitrii  şi observatorul de  arbitri  sunt îndreptăţiţi  să  li  se asigure/deconteze  de  clubul din  cauza căruia nu se poate disputa jocul cazarea, masa şi rambursarea  cheltuielilor  de transport, mai puţin baremul de arbitraj sau observare. Dacă jocul nu se dispută din cauza ambelor cluburi, costurile anterior menționate se suportă în proporție de 50 % de fiecare dintre cele două cluburi. Un joc amânat poate fi reprogramat cel mult o singură dată cu respectarea procedurii de mai jos. Forul organizator poate schimba, dacă este posibil, programarea jocului respectiv în cadrul aceleiași etape, fără ca aceasta să fie considerată amânare în sensul anterior menționat.

1.Se împart competițiile în faze competiționale. Se vor stabili în concret datele de terminare a fiecărei faze a competiției.

2.Niciun  joc  aferent  unei  faze  a  competiției  nu  poate  fi  reprogramat  ulterior  datei  limită prevăzută mai sus (data de terminare arespectivei faze a competiției).

3.Fiecare joc poate fi reprogramat o singură dată, în prima dată disponibilă dar nu mai devreme de 7 zile de la data programării inițiale, urmând ca organizatorul de competiții să stabilească  datele  disponibile.  Prin  excepție,  etapele  din  Cupa  României  și  respectiv meciurile de baraj nu se pot reprograma.

4.Dacă la data reprogramării, jocul nu poate fi disputat, indiferent din ce cauză (inclusiv dacă  nu  se  poate  desfășura  din  cauza  echipei  adverse),  echipa  care  a  cauzat reprogramarea va pierde jocul cu 3-0.

4.1 Dacă jocul nu s-a disputat inițial din motive care țin de ambele echipe și nici nu se poate desfășura la data reprogramată, atunci ambele echipe pierd jocul cu 3-0.

Pentru evitarea oricărui dubiu, primele faze ale competițiilor sunt următoarele: Liga 1 – finalul sezonului regulat (tur și retur).Liga a 2-a –un tur (19 sau 20 de meciuri, după caz),

Liga a 3-a –18 meciuri (tur și retur).

NotăII: În situația în care un club este sancționat cu pierderea jocului cu 3-0, clubului respectiv nu i se vor mai aplica și  alte sancțiuni pentru nerespectarea protocolului medical la jocul respectiv.Finalizarea  sezonului  competițional  2020/2021 în  cazul  în  care  nu  se  pot  disputa toate jocurile conform sistemului competițional stabilit inițial. Numărul minim de etape necesar a se desfășura în  sezonul  2020/2021  pentru fiecare competiție în parte va fi următorul: pentru L1 – 15 etape, respectiv un tur al sezonului regulat; pentru L2 – minim 19 sau 20 de etape–respectiv un tur; pentru Liga a 3-a – un tur și un retur.Dacă aplicându-se principiile de mai sus, nu se poate desfășura numărul minim de etape până  la  data  stabilită  pentru  finalizarea  sezonului  competițional,  atunci sezonul se anulează, urmând ca noul sezon al competiției respective să se dispute între aceleași echipe. Dacă  până  la  data  limită  stabilită  pentru  încheierea  sezonului  competițional  se desfășoară un număr mai mare de etape decât minimul prevăzut anterior, atunci se vor desfășura cât mai multe jocuri posibile utilizându-se fiecare dată disponibilă, clasamentul  urmând  a  fi  înghețat  în  forma  acestuia  la  momentul  deciziei  de înghețare, urmând să se aplice sistemul de promovare și retrogradare stabilit la începerea competiției. În situația în care, indiferent de momentul încetării competiției, mai multe echipe se află la egalitate de puncte, departajarea se va efectua prin aplicarea criteriilor de departajare aferente clasamentului final. În situația în care pentru o anumită categorie competițională se desfășoară mai puține etape decât minimul necesar mai sus menționat, iar pentru o altă categorie competițională  se  dispută  mai  multe etape decât  minimul  mai  sus  prevăzut, competența  de  a  decide  cu  privire  la  modalitatea  de  finalizare  a  sezonului competițional aparține Comitetului Executiv al FRF.

Referitor la echipele participante în competițiile europene inter-cluburi, acestea vor fi stabilite pe baza clasamentului de la momentul înghețării/anulării competiției, cu mențiunea  că jocul/jocurile  de  baraj  se  vor  disputa.  În  situația  în  care  este imposibilă  desfășurarea  jocului/jocurilor  de  baraj  în  urma  cărora  se  stabilește ultima echipă care are dreptul de a participa în sezonul următor în competițiile europene,  acest  drept  revine  echipei  din  play-off-ul  Ligii  1  care  ar  fi  participat  la barajul respectiv. În ceea ce privește dreptul de participare al echipelor din Liga a 4-a  la  barajul de promovare  in  Liga  a  3-a, acesta se poate obține doar în situația în care cluburile respective  vor  participa  la  un  sistem  competițional  tip  campionat  cu  minim  8 echipe. Prin excepție, în situația în care campionatul nu se poate desfășura cu minim  8  echipe,  Comitetul  Executiv  al  FRF  poate  aproba  participarea  echipei câștigătoare a respectivei competiții la barajul de promovare în Liga a 3-a pe baza unui  raport  emis  de  Departamentul  Competiții,  Departamentul  Juridic  și Departamentul Financiar care să ateste îndeplinirea anumitor condiții care vor fi comunicate în timp util.

Categorie: Sport
Etichete: AJF Arad, covid 19, FRF., gotbal, liga, roaf
Distribuie:
Articolul anterior
Un arădean de 48 de ani – ARESTAT după ce și-a agresat soția cu un cuțit și a încălcat ordinul de protecție
Articolul următor
[ROMÂNI CE NU TREBUIE UITAȚI] Academician, prof. univ. emerit dr.ing. IOAN DUMITRACHE, Secretar General al Academiei Române

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

uta

UTA SECOND HAND!

UTA – FC VOLUNTARI: 0-0 UTA (antrenor Mircea Rednic): Iacob- Diogo (46 Ofosu), Stolnik, Benga, Abeir – Freitas, Mihai (71 R. Pop) – Stahl, Fabry, Micovschi (71 Marku) – Cooper…
Liga 4

LIGA 4 ARAD – Meci cu meci, pe scurt

Cotoc – eliminat de două ori!  Rezultatele etapei a 6-a Victoria Zăbrani – Athletico Vinga 2-1 Benescu 23, Costea 38 – Ghergar 34 * Cleuță (Zăbrani), a fost eliminat în min.62…

UTA Official App

UTA Official App
DOWNLOAD