Proiecții de filme, marți și joi, de Zilele Aradului

proiectii filme arad
Distribuie:
Filmul „Cel care iubește pământul“, proiectat în grădina de vară de la Cinematograful „Arta“. Proiecția va avea loc în 23 august 2022, de la ora 21:00, va avea loc în
cadrul evenimentului Zilei orașului Pécs la Zilele Aradului.

Filmul „Cel care iubește pământul/ A Föld szeretője“ (r. Pozsgai Zsolt), care a fost prezentat la Pécs în 23 martie 2010, an în care orașul Pécs a fost Capitală Europeană a Culturii, va fi proiectat în grădina de vară de la Cinematograful Arta.

Filmul va fi subtitrat în limba română. Intrarea la eveniment va fi liberă, în limita locurilor disponibile.

Înainte de proiecția filmului, în holul cinematografului va putea fi văzută o expoziție de fotografie a artistului Kalmár Lajos, din Ungaria.

Orașul maghiar Pécs este renumit pentru fabrica de ceramică a familiei Zsolnay, iar ceramica este principala decorațiune a întregului oraș.

Filmul este un omagiu adus faimosului industriaș Vilmos Zsolnay, cel care a condus compania la recunoaștere mondială.

În 1851, când Miklós Zsolnay senior a cumpărat o carieră de argilă și un cuptor de ars cărămizi a vrut să își ajute fiul, Ignác, care a învățat secretele prelucrării argilei în timpul studiilor sale și mai târziu a înființat fabrica.

Fratele lui Ignác, Vilmos, un comerciant adevărat, a preluat mai târziu conducerea manufacturii, unde a început investiții uriașe.

A invitat în fabrică meșteri bine pregătiți și a creat un colectiv de muncă excepțional. Generații de muncitori au lucrat pentru familia Zsolnay, aceștia construind școli și locuințe pentru angajați, pe teritoriul fabricii. Firma a căpătat în scurt timp renume internațional, Târgul Mondial din Viena și apoi Târgul Mondial din Paris asigurând succesul lor la nivel mondial.

Cei trei copii ai lui Vilmos – Miklós, Júlia și Terézia – au jucat un rol important în lansarea mărcii. Inițialele numelor lor și simbolul emblematic al municipiului Pécs, cele cinci turnuri, sunt incluse în emblema mărcii concepute de Júlia și care a devenit ulterior o marcă comercială.

Premiera filmului a avut loc în cadrul proiectului Pécs Capitală Europeană a Culturii.

***

Filmul „Cartea junglei“, în Parcul „Sfânta Maria“ din Micalaca – joi, 25 august 2022, de la ora 21:00

Filmul „Cartea junglei“, din celebra colecție de povestiri a lui Rudyard Kipling într-o altă ecranizare în regia lui Jon Favreau, va fi proiectată în aer liber, în parcul „Sfânta Maria“ din cartierul Micalaca, cu ocazia Zilelor Aradului.

Versiunea filmului dublată în limba română va putea fi văzută joi, 25 august 2022, de la ora 21:00, pe un ecran gonflabil, care va fi instalat în parc.

Rugăm spectatorii să aducă pături, rogojini, perinițe sau scăunele, pentru a putea urmări confortabil, filmul.

Filmul „Cartea junglei“ (r. Jon Favreau) este una dintre cele mai iubite poveşti ale copilăriei, ajutată şi de animaţia Disney din 1967.

Ecranizarea live action a lui Jon Favreau reuşeşte să compenseze familiarul aventurii lui Mowgli cu aducerea pe ecran a unei jungle luxuriante, populate cu personaje ataşante.

Unicul actor în carne şi oase din film este înconjurat de prietenii săi realizaţi pe calculator, iar rezultatul e pe măsura povestirilor lui Rudyard Kipling: amuză, dar dă şi lecţii despre moralitate.

Vom vedea cum micul Mowgli este crescut de lupoaica Raksha în junglă, devenind prieten la cataramă cu voiosul urs Baloo și precauta panteră neagră Bagheera.

Pornit în căutarea familiei sale, Mowgli va trebui să-l înfrunte pe regele maimuțelor, pe înfometatul piton Kaa, dar și pe fiorosul tigru Shere Khan, spaima întregii jungle! Va reuși micul Mowgli să-și regăsească părinții?

Filmul a cucerit un premiu Oscar și un premiu BAFTA la galele din 2017 pentru cele mai bune efecte vizuale.

cartea junglei

 

Biroul de presă al Primăriei Arad

 

Categorie: Cultură
Etichete: Cinematograful Arta Grădina de vară, Parcul „Sfânta Maria“ din Micalaca, Pécs Capitală Europeană a Culturii, regizor Pozsgai Zsolt, Zilei orașului Pécs la Zilele Aradului, „Cartea junglei“, „Cel care iubește pământul“
Distribuie:
Articolul anterior
Construcție a unui artist anonim sau produsul hazardului… nici nu mai contează: LĂSAȚI FILOSOFII SĂ-ȘI IA CÂMPII!
Articolul următor
Raportare săptămânală de activitate în cadrul DSP Arad (16-19 august 2022): 17 controale, aplicate 13 sancțiuni contravenționale, din care 12 avertismente și 1 amendă în cuantum de 2.000 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

basil muresan

Jocuri erotico-politice actualizate

Pentru că s-a terminat prima săptămână de concediu, și probabil v-ați plictisit deja de clasicele cătușe cu bureței și outfituri de doctoriță sau școlăriță jucăușă, vă propun alte role playing,…
parada 1

CPLM avem noi aici?

Un grup de patriotarzi a pichetat sediul PSD Arad. Îmbrăcați în straie populare, cu o singură excepție (unul care a confundat parada cu mineriada), aceștia au mărșăluit prin centrul orașului.…