Prospectul VACCINULUI JANSSEN [DOCUMENT]

vaccin johnsonjohnson
Distribuie:

 

Vaccinul dezvoltat de J&J a devenit în data de 11 martie al patrulea ser împotriva Covid-19 care a fost aprobat de Agenţia Europeană a Medicamentului.

Autoritățile au publicat pe platforma destinată informării asupra campaniei de vaccinare din România prospectul noului vaccin anti-COVID-19, dezvoltat de J&J. România ar urma să primească prima tranșă la mijlocul lunii aprilie. Denumirea comercială este COVID-19 Vaccine Janssen suspensie injectabilă Vaccin COVID-19 (Ad26.COV2-S [recombinant])

Vaccinul Janssen, la fel ca AstraZeneca, a fost dezvoltat pe baza unui vector viral nereplicativ, spre deosebire de Moderna şi Pfizer-BioNTech care au la bază ARN mesager.

Janssen foloseşte un adenovirus denumit Adenovirusul 26, care a fost modificat pentru a conţine informaţia necesară producerii proteinei spike (cea care se găseşte pe suprafaţa virusului SARS-CoV-2). Odată ce vaccinul este administrat, adenovirusul furnizează această informaţie către celulele umane, care încep să producă proteina spike. Sistemul imunitar al persoanei va trata această proteină spike ca fiind străină şi va produce un răspuns imun – anticorpi şi celule T – împotriva sa.

Acesta este primul vaccin împotriva coronavirusului care se administrează într-o singură doză. La acest moment, serul este recomandat doar persoanelor de peste 18 ani. Protecția începe la aproximativ 14 zile după vaccinare.

Acest vaccin nu presupune condiții speciale de păstrare. Flaconul nedeschis poate fi păstrat 2 ani la temperaturi cuprinse între -25°C și -15°C. După ce a fost scos din congelator, flaconul nedeschis, poate fi păstrat în frigider la temperaturi cuprinse între 2°C și 8°C, protejat de lumină, pentru o singură perioadă de până la 3 luni, fără a depăși data de expirare tipărită.

Printre reacţiile adverse foarte frecvente se numără: cefalee, greaţă, mialgie, oboseală sau durere la nivelul locului de injectare.

Prospectul complet al vaccinului Janssen:

janssen2

janssen3

janssen4

janssen5

janssen6

janssen7

janssen8

janssen9

janssen10

janssen11

 

Foto: PSNews.ro

Categorie: Știri
Etichete: campanie de vaccinare, COVID-19 Vaccine Janssen, COVID19, platforma de vaccinare
Distribuie:
Articolul anterior
S-a prins și USR că în Primăria Arad cheltuielile pentru salarii sunt mai mari de 3 ori ca acum 5 ani
Articolul următor
Suliţaşii Both şi Severin, medaliaţi la Campionatul Naţional de aruncări lungi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie