PSD va opri tentativa USR de privatizare mascată a sistemului public de sănătate din România

mihai fifor
Distribuie:

PSD se va opune categoric tentativei USR de a drena banii din sistemul asigurărilor sociale de sănătate către clientela de partid.

„După ce a irosit 1 miliard de euro din bugetul Sănătății pe achiziții supradimensionate de vaccinuri COVID-19, USR vrea să dea încă o lovitură grea sistemului public de sănătate din România. Așa-zisul „Pilon II pentru Sănătate” propus cu surle și trâmbițe de USR este, în realitate, o tentativă ticăloasă de privatizare mascată a sistemului social de asigurări de sănătate, în beneficiul unei clientelei de partid.

Propunerea legislativă a USR subminează sistemul public de sănătate și posibilitatea celor cu venituri mici de a beneficia de servicii medicale corespunzătoare. Așa-numita libertate de a alege o firmă privată de asigurări medicale se aplică doar celor care își vor permite să plătească diferența dintre cei 165 de lei direcționați din CASS și valoarea totală a asigurării private. Pentru cea mai mare parte a populației, proiectul USR înseamnă mai puține servicii medicale, ca urmare a scăderii finanțării din sistemul public de sănătate.

Prin această propunere legislativă USR calcă în picioare conceptul de solidaritate socială, care presupune coeziune și ajutor reciproc între membrii societății. Mai mult, ignoră un lucru elementar, care este demonstrat de realitatea din unitățile spitalicești de stat: cazurile grave sunt tratate/gestionate de sistemul public. Conform Art. 1 din Constituție, România este „stat social”, în care sănătatea nu este o marfă tranzacționată contra cost, ci un drept fundamental, garantat pentru toți cetățenii români.” –  Deputat Mihai Fifor, Președinte PSD Arad.

 

Biroul de Presă al PSD Arad


 

Categorie: Politice
Etichete: privatizare mascată a sistemului public de sănătate, PSD, USR
Distribuie:
Articolul anterior
Cu prilejul ZILEI NAȚIONALE a LECTURII, COLEGIUL „MOISE NICOARĂ” a organizat, în colaborare cu ASOCIAȚIA „SUSȚINEM EXCELENȚA”, activitatea „ÎNTREBĂRI ÎN OGLINDĂ”
Articolul următor
Circuitul corupției în natură: Brazilia a cumpărat vagoane de la Astra Arad. Metrorex București a cumpărat vagoane din Brazilia

1 comentariu. Leave new

 • avatar of un aradean get-beget
  Un aradean get-beget
  26 februarie 2024 12:44

  Cum altfel sa promoveze dl Fifor toate nulitatile?
  Doar daca „opreste”ceva…chiar si imaginar! PSD tot are ceva de zis,chiar daca minte…poate-poate mai prinde ciolanul…romanu-i prost si-i voteaza…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie