Corupția la încercare: Arad, punct de răscruce

doritiu florin
Distribuie:

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Aradul se confruntă în prezent cu încă un test serios în fața corupției, iar acest examen pare „picat” după dezvăluirile tulburătoare din cadrul CNAIR Arad. În această luare de poziție, fără pretenții de exhaustivitate, explorăm impactul real al corupției și necesitatea unor acțiuni prompte și eficiente.


Fără a ne pierde în retorică, este important să recunoaștem că există o problemă și să o evidențiem ca find de importanță primă. Aradul nu este singular în această luptă, dar ceea ce contează acum este modul în care comunitatea reacționează și se implică în combaterea celui mai distrugător flagel care macină societatea în care trăim.

Nu este momentul pentru promisiuni vagi sau cuvinte complicate. Fiecare arădean poate contribui la schimbare printr-o simplă conștientizare a impactului corupției care afectează toate straturile societății și la susținerea unor măsuri concrete pentru prevenirea și combaterea acestei practici, din nefericire, generalizate.

Pragmatismul trebuie să prevaleze. Educația civică, transparența în instituții și implicarea activă pot fi armele noastre în lupta împotriva corupției. Nu este necesar să căutăm soluții grandioase, ci să ne concentrăm asupra acțiunilor care pot aduce o schimbare reală – iar aceasta poate veni din partea oricăruia dintre noi.


Aradul – polul Vestic al acestei  practici – se află într-un punct de răscruce, iar reacția noastră colectivă contează. Prin acțiuni concrete și o abordare realistă, putem contribui la un viitor în care corupția să nu mai fie o regulă în acest județ, indiferent cu ce problemă ne confruntăm. Este timpul să luăm atitudine, așa cum am făcut-o în 1989, iar apoi, ori de câte ori au impus-o împrejurările.


Florin Doroțiu, nominalizat ca și candidat din partea Partidului Umanist Social Liberal pentru președinția Consiliului Județean Arad.


 

Categorie: Politice
Etichete: Consiuliul Județean Arad, coruptie, Florin Doroțiu, PARTIDUL UMANIST SOCIAL LIBERAL, schimbare
Distribuie:
Articolul anterior
15 Februarie | Ziua Naţională a LECTURII
Articolul următor
Makerspace dă startul înscrierilor la atelierul de modelare și imprimare 3D – Basics

1 comentariu. Leave new

  • Mai vin niste breaking news aici, Mr Valeriu presimt ca vom discuta la Joy’s si veti da dvs berea. Va scriu asta cu The Clash tunanad in boxe, piesa faina „I Fought The Law” ✌️

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie