„Doctorul de la Urgențe” Cionca reface circuitele la UPU Arad

upu arad
Distribuie:

N-am înțeles niciodată de ce, de fiecare dată când apare câte o noutate legată de Spitalul Județean, primul (de multe ori singurul) care ne dă știrea este Iustin Cionca. O să ne spună că are legătură că el  (adică CJA) dă banii. Totuși, nu cred că incapacitatea noastră de înțelegere este cauza, ci chiar simplul fapt că el nu are  (nu ar trebui să aibă) nicio legătură cu decizii care țin de activitatea Spitalului (circuite etc). Ar fi de bun-simț să lase conducerea Spitalului sau șefii de secții să facă aceste anunțuri, nu de alta dar cei care merg la spital sunt curioși nu de anunțuri ale politicienilor, ci de cele ale Spitalului.

De această dată, Iustin Cionca a furat startul cu un comunicat, însoțit de poze, cu privire la recompartimentarea Unității de Primiri Urgențe și variantele pentru refacerea circuitelor. Dincolo de faptul că titlul ales pentru comunicatul transmis este unul cu substrat, care poate fi descifrat și în altă cheie decât cea la care face referire în text (un posibil conflict între el/ CJA și conducerea spitalului?), mai conține și informații puțin exagerate, care nu sunt conforme realității. De exemplu, ne-a sărit în ochi afirmația că „la UPU se prezintă zilnic aprox. 300 de arădeni care ajung la spital (…) ” – spune Cionca. Conform informațiilor noastre, din datele statistice pe care tot le-am solicitat în timp de la SCJUA cu diverse documentări, sunt în medie 200 de pacienți care se prezintă la UPU în 24 de ore.  Mai mult, dacă tot se face un asemenea anunț, măcar să fie complet și util celor care merg la UPU, de exemplu să ne spună și care sunt noile circuite…

Să nu mai spunem că acei „funcționari din cadrul CJA” nu prea ar avea ce să caute să se plimbe și să facă poze în saloane unde sunt tratați pacienți…  măcar din bun-simț dacă nu de GDPR…


[COMUNICAT DE PRESĂ]

Iustin Cionca anunță schimbări la Spitalul Județean!

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a anunțat astăzi recompartimentarea Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Clinic Judetean de Urgență Arad, pentru a reduce timpul de așteptare și a crește funcționalitatea secției.

„Recompartimentăm Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean! La propunerea șefului de secție, dr. Radu Jipa, astăzi am analizat variantele pentru refacerea circuitelor, lărgirea unor spații pentru pacienți și aparținători, amenajarea unei săli pentru medicii rezidenți. La UPU se prezintă zilnic aprox. 300 de arădeni care ajung la spital cu diferite urgențe, accidente, afecțiuni spontane. Uneori timpul de așteptare este de câteva ore, pentru că mulți pacienți cu probleme minore, în loc să se adreseze Centrelor Medicale din cartiere, vin direct la spital. Recompartimentarea propusă de șeful secției are în vedere decongestionarea UPU și punerea în valoare a noii clădiri pe care Consiliul Județean Arad a construit-o pentru creșterea capacității Unității de Primiri Urgențe”, a anunțat Iustin Cionca.


La ședința de lucru de astăzi a participat și conducerea Spitalului, șeful secției, medici, funcționari din Consiliul Județean Arad responsabili de implementarea proiectelor de dezvoltare a infrastructurii medicale.

 

Biroul de presă al CJA


 

Categorie: Politice
Etichete: circuite UPU Arad, Iustin Cionca, Radu Jipa, UPU Arad
Distribuie:
Articolul anterior
Lansarea Antologiei de Literatură Tânără
Articolul următor
Guvernul României a aprobat plata ajutoarelor naționale tranzitorii pentru fermieri: 1,2 miliarde de lei destinate sectoarelor vegetal și zootehnic

3 comentarii. Leave new

 • Are studii omu..doctor onorific.academian..prof universitar în medicina…nu te poți juca cu asemenea personalitati

  Răspunde
 • avatar of agrisumijlociu
  agrisumijlociu
  16 februarie 2024 18:06

  Are expertizã a servit ca si Chelner foarte multi Doctori ..se pricepe cumpãrãtorul de Diplome si Functii

  Răspunde
 • avatar of bluesbreakers
  bluesbreakers
  17 februarie 2024 6:17

  Datorită lui Băsescu, avem o clasă politică de excepție!Sunt pricepuți la toate și la nimic!Marinarul a aplicat protocolul marinăresc : un șef prost își numește un subaltern și mai prost! Pe această scară magareasca descendenta ne aflăm noi acum.Diferenta între vechiul și odiosul regim este : un șef chiar dacă era numit politic știa să se înconjoare de oameni competenți. Acum sunt înconjurați de yes meni,supuși, umili și parteneri în matrapazlicuri.Dacă tot reabilitati ,modificați spitalele de ce voi cei din clasă politică vă tratați, operați în străinătate?Și încă o chestiune mai lăsați-o dracului cu recuzita cu botnita( când erau gripe în anii 80eram precum sardelele în tramvaie și nici dracu nu avea botnita !).

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie