Reparații capitale la pista de atletism „Gloria”

baza sportiva gloria 5 scaled
Distribuie:
[COMUNICAT DE PRESĂ]
Pista de atletism „Gloria” va intra în reparații capitale. Primăria Municipiului Arad a finalizat documentația de avizare a lucrărilor și urmează să fie supusă aprobării în Consiliul Local Municipal.

Situat în zona centrală a municipiului, complexul sportiv „Gloria” este funcțional, dar este utilizat cu dificultate pentru meciurile oficiale, antrenamentele și activitățile curente ale sportivilor afiliați cluburilor sportive din oraș. Din acest motiv municipalitatea își propune realizarea unei investiții estimată la aproape 11 milioane de lei, în urma căreia acest obiectiv sportiv să fie omologat după standardele World Athletics și inclus în circuitul competițional la nivel național și nu numai.

Printre lucrările propuse se numără:

demolarea anexelor existente și a actualei tribune, refacerea împrejmuirii și a suprafeței pistei de atletism din tartan culoare albastră (certificabilă World Athletics), refacerea trotuarului exterior pistei, amplasarea unei tribune modulare, refacerea gazonului, amenajarea spațiului verde adiacent pistelor de alergare, refacerea pavajului din fața tribunelor, realizarea unui sistem de irigat atât pentru terenul din interiorul pistei cât și pentru restul zonelor verzi, modernizarea sistemului de iluminat public, amenajarea de vestiare pentru antrenori și sportivi, cabinet medical și birou antidoping, implementarea unui sistem de sonorizare și a unuia wi-fi, montarea unui sistem de supraveghere video, amplasarea unor aparate de fitness în aer liber.

În urma intervențiilor vor rezulta următoarele facilități destinate atletismului:
  • Pistă cu 8 culoare – 400 m;
  • 4 puncte exterioare pentru aruncarea greutăților;
  • 2 cuști pentru aruncarea greutăților echipate complet;
  •  1 culoar pentru săritura cu prăjina – echipat complet;
  •  1 culoar pentru săritura în înălțime – echipat complet;
  • 1 groapă cu apă pentru cursa cu obstacole – echipată complet;
  • 2 piste pentru aruncarea suliței – echipată complet;
  • 4 gropi de nisip pentru săritura în lungime și triplu salt amplasate în paralel pentru a se putea desfășura două competiții simultan – echipate complet.
Durata estimată de realizare a investiției este de 12 luni.

„După aprobarea documentației, vom urma pașii birocratici, respectiv scoaterea la licitație a proiectului tehnic și execuția lucrărilor. Pe un parcurs previzibil, dacă vremea va fi favorabilă, cel mai repede lucrările ar putea începe în toamnă, dacă nu, cu siguranță, în primăvara anului viitor. Ne dorim să transformăm zona într-una și mai atractivă decât este în prezent.

Vom răspunde numeroaselor solicitări venite din partea arădenilor de a amplasa aici inclusiv aparate de fitness în aer liber, fiind unul dintre spațiile unde se pretează să facem acest lucru. Din punct de vedere tehnic nu este o lucrare complicată, așa că nu ar trebui să depășim termenul estimat de 12 luni.”, a precizat primarul Călin
Bibarț.

baza sportiva gloria 4

 

Biroul de presă al PMA

Categorie: Administrație
Etichete: complexul sportiv „Gloria”, Pista de atletism „Gloria”, reparații pistă atletism, standardele World Athletics
Distribuie:
Articolul anterior
UPT dublează numărul de specializări în limba engleză pentru a atrage mai mulți studenți străini
Articolul următor
Aradul va fi gazda primei ediții a Olimpiadei Regionale de Scriere Caligrafică ,,Penița de Aur”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie