Respectatul medic veterinar Vasile Aciocârlănoaiei, fost deținut politic care a scris despre tragedia deportărilor, a plecat dintre noi la vârsta de 86 de ani

lica aciocarlanoaie
Distribuie:

Medicul veterinar Vasile (Lica) Aciocarlănoaei, respectatul fost deținut politic, deportat în Bărăgan în crunții ani `50 ai secolului trecut, autor de cărți și articole pe această temă, s-a stins din viață sâmbătă, 20 aprilie, la vârsta de 86 de ani.

„Azi s-a născut în Lumină, tata, la 86 de ani pământești, după o scurtă si intensă suferință.
Multumesc colectivului minunat al Secției de Cardiologie, coordonat de dna dr. Adina Pop Moldovan pentru devotament, grijă și empatie și Colectivelor Pediatrie 2 și NPI pentru susținere.
Născut în Cernăuți și prins în vârtejul unei istorii nemiloase, a învățat de mic suferința, foametea, războiul, deportarea, înstrăinarea și umilința. Obstacole care l-au întărit și determinat să rămână pe calea Binelui ca un om onest, vesel, cald și profesionist devotat medicinii veterinare. Istoria rezilienței lui este concentrată în doua volume autobiografice „Acoladă în timp”.
acolada in timp
Slujbele de priveghere vor avea loc sâmbătă și duminică la 19.30 la Casa funerara Kuki de pe Strada Cocorilor, iar slujba de înmormântare va începe luni, la ora 13, în aceeași locație.
Un om îndrăgostit de viață este de azi în Viața Împărăției Cerești. Dumnezeu să te ierte, tată, pentru că mult ai iubit!
Hristos a Înviat!” – este necrologul  postat de fiica sa, Simona Dumitra, pe pagina sa de facebook.

Pavel Cristea, un jurnalist care i-a fost apropiat, a scris: „Crescut în pribăgie, dar iubit de Dumnezeu!

Ușile Raiului s-au deschis pentru a-l primi pe cel chemat de Dumnezeu pentru a se bucura de veșnicie. După o „copilărie fără copilărie”, cu deportări și foamete și o adolescență în care era adesea arătat cu degetul, viața părea a-i fi potrivnică tânărului Lică. Imaginea câmpului gol din mijlocul Bărăganului, a bordeiului săpat în pământ pentru a se adăposti, a știuletelui de porumb fiert în apa murdară din radiatorul tractorului pentru a-și potoli foamea, toate acestea și multe alte lipsuri și nedreptăți care i-au marcat copilăria, l-au maturizat și i-au dat o altă perspectivă despre viață. Cu toate acestea, Lică nu a urât pe nimeni și nu a simțit niciodată nevoia de a se răzbuna. Și-a văzut liniștit de viață!
Am pierdut un prieten bun, un om de aleasă omenie. Plecarea la cer a doctorului Vasile (Lică) Aciocârlănoaei lasă un gol imens în sufletul meu. Odihnă veșnică, om bun!”

Redacția noastră, cu care a colaborat de-a lungul anilor, i-a rămas dator întru eternitate; trasnsmitem familiei îndurerate condoleanțe.

Dumnezeu să-l odihnească în pace…


Categorie: In memoriam, Știri
Etichete: Acolada in timp, deportat în Bărăgan, detinut politic, in memoriam, Vasile Aciocarlanoaiei
Distribuie:
Articolul anterior
LIGA 3 | Chin mare pentru patru din cele cinci arădene!
Articolul următor
Trei persoane au fost transportate la spital în urma unui accident pe DN7, la Nădlac

2 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

monitorul cultural

„Monitorul Cultural”, premiat de APLER

Asociația Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER) a decernat colectivului redacțional al revistei arădene „Monitorul Cultural” Premiul pentru Jurnalism Cultural. Distincția a fost acordată în cadrul celei de-a XXV-a…