REZIDENȚI U.V.V.G., în statul NEW YORK

rezidenti uvvg sua 2
Distribuie:

 

Victoria Ciobanu, medic rezident anul V, Obstetrică-Ginecologie și Laurențiu Luca, medic rezident anul II, Obstetrică-Ginecologie, au avut parte de o experiență one-of-a-kind în Statele Unite ale Americii.

Prin parteneriatul U.V.V.G. Arad și Hungarian Medical Association of America (HMAA), cei doi rezidenți au avut ocazia, printr-un program de observership, să asiste și să ia parte la viața medicală a două spitale din Buffalo, New York : Dent Tower și Millard Fillmore Suburban Hospital.

rezidenti uvvg sua 1

Experiența s-a desfășurat în perioada 1 mai – 6 iulie 2023, timp în care au văzut, trăit și analizat sistemul de sănătate american, dar mai ales au învățat tehnici noi de abordare holistică a pacienților.

Coordonatorii de program, D-na Rector, prof. univ. habil. dr. Coralia Cotoraci și conf. dr. habil. Dr. Furău Cristian George, din partea U.V.V.G., Dr. Zsolt Garami din partea HMMA, și Dr. Stephen Mechtler, obstetrician ginecolog în cadrul rețelei de sănătate Kalida Health, au făcut posibil acest schimb de experiență, pentru ca, întorși în țară, rezidenții să poată împărtăși și pune în practică experiența dobândită, pentru îmbunătățirea sistemului medical arădean. Dintre candidații care au aplicat pentru acest schimb de experiență, cei doi au fost selectați în urma unui interviu cu specialiștii din Buffalo.

Dr. Victoria Ciobanu:

„Am dori să mulțumim din suflet pentru susținere și implicare Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, doamnei Rector Coralia Cotoraci, dlui dr. Furău Cristian George, care ne-a fost alături la fiecare pas, și tuturor celor implicați în acest proiect. Am rămas impresionați de efortul depus de sistemul american de sănătate pentru profilaxie și evitare a malpraxisului. Am avut posibilitatea de a fi în sala de operație, la intervenții robotice, și de a participa atât la nașterile pe cale vaginală cât și la cele prin operație de cezariană. În aceste două luni am întâlnit profesioniști desăvârșiți, am vizitat locuri de vis și am avut parte de o experiență pe care abia așteptăm să o împărtășim cu colegii noștri.”

rezidenti uvvg sua

 

Biroul de presă al UVVG Arad


 

 

 

Categorie: Comunicate de presă, Știri
Etichete: Laurențiu Luca, obstetrică-ginecologie, parteneriatul U.V.V.G. Arad și Hungarian Medical Association of America (HMAA), REZIDENȚI U.V.V.G., statul NEW YORK, Victoria Ciobanu
Distribuie:
Articolul anterior
Piața Catedralei – un WESTERN genul „de plâns” (1)|Biserica chioară, adversarul și confruntarea
Articolul următor
#ToțiȘtiau că Direcția Generală a Poliției Locale…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie