Rezumatul acțiunilor din trafic din ultimele 24 de ore: 185 sancțiuni contravenționale, 2 dosare penale pentru conducere sub influența alcoolului, reținute 4 permise de conducere și retrase 2 certificate de înmatriculare

sancțiuni
Distribuie:

Acțiune preventivă, în municipiu

 La data de 20 septembrie a.c., polițiștii din municipiu, cu sprijinul Inspectoratului Județean de Jandarmi Arad au desfășurat o acțiune preventivă, pe raza de competență, cu scopul menținerii unui climat de ordine și liniște publică și impunerii respectării legislației rutiere.

În cadrul activității au fost legitimate 101 persoane și verificate 79 de autovehicule. Au fost aplicate 41 de sancțiuni contravenționale, din care 3 conform Legii 61/1991 privind ordine și liniștea publică, iar celelalte pentru nerespectarea legislației rutiere. Valoarea sancțiunilor a fost de 10.985 de lei, fiind totodată reținut 1 certificat de înmatriculare.

Aceste acțiuni au caracter permanent și se desfășoară atât în municipiu cât și în județ.


Infracțiuni rutiere

La data de 20 septembrie a.c., polițiștii orașului Chișineu-Criș au depistat un bărbat de 27 de ani, din Grăniceri, în timp ce conducea un autoturism pe strada Mihai Eminescu din Chișineu-Criș. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o îmbibație alcoolică de 0,69 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

A mai fost depistat, de polițiștii orașului Lipova, un bărbat de 57 de ani, din Conop, în timp ce conducea un autoturism în Odvoș. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o îmbibație alcoolică de 0,58 mg./l. alcool pur în aerul expirat, iar din verificări, a reieșit că cel în cauză avea dreptul de a conduce anulat.

A fost dispusă recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, cei în cauză fiind cercetați penal pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere.


Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

 În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente cu consecințe grave, precum și pentru conștientizarea, de către participanții la trafic, a pericolelor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 144 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 53.400 de lei, din care 48 pentru nerespectarea vitezei legale în localități și în afara acestora.

Au fost reținute 4 permise de conducere și retrase 2 certificate de înmatriculare.

Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări.

 

Biroul de presă al IPJ Arad


 

Categorie: Evenimente din trafic
Etichete: acțiuni în trafic, contravenții, dosar penal, politisti rutieri, soferi
Distribuie:
Articolul anterior
Festivalul Vânătorilor, organizat la Băile Lipova
Articolul următor
Șofer român pe contrasensul autostrăzii A3, recent inaugurată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie