Documentarul de lung metraj Asta e, notat cu uriașa notă 8.00 pe IMDB, a avut premiera în România pe 15 februarie, 2001, dar nu s-a bucurat de popularitatea meritată în, pentru și despre țara în care a fost realizat. Filmul este o bijuterie de reportaj video despre poezia ascunsă – și găsită – îndărătul unor destine gata condamnate la recluziune socială și sărăcie… dar cine suntem noi ca să etichetăm recluziunea și sărăcia?… Regizorul Thomas Ciulei, fiul marelui Liviu Ciulei a coborât în cel mai negru underground și, beneficiind de aportul unor personaje absolut fabuloase în (ne)împliirea lor, precum Nicu Carlan și Ionut Tarasov (mai credibili decât orice actor profesionist), a realizat probabil cel mai complex documentar cinematografic despre apocalipsa postcomunistă din România.
Sinopsis – via cimemagia.ro Cândva un orășel prosper, Sulina este victima declinului și derutei post-comuniste. Zece ani după căderea lui Ceaușescu, locuitorii lui încă trăiesc în sărăcie. În ciuda disperării lor, mai este loc pentru vise și umor.
Documentarul de lungmetraj este portretul a trei generații de locuitori ai Deltei Dunării. Producție româno-germană realizată cu sprijinul ONC România, filmul a fost prezentat la peste 50 de festivaluri internaționale în ultimii ani, printre care Berlinala, Festivalul Internațional de la Rotterdam, Muzeul de Artă Modernă de la New York, și a obținut următoarele premii:
Grand Prix du Jury Documentaire, Belfort 2001
Golden Olive, Kalamata International Documentary Festival 2001
Grand Jury Prize for Widescreen, IBC Amsterdam 2001
Silver Rembrandt for Documentary, IBC Amsterdam 2001
Mention speciale, Les ecrans documentaires, Paris 2002