Rupe-te 16 minute din ce faci şi vezi Istoria lumii (3175 î.Hr. – 2015 d.Hr), an cu an, într-un montaj videografic excepţional care a adunat milioane de vizualizări

history
Distribuie:

 

Despre istoria ocupării planetei de către om în sensul dur al termenului „ocupare” este vorba în acest montaj videografic… adică despre macro-invazia pe care omul a prestat-o în timp și spațiu de-a lungul a 5000 de ani de istorie, timp în care, practic, nu s-a oprit nicio secundă din cucerit, războit, ucis, invadat, jefuit şi distrus aproapele.

Filmul de 16 minute al lui Ollie Bye  – un arstist multimedia care, conform propriei descrieri de pe canalul de YouTube, „I make historical animations about wars, nations, and much more” – a adunat milioane de vizualizări și aprecieri, iar asta se datorează faptului că, pur și simplu, îți schimbă, întărește sau tulbură conștiința despre istoria lumii… îți dă un subiect de re-re-meditat asupra condiției istorice a popoarelor, a imperiilor, a națiunilor mici, medii, mari sau imense…  în orice caz, nu te lasă la fel cum te-a găsit… chiar dacă (sau mai ales dacă) „le știai demult pe astea”. La atmosfera clipului contribuie și muzica – foarte bine aleasă de autor.

E o fascinantă poveste foto-video-audio despre „cum totul a pornit de la o mică vale din Egipt”.

Categorie: Uncategorized
Etichete: imperii, istorie, ocupare teritorii, ollie bye, războaie, state
Distribuie:
Articolul anterior
Ipocrizia ca principiu de viață
Articolul următor
[ZILELE ARADULUI – GALERIE FOTO] Doamna se scrabălă

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie