S-a semnat contractul pentru reabilitarea energetică a clădirilor Bibliotecii Județene

whatsapp image 2023 09 08 at 08.08.48 scaled
Distribuie:
[COMUNICAT DE PRESĂ]

Astăzi s-a semnat contractul pentru proiectarea tehnică și asistență în cadrul proiectului de reabilitare energetică moderată a clădirilor Bibliotecii Județene A.D. Xenopol Arad și a Complexului Muzeal Arad.

La licitație s-au prezentat doi ofertanți, fiind aleasă oferta cea mai completă, nefiind depuse contestații. Câștigătorul va avea la dispoziție o perioadă de 5 luni pentru realizarea proiectului,  urmând ca ulterior să se realizeze achiziția publică pentru reabilitarea clădirilor. Valoarea contractului pentru aceste servicii este de 495701,64 lei. Durata de finalizare a reabilitării energetice a clădirilor este de 23 de luni.


„Este un proiect ambițios, care intră deja în lucru. Această primă achiziție este un pas înainte în vederea desemnării constructorului care va trece la reabilitarea energetică a clădirilor Bibliotecii și Muzeului.

Investim în cultură, investim în tot ceea ce contribuie la desfășurarea în bune condiții a activității celor două instituții, pentru că avem nevoie de o bază materială care să se ridice la înălțimea pretențiilor secolului XXI”, a declarat Ionel Bulbuc, vicepreședintele Consiliului Județean Arad.


Prin proiect se dorește obținerea unei eficiente energetice ridicate, scăderea consumului de energie termica și electrică și încadrarea imobilelor într-o clasă energetică superioară. Clădirea, situată în municipiul Arad, str. Gheorghe Popa de Teiuș, nr. 2-4, în suprafață de 5.534 mp, a fost construită în anul 1909 și prezintă o serie de infiltrații la nivelul subsolului datorită lipsei hidroizolației și la nivelul șarpantei din cauza faptului că o parte din învelitoare este fie spartă, fie lipsă.

Proiectul prevede atât măsuri de termoizolare – termoizolarea planșeului sub pod, termoizolarea planșeului peste subsol, înlocuirea elementelor de anvelopă vitrate –, de modernizare a instalațiilor – încălzire, apa caldă menajeră, iluminatul artificial – cât și introducerea unor sisteme alternative de producere a energiei termice (surse regenerabile) sau alte măsuri de creștere a performanței termice și energetice.


De asemenea, în proiect este prevăzută și construirea a 3 stații de încărcare pentru vehicule electrice cu 2 puncte de încărcare per stație.

Proiectul este finanțat prin PNRR, Componenta 5  „Valul renovării”. Valoare totală a investițiilor este de 14,7 milioane de lei


Biroul de presă al Consiliului Județean Arad

Categorie: Comunicate de presă
Etichete: Arad, asistenta, cadrul proiectului, Proiectarea tehnică, reabilitare energetică
Distribuie:
Articolul anterior
AUR: „Donăm 20 de mii de ghiozdane complet echipate către copii din comunitățile locale din întreaga țară”
Articolul următor
Un polițist din Brașov a fost prins de colegii săi în timp ce livra cocaină

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie