Salariații din sistemul de SĂNĂTATE au intrat în Grevă Japoneză [FOTO]

greva japoneza1
Distribuie:

 

Sindicatul SANITAS a declanșat astăzi grevă japoneză după ce a făcut apel la dialog, însă din partea autorităților nu a venit niciun răspuns. Principala nemulțumire este legată de neacordarea sporurilor salariale Covid-19 care, deși au fost legiferate și mediatizate excesiv, în realitate NU sunt acordate! 

 

„MUNCIM DECENT – PROTESTĂM DECENT – RASPLĂTIȚI-NE DECENȚA CU O MINIMĂ BUNĂ-CUVIINȚĂ: ACORDAREA DREPTURILOR NOASTRE LEGALE!

Anual, a 7-a zi a lunii octombrie este dedicată muncii decente.
Conceptul presupune remuneraţie corectă, securitate în timpul serviciului, oportunităţi de dezvoltare profesională, libertate de exprimare, participare activă în luarea de decizii şi – nu în ultimul rând – egalitate de şanse între bărbaţi şi femei.

Organizaţia Internaţională a Muncii recomandă guvernelor lumii să adopte măsuri care să asigure munca decentă, o condiţie esenţială pentru reducerea sărăciei şi o dezvoltare durabilă şi echitabilă.

În acest context, astăzi, 7 octombrie 2020, Federația SANITAS a fost nevoită să declanșeze „greva japoneză” pentru a trage un puternic semnal de alarmă, colectiv, asupra faptului că salariații din sistemele care asigură prevenția, tratamentul și îngrijirea populației aceste țări, cu preponderență în această perioadă în care noul coronavirus face ravagii, sunt epuizați fizic și psihic, sunt discriminați și expuși disprețului public printr-o excesivă mediatizare a „răsplăților financiare promise sau chiar legiferate”, dar în realitate neacordate! Mai mult decât atât acești salariați sunt cei mai expuși contaminării cu coronavirusul SARS-Cov-2, 1 din 25 de nou infectați fiind din rândul personalului medical sau auxiliar.

Salariații din SĂNĂTATE, ASISTENȚĂ SOCIALĂ, DIRECȚIILE DE SĂNĂTATE PUBLICĂ, UNITĂȚILE DE ASISTENȚĂ MEDICO-SOCIALĂ, SERVICIILE DE AMBULANȚĂ, MEDICINA ȘCOLARĂ, protestează începând de astăzi, DECENT, fără întreruperea activității, pentru a nu pune în niciun fel în pericol pacienții, așteptându-se ca autoritățile române să îi trateze cu aceeași DECENȚĂ și, măcar în al doisprezecelea ceas, să înțeleagă că TREBUIE SĂ RESPECTE LEGEA, respectându-le toate drepturile: cele de natură salarială, cele de protecție la locul de muncă, cele de repaus pentru recuperarea capacității de muncă, cele care să elimine orice discriminare între categoriile de salariați din același tip de unități și cu același tip de activitate!” – este mesajul public al Federației SANITAS din România.

greva japoneza sanitas

Categorie: Știri
Etichete: asistent medical, drepturi salariale, DSP, greva japoneza, medici, SANITAS, sitem de sanatate, spitale
Distribuie:
Articolul anterior
FRF a anulat meciul de CUPA ROMÂNIEI de la Cermei pe motiv de Covid 19
Articolul următor
Teatrul Clasic „Ioan Slavici” ne-a prezentat, în PREMIERĂ ABSOLUTĂ, un MUSICAL în DESCHIDEREA STAGIUNII

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie