Salvamontiștii și Pompierii din Sebiș au fost în alertă azi-noapte, după ce un grup de excursioniști format din 15 persoane, adulți și copii din Sântana s-au RĂTĂCIT în Pădurile Monesei

salvata moneasa 1
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

În ultimele 24 de ore în urma fenomenelor meteorologice periculoase, COD GALBEN și COD PORTOCALIU, Detașamentul de Pompieri Arad a intervenit în 3 locații din municipiul Arad pentru evacuarea apei și salvarea persoanelor.

În urma unui apel la 112 un echipaj format din 5 salvatori, o autospecială și o motopompă remorcabilă a intervenit în zona pasajului din cartierul Micălaca pentru salvarea unei persoane blocată într-un autoturism și pentru evacuarea apei din pasaj. La sosirea pompierilor în interiorul autoturismului de teren a fost găsită o femeie însărcinată, fără alte probleme medicale.

Celelalte 2 intervenții au fost pentru evacuarea apei din subsoluri inundate.

Detașamentul de Pompieri Sebiș a intervenit, începând cu ora 23.15 minute cu1 ofițer, 7 subofițeri, 2 autospeciale cu sprijinul Inspectoratului Județean de Jandarmi un echipaj și o autospecială de intervenție în mediul montan, Serviciul Salvamont – Salvaspeo al CJA, un echipaj al SAJ, stația Sebiș și un echipaj de poliție pentru salvarea unui grup de turiști din zona împădurită a stațiunii Moneasa.

Apelul a fost efectuat la SNAU 112 la ora 23.03. Grupul de excursioniști format din 15 persoane, adulți și copii din localitatea Sântana, a anunțat că o fată prezint probleme medicale, nu poate coborî singură, și datorită întunericului nu mai găsesc traseul de coborâre.

Personalul dispeceratului ISU Arad a dat din nou dovadă de profesionalism și a reușit cu ajutorul aplicației 112, instalată pe telefoanele celor din grup o localizare exactă ușurând misiunea forțelor de intervenție din teren.

Grupul de turiști a fost localizat la aproximativ 3 km de drumul principal din stațiune, într-o zonă împădurită și fără acces cu mijloace auto.

După aproximativ o oră jumătate de „marș forțat”, echipele de intervenție au găsit excursioniști. S-a făcut evaluarea medicală a fetei care prezenta simptome de apendicită, și ușoară hipotermie. A fost îmbrăcată în echipamentul de protecție a unui pompier și coborâtă pe targă, mai apoi pe dispozitivul de coborâre adus de colegii de la SALVAMONT- SALVASPEO până la ambulanță.

Celelalte persoane, fără probleme medicale au fost asistate pentru a ajunge în siguranță în stațiune.

Categorie: Știri
Etichete: SALVAMONT- SALVASPEO
Distribuie:
Articolul anterior
[ACTUALIZARE 2] În aparent inegalul meci dintre Călin Bibarț și Compania de Apă, s-au marcat până acum PATRU POMPE… pe care (cică!) ploaia le-a prins nemontate
Articolul următor
Câte reșapări poate suporta un politician-dinozaur? „Tânărul” și de viitor politician, Teodor Meleșcanu, se alătură familiei umaniste a PPU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie