[ACTUALIZARE 2] În aparent inegalul meci dintre Călin Bibarț și Compania de Apă, s-au marcat până acum PATRU POMPE… pe care (cică!) ploaia le-a prins nemontate

bibart pompe
Distribuie:

 

[ACTUALIZARE 2]

În aparent inegalul meci dintre primarul Călin Bibarț și pompele din Micălaca, challegerul a marcat pe terenul adversarului un punct important și conduce în această dispută pe care numai ploaia o poate tranșa: PATRU POMPE – și încă „de capacitate mare” – au depus cei de la Compania de Apă la picioarele podului din Micălaca, implicit ale lui Bibarț.
Plus comunicatul de presă de mai jos, în care Compania de Apă nu recunoaște că e incompetentă și că i-a tras-o Bibarț, dând vina pe ploaie… cum ne și așteptam:

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Compania de Apă Arad a intervenit aseară cu toate echipele si utilajele din dotare pentru limitarea efectelor furtunii. Cantitatea mare de precipitații căzută în timp scurt a făcut insă ca intervențiile să se desfășoare cu dificultate.

La pasajul de pe strada Voinicilor, Compania de Apă Arad a executat, la începutul acestui an, la solicitarea Primăriei, o lucrare de înlocuire a vechilor pompe, subdimensionate, cu unele noi, de capacitate mult mai mare.

Compania de Apă Arad a continuat lucrarea și cu achiziționarea a 4 pompe de capacitate mare. Acestea vor fi montate până la sfîrșitul săptămânii la Stația de Pompare nr. 2, pentru a crește capacitatea de preluare a apelor uzate din cartierul Micălaca, astfel încât în viitor să se evite inundarea pasajului. Aradul a fost seara trecută sub avertizare cod portocaliu de precipitații abundente care au depășit 35-45 l/mp.

pompe micalaca 3

(Biroul de presă al Companiei de Apă Arad)

……………………………….

[TITLUL INIȚIAL] (0ra 7.30) Micălaca a dat țării IMAGINI și FRAZE MEMORABILE care vorbesc singure, cu primar cu tot, despre calitatea lucrărilor publice… mai ales când plouă!

S-a umplut facebookul și ulterior tot internetul aseară de poze și filme cu canalele de sub pasajul de cale ferată din „Voinicilor” refulând și oferind țării imagini amuzant-apocaliptice, începând cu… începerea unei furtuni cu ploaie care s-a pornit înainte de ora 20.00 și n-a durat nici o jumătate de oră.

Eternele probleme edilitare pe care le scot la iveală fenomenele naturale în Arad s-au complicat odată mai mult, mica furtună de aseară afectând cel mai mult conductele și străzile din Micălaca – „groapa de sub pasaj”, porțiunea din zona „Gemi Center”, sensul giratoriu spre cartierul Sînicolaul Mic și străzile Podgoriei și N. Bălcescu.

Au fost mobilizate echipele de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad – care, ca de obicei, au rezolvat problema cu oamenii și utilajele lor. Din partea „Dispeceratul canal” al Companiei de Apă Arad nu au venit solicitări… nici măcar pe 112.

În jurul orei 23, primarul Călin Bibarț și-a făcut un live (istoric, și el) pe pagina sa de facebook, care începe cu MEMORABILA FRAZĂ: „Mâine o să fac și io, bănuiesc, cunoștință cu niște domni la care o să le spun că-s Dorel de la Apă și Canal, care o să ne explice (ai grijă!…) cum funcționează pompele de-aicea, pă debit de 600, iar la cealaltă stație de pompare… îs în curs de schimbare a pompei – ca să dau și eu o explicație care mi-a fost dată mie”…

https://www.facebook.com/calinbibartarad/videos/888652894969495/?__xts__[0]=68.ARALBzl0hLVkNGsKxNc0RJfY8Edi63Llo2Ks22k-fbEVKmf9GD-YvCM9VERDXgwDfM7iZLDYg0UD0G394VDhL847Ut6eE2q2VbLshncnM6nHr8ZYvpl2PJU6ZJwtQd-oizt8861mwBCJ8803ZRqus8jVl4ulA6sRfB-5W5FQS5uMOPEcsDq0MXi5-ze0F8mLYKeuNwlbU9eFnzney2AE3b92FXcrDWgibD1m7uP4SHjACg-3N0LSMOJ00Xg2c1FyFib4u6xEH591eL9q4syiZ15JlD8TBsVf6sZUY663G4acJAzjlRkSsMewVGTLFr9QnYrM1pqV2p1DPX0IYdmQlmqQXbz-ZjmWecD6mA&__tn__=-R

Aradul a fost, luni, 8 iunie, sub avertizare nowcasting „cod portocaliu de vijelii, intensificări ale vântului și averse, ce au cumulat 35-45l/mp” – conform INMH. Din cauza cantităților mari de precipitații în timp scurt, canalizarea a făcut cu greu față în mai multe zone din oraș.

…………………………………………….

[ACTUALIZARE 1] – ORA 18.00  Războiul lui Bibarț cu pompele din Micălaca intră pe un alt nivel: „Dacă nu vor rezolva problema, o să solicit ieșirea Primăriei Arad din acționariatul Companiei de Apă!”

Călin Bibarț, s-a ținut de promisiune și s-a dus la Compania de Apă… nu chiar în calitate de „Dorel” așa cum s-a scăpat la nervi, ci chiar în cea pe care o are, oficial: de primar al municipiului Arad. În live-ul pe care și l-a făcut imediat după, încă nu-i trecuseră nervii, și i-a amenințat pe cei de la Compania de Apă că „în caz că nu se vor ține de cuvând și nu vor remedia situația pompelor până vineri, așa cum au promis… Primăria Arad se va retrage din acționariatul Companiei de Apă Arad, iar domnii de acolo vor rămâne directori peste niște birouri… pentru că patrimoniul e al Primăriei!”

Dacă o să vedem întâmplându-se asta, o să-l declarăm pe Călin Bibarț „Batmanul nostru preferat”din ultimele decenii – dar, până atunci, așteptăm prima ploaie…

https://www.facebook.com/calinbibartarad/videos/563277914382190/?__xts__[0]=68.ARDdw5i_OWIZkvw484q4d4m0bb6Uaet5G83bRsV_E58bJaFGtFBQYHWKIDIrjFcu9axAHGbE42d4SlF-LnsnXpPBamSpXE8EHjAhgX0TcyAbOoW0sATeW3GVAmjsgy2LRNpUcuiYpM3RTHaQwrh721hNp9Lc9mpR5OjMvhAmKBgcjZzKVThRO91mwKgZrStTLofQqvC80-LXeHV8zvu8B7XcJe0snS1Qr1WW4of-qQUQ1aC-RCFMEzx5OONiFrHk9rbsC2jUmpABbIXfi_feabFjMUdKUuVQemh5RL-tF3jXF0AUkdFQuqLvtb7v2fzPfHrj0scggDYvyJpG6cGcljUujjSMybDTBwKBrQ&__tn__=-R

 

Categorie: Știri
Etichete: (Biroul de presă al Companiei de Apă Arad), Calin Bibart, critic arad, inundatie micalaca, micalaca, pasaj voinicilor, pompe
Distribuie:
Articolul anterior
UTA a depus memoriu la TAS
Articolul următor
Salvamontiștii și Pompierii din Sebiș au fost în alertă azi-noapte, după ce un grup de excursioniști format din 15 persoane, adulți și copii din Sântana s-au RĂTĂCIT în Pădurile Monesei

2 comentarii. Leave new

 • avatar of ioan teudan
  Ioan Teudan
  9 iunie 2020 9:26

  Rusine olteanului demolator ”dottore” falca ! Rusine bibart , demisia bibart !

  Răspunde
 • Ar fi interesant daca Primaria s-ar ocupa si de igienizarea zonei dupa evacuarea apelor menajare, zile in sir mai gasesti hartie igienica si alte reziduri pe trotuare…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie