Se împlinesc 20 de ani de la semnarea Memorandumului de Înţelegere între judeţul Arad şi Provincia Hainan, China

cj arad haikou customs build
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ – C.J. ARAD]

20 de ani de parteneriat între Arad şi Hainan (China)

În aceste zile se împlinesc 20 de ani de la semnarea Memorandumului de Înţelegere referitor la cooperarea bilaterală între judeţul Arad şi Provincia Hainan, din China.

Ca urmare a acestui Memorandum, în data de 27 noiembrie 2000, la Beijing, a avut loc semnarea Acordului de Înfrăţire între judeţul Arad şi Provincia Hainan, care promovează cooperarea şi schimburile în domenii ca economia, comerţul, ştiinţa şi tehnologia, cultura, educaţia, sportul, sănătatea şi stabilirea de relaţii în baza unui calendar agreat de părţi, cu implicarea specialiştilor din domeniile menţionate.

Memorandumul a fost semnat, la sfârşitul lunii octombrie 1997, de preşedintele Consiliului Judeţean, Dan Ivan, iar Acordul de Înfrăţire a fost semnat de preşedintele Caius Parpală. În urma acestei înţelegeri, delegaţii din China au vizitat Aradul şi au stabilit aici contacte culturale şi comerciale, iar din Arad au plecat în Hainan oameni de afaceri şi reprezentanţi ai administraţiei publice.

În cei 20 de ani, a existat o comunicare permanentă între cele două regiuni.

La 19-20 iulie 2006, o delegaţie oficială a Provinciei Hainan condusă, de Guvernatorul Provinciei, dl. WEI Liucheng, a vizitat Aradul. Alte două delegaţii (19 decembrie 2011 şi 3 iulie 2012), compuse din câte 8 membri şi conduse de vicepreşedintele Comitetului Permanent al Congresului Popular al Provinciei Hainan, au fost oaspeţii judeţului nostru. În 29 iunie 2013 şi 29 mai 2015, delegaţii​ ale Provinciei Hainan, conduse ​​de ​vicepreşedintele Congresului Popular al Provinciei Hainan, au fost primite de autorităţile arădene. ​

Ca parte a strategiei sale de deschidere internațională, Consiliul Județean Arad a reluat, începând cu anul 2016, parteneriatele internaționale cu colaboratorii săi. Ca urmare, datorită relației cu Voivodina (Serbia), Verona (Italia), Bekes, Csongrad și Hajdu Bihar (Ungaria), Opole (Polonia), Ungheni (Republica Moldova), Consiliul Județean Arad a inițiat un Consorțiu Cultural, numit Activarium, care își propune să pună în valoare patrimoniul material și imaterial al comunităților din cadrul Consorțiului.

Delegații ale partenerilor Consiliului Județean au participat la evenimente organizate la Arad, „Sub stelele Europei”, „Ziua Turismului”, la o documentare a potențialului cultural și turistic al județului Arad de către jurnaliști din regiunile partenere cu Consiliul Județean.

​Cu implicarea Casei Româno-Chineze, filiala Arad, ​a ​​Universităților arădene și a Camerei de Comerț, Agricultură și Industrie ​AradConsiliul Județean va relua și va intensifica, în perioada următoare, relațiile cu Hainan și alte provincii din China.

Categorie: Știri
Etichete: Acord de Infratire, Casei Româno-Chineze, CCIA Arad, CJ Arad, Consorțiu Cultural „Activarium”, Dan Ivan, filiala arad, Memorandum de Înţelegere Arad si Hainan, parteneriate internationale, provincia Hainan, universitati aradene
Distribuie:
Articolul anterior
Prima filială vizitată de deputatul Dan Barna, noul președinte al USR, a fost cea din Arad
Articolul următor
Glad Varga: „Instituţiile „de mediu” pasează la greu în cazul tăierilor ilegale”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie