Simbioza artei – vernisaj de pictură la Bibliotecă

afis expozitie biblioteca ana albert 1 scaled
Distribuie:
[COMUNICAT DE PRESĂ]

Miercuri, 20 septembrie 2023, începând cu orele 17:00, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad vă invită la vernisajul expoziției de pictură cu titlul „Simbioza artei” a artistului plastic Anna Albert.

Dovedindu-se un spirit inventiv, creativ și chiar exuberant, ajungând la un melanj între figurativ și surealism, Anna Albert propune iubitorilor de frumos o voluptate a rostirii plastice, abordând mai multe tehnici și subiecte diverse. Absolventă a Școlii Populare de Arte din Arad, Secția Pictură, a avut ca mentor pe pictorul Ioan Kett Groza și, după cum afirmă artista: „În procesul formării mele ca artist, m-au îndrumat mai mulți artiști plastici din Arad.

Printre ei se numără regretatul pictor Mihaly Takàcs, pictorița Maria Furnea, iar în prezent, cel mai mare critic al meu, dar și sfătuitor, este fiica mea”. Membră a Asociației „Ion Andreescu” din Arad, a participat la numeroase expoziții, atât personale, cât și colective, dovedind o viziune proprie și originală.


Tablourile expuse în Artoteca bibliotecii arădene atrag prin tehnica coloristică, dimensiune și formă, reliefând astfel personalitatea artistei ce își expune sufletul pe pânză cu dezinvoltură, spontaneitate, urmând însă și convențiile prestabilite în arta picturală.

Registrul tematic abordat vizează cu preponderență natura statică, peisajul, portretul creat cu eleganța femininului, cu accent pe atmosfera desprinsă din spațiul plastic, prin contraste și fine raporturi între culori calde și reci.


După cum afirmă Anna Albert:

„Îmi doresc o fericită simbioză între ceea ce exprim prin culoare, prin tehnică, prin felul meu de a fi! Îmi doresc ca această simbioză a artei să fie vizionată de arădeni, atât prin prisma unei narativități – deoarece eu povestesc prin culoare o întâmplare, un sentiment, o situație sau o speranță – și ce frumos se îmbină această narativitate cu spațiul cultural unde este organizată această expoziție!

Biblioteca adăpostește cuvântul; de la cuvânt, idee, carte – toate alcătuiesc o simbioză, o asociație între senzații diferite ce dau impresia că sunt una simbolul celeilalte – la tablouri de o realitate pură, cu energie pozitivă și liniște sufletească”.


Vernisajul, găzduit de Grădina de Lectură a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad,

va beneficia de prezența apreciatului pictor Ioan Kett Groza, iar incursiuni lirice și momente de apreciere a frumosului vor fi oferite de talentatul violonist arădean Florin Gherghel, moderator al acțiunii culturale fiind prof. Ioana Nistor.


Iubitorii de artă pot vizita expoziția de artă plastică „Simbioza artei” în perioada 20 septembrie – 01 octombrie 2023, în mod gratuit, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00-17:00, în cadrul spațiului cultural de expunere, Artoteca Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad (str. Gh. Popa de Teiuș 2-4, etaj I).

afis expozitie biblioteca ana albert scaled


 

Categorie: Vernisaje / Expoziții
Etichete: Anna Albert, Arad, Simbioza artei, vernisaj de pictură
Distribuie:
Articolul anterior
Senatorii au votat marți legea mutării jocurilor de noroc la marginea localităților
Articolul următor
Accident rutier cu victime pe DN7, între Arad și Pecica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

basil muresan

Jocuri erotico-politice actualizate

Pentru că s-a terminat prima săptămână de concediu, și probabil v-ați plictisit deja de clasicele cătușe cu bureței și outfituri de doctoriță sau școlăriță jucăușă, vă propun alte role playing,…
parada 1

CPLM avem noi aici?

Un grup de patriotarzi a pichetat sediul PSD Arad. Îmbrăcați în straie populare, cu o singură excepție (unul care a confundat parada cu mineriada), aceștia au mărșăluit prin centrul orașului.…