Sindicatul Angajaților din Oficiul Național al Registrului Comerțului (SAONRC) intră joi în grevă japoneză, la nivel național

oficiul registrului comertului
Distribuie:

Sindicatul Angajaților din Oficiul Național al Registrului Comerțului (SAONRC) intră joi în grevă japoneză, la nivel național. Angajații solicită Guvernului majorarea salariilor cu 15%, în condițiile în care ONRC este „instituţia publică cu cel mai mic nivel de salarizare din justiție”, potrivit unui comunicat al organizației sindicale.


Ce presupune protestul?

În perioada 18-22 aprilie, angajații intră în grevă de tip japonez la nivel național. „Membrii de sindicat din ONRC vor purta banderole negre în semn de protest și își vor îndeplini atribuțiile de serviciu cu exces de zel”, se precizează în comunicat.

Situația s-ar putea schimba de săptămâna următoare, dacă sindicaliștii nu vor ajunge la o înțelegere cu Ministerul Justiției, în subordinea căruia activează ONRC. În intervalul 23-25 aprilie, începând cu ora 13:30 vor avea loc mitinguri la nivel național în toate județele, în fața instituțiilor. În data de 26 aprilie, începând cu ora 11:00, va avea loc un miting la sediul Ministerului Justiției.

Sindicaliștii au anunțat că sunt dispuși chiar să intre în grevă generală. Începând din luna august va fi declanșat conflictul colectiv de muncă”, au anunțat aceștia.


Nemulțumirile

Pe lângă mărirea salarială de 15%, sindicaliștii revendică acordarea sporului de risc și suprasolicitare neuropsihică, drept care se acordă tuturor celorlalte categorii de salariați din familia ocupațională „Justiție”.

„Sindicatul declanșează proteste contra inechităților salariale și a discriminării salariaților din ONRC față de celelalte categorii de angajați din familia ocupațională justiție, tratament disproporționat în raport cu importanța activităților derulate și cu nivelul de complexitate a muncii prestate de salariații din ONRC în actualul context economic și financiar marcat de obligațiile legate de implementarea PNRR”, se menționează în document.

greva onrc


 

Categorie: Național
Etichete: grevă, greva japoneza, Oficiul Național al Registrului Comerțului, ONRC, Sindicatul Angajaților din Oficiul Național al Registrului Comerțului
Distribuie:
Articolul anterior
Panică la Psihiatrie după ce un pacient a fugit din spital și s-a cățărat pe acoperișul clădirii
Articolul următor
Percheziții ale DIICOT în județul Arad într-un dosar de contrabandă cu deșeuri provenite din spaţiul intracomunitar în scopul obţinerii de beneficii financiare substanțiale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie