Spectacolul cehovian „Cerere în căsătorie” – la Teatrul de Vară, într-o montare care a făcut furori… în șurile din județul Sălaj

cerere in casatorie
Distribuie:

 

Teatrul de Artă din București aduce miercuri, 13 iulie, începând cu ora 20.00, pe scena Teatrului de Vară din Arad, „Cerere în căsătorie”, un spectacol cu o punere în scenă inedită, prin ritmul alert și decorul minimalist.
Fâstâceala și nehotărârea lui Ivan Vasilievici Lomov care vine la vecinul său, Stepanovici Ciubukov, să o pețească pe fiica acestuia, Natalia Stepanovna, gâlceava iscată, pe nepusă masă, între fată și pețitor și căreia i se alătură, dintr-o dată, și tatăl fetei, accidentul lui Ivan Vasilievici Lomov, spaima Nataliei și a lui Ciubukov, împăcarea și finalul fericit se succed în secvențe rapide, pline de tensiune, care, însă, alimentează comicul. Acesta este accentuat, de altfel, și de felul în care cei trei actori se raportează la emoțiile pe care le trăiesc protagoniștii poveștii.
Distribuţia spectacolului este formată din Florentina Năstase, George Constantinescu şi Valentin Terente.
Interesant de menţionat faptul că piesa scrisă de A.P. Cehov s-a jucat și în cinci sate din județul Sălaj, direct în curțile oamenilor, pe scene montate în șură. Victor Olăhuț, regizorul spectacolului „Cerere în căsătorie”, a conceput și creat spectacolul pentru caravana „Cultură-n șură”, prin care își propunea să reintroducă spectatorii de la sate pe harta culturală a țării.

Intrarea este liberă.

Comunicat de presăPR Centrul Cultural Județean, Corina Huțan

Categorie: Știri
Etichete: Centrul Cultural judetean, cerere in casatorie, corina hutan, teatrul de vara
Distribuie:
Articolul anterior
„Eroii imposibilului”, de Liliana Moldovan – o carte pentru oamenii „normali” despre reușitele persoanelor cu dizabilități
Articolul următor
Criza mijloacelor de exprimare

2 comentarii. Leave new

  • Nu se poate ! Acum când suntem în coflict, aproape armat, cu Rusia, să jucăm o piesă a unui rus, velicâicelovec chiar, e o sfidare a Summit-ului NATO! ….. Nu cumva „Cerere în căsătorie” este un mesaj codat de cedare a pretenţiilor Rusiei ? Căsătoria este o cedare reciprocă, o convenţie, o unire ! Să cedăm în faţa Rusiei ? ……. Nu e bine. Preşedintele W.K.J. afirma, citez : ” adoptarea de măsuri privind consolidarea posturii de apărare şi descurajare a Alianţei, pe fondul multiplicării provocărilor de securitate ….” …… Propun suspendarea spectacilului, să găsim un motiv în altă cheie : vara toridă !

    Răspunde
    • :)) lăsați, dom` colonel, că sigur s-ar bucura rușii să știe că se joacă Cehov într-un teatru plin… așa ne antrenăm noi pentru când o să vină… dacă ne găsesc uitându-ne la Cehov, bem împreună și nu se mai bate nimeni cu nimeni!

      Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

cod portocaliu 1 scaled

ATENȚIE! COD PORTOCALIU pentru județul Arad

În această după-amiază, 24 mai 2024, în intervalul orar 13:55- 15:30 meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu pentru județul Arad, localitățile: Șiria, Covăsânț.  Se vor semnala averse torențiale…