Tâmplăria PVC de TRIPAN – ce este, avantaje și dezavantaje

tamplarie_pvc_tripan
Distribuie:

Tehnologia avansează continuu, iar acest lucru se reflectă în gama tot mai diversificată a produselor de pe piață, cu specificații inovative. Din această categorie face parte și tâmplăria PVC cu tripan, iar astăzi o să discutăm despre ce este, dar și care îi sunt avantajele și dezavantajele.

Ce este tripanul? 

Prefixul „tri-” indică numărul de foi al tâmplăriei PVC. Astfel, spre deosebire de termopan, tâmplăria PVC are în alcătuirea ei 3 foi de sticlă, despărțite de baghete distanțier. Spațiul este umplut cu un gaz nobil precum argon, xenon sau kripton, ceea ce le face alegerea potrivită dacă îți dorești o izolare termică și fonică mult mai sporită.

Din punct de vedere estetic, nu se remarcă diferențe între tâmplăria PVC cu tripan și tâmplăria cu termopan. Ambele au același aspect elegant cu care ne-au obișnuit de-a lungul timpului.

tamplarie pvc tripan

Avantajele tripanului

Dacă te-ai întrebat vreodată de ce tripanul a început să fie în topul preferințelor consumatorilor, noi suntem aici să îți prezentăm motivele întemeiate.

Astfel, avantajele tâmplăriei PVC cu tripan sunt: 
  • Durabilitatea și rigiditatea

Prin comparație cu ferestrele tradiționale, ferestrele cu tripan au în componența lor materiale mult mai rezistente, ceea ce le face și mult mai durabile. În același timp, au o performanță sporită la capitolul izolare, având o aplicabilitate foarte bună iarna, când pierderile de căldură sunt aproape insesizabile. Datorită tehnologiilor folosite, nu trebuie să vă faceți grijă în privința condensului și sunt o investiție pe termen lung dacă ne uităm la raportul calitate-preț.

  • Ajută la economisirea banilor pentru facturile la energie termică

Foaia suplimentară de sticlă joacă un rol foarte important în eficiența geamurilor cu tripan. Astfel, mențin căldura în sezonul rece în interior, ceea ce înseamnă că centrala nu va mai avea un consum la fel de mare. Cu ajutorul tâmplăriei PVC cu tripan poți economisi până la 30% la facturile de energie termică, iar acesta este un aspect foarte important în contextul actual.

  • Nu permite pătrunderea căldurii excesive pe timpul verii 

Comparativ cu alte tehnologii în materie de tâmplărie, ferestrele PVC cu tripan au pe exterior o peliculă transparentă care împiedică transferul termic excesiv pe timpul lunilor calde. Astfel, nu trebuie să îți faci griji în privința verilor toride, pentru că în casă vei avea o temperatură optimă care îți asigură confortul termic.

  • Reduc transmisia fonică

Deși încă nu există tehnologii care să asigure complet izolarea fonică a locuințelor, tâmplăria PVC cu tripan reprezintă un pas înainte. Comparativ cu ferestrele tradiționale sau cu termopanele, tripanul reduce mult mai bine sunetul din exterior și viceversa. Nu vei mai auzi zgomotele vecinilor și te poți bucura în același timp de intimitate în locuința ta.

Dezavantajele tripanului

Până în prezent, singurele dezavantaje ale tâmplăriei PVC cu tripan sunt:

  • Costurile mai ridicate

Comparativ cu termopanul, tâmplăria PVC cu tripan are un preț mai ridicat, tehnologia fiind mult mai avansată.

  • Greutatea foilor de sticlă

Acest aspect poate constitui un impediment în momentul în care dorești o ramă anume. Pentru unele modele de ramă, greutatea foilor de sticlă nu poate fi susținută. Însă, există alternative foarte estetice.

Concluzie

Tâmplăria PVC cu tripan este o investiție în confortul sporit al locuinței și prezintă mult mai multe avantaje decât termopanele. Deși prețurile sunt mai ridicate, nu uita că la Glasspandoor beneficiezi de o ofertă până pe 10 octombrie: preț de termopan pentru tâmplăria PVC cu tripan. În plus, îți realizăm produsele pe comandă, după măsurătorile dorite. Contactează-ne și împreună îți transformăm casa de vis în realitate!

Categorie: Advertorial
Etichete: Glasspandoor, tâmplăria PVC cu tripan
Distribuie:
Articolul anterior
S-a stins din viață profesorul de matematică Doru Ianculescu
Articolul următor
Farul – UTA: 2-0. Ilie Poenaru: „Nu ai voie să te comporți așa!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie