[TENIS] Câștigătoarea de anul trecut revine la Arad. Începe ediția a XIII-a a Trofeului „Ilie Năstase”

patricia maria țig 1 2015 wimbledon qualifying diliff
Distribuie:

 

S-au definitivat listele cu jucătoarele care vor participa la ediția a XIII-a a Trofeului Ilie Năstase la tenis, programat între 5-13 august, pe terenurile de la Activ, dotat cu premii de 15.000 de dolari.

Deși avea prioritate 6 (fiecare tenismenă anunță ITF 6 priorități), slovaca Tereza Mihalikova (locul 460 WTA; 19 ani) a ales să participe la ITF Arad, devenind principala favorită. Fostă număr 4 mondial la junioare, în 2015, Mihalikova a avut o carieră plină de performanțe la junioare: titlul la dublu și finala de simplu la Australian Open Junior 2016, finală la dublu Wimbledon 2015, trofeu la simplu, la AO 2015 sau finală al dublu, la US Open 2014. Slovaca are în palmares 6 trofee ITF de simplu, dar se poate lăuda și cu prezența sub steagul Slovaciei în Fed Cup, în meciul din World Group II 2016, Slovacia – Canada 3-2.


Conform ITF, celelalte 7 favorite, în urma clasamentului WTA din momentul înscrierii, sunt: Nina Potocnik (Slovenia; 465 WTA), Cristina Ene (477), Bojana Marinkovic (Serbia; 594), Irina Fetecău (599), Ilona Ghioroaie (647), Guadalupe Perez-Rojas (Argentina; 649) și Julia Stamatova (Bulgaria; 661).
Turneul arădean va avea pe tablou principal (32 de jucătoare) și calificări (64) sportive din 25 de țări, cele mai multe din țara noastră, Serbia (17), Cehia (6) și Ungaria (5), dar și de pe alte continente America de Sud (Argentina, Chile, Brazilia), Asia (India, Liban, Japonia) sau Australia.

Printre numele importante care au confirmat participarea se numără și deținătoarea trofeului,  slovaca Chantal Skamlova, intrată recent în Top 250 WTA.La turneul arădean au evoluat, de-a lungul anilor, nume precum Sorana Cîrstea, Alexandra Cadanțu, Patricia Țig (foto), Andreea Mitu – toate cu prezențe în Top 100, Gabriela Ruse, Georgia Crăciun sau Jaqueline Cristian – reprezentante ale noului val.  În altă ordine de idei turneul a fost sub semnul întrebării datorită CJA.
„Fiind un eveniment cuprins în calendarul CCJA, Consiliul Județean ne-a alocat 10.000 de lei pentru organizarea turneului, o sumă mult prea mică pentru desfășurarea lui. Mulțumim pentru această sumă, dar sper să se aloce, la următoarea rectificare, fonduri suplimentare, mai ales că Federația Română de Tenis ne sprijină cu premiile, în valoare de 15.000 de dolari. Pentru a avea o imagine de ansamblu, anul trecut, când premiile au fost de 10.000 de dolari, ni s-au alocat prin CCJA 41.600 de lei”, afirmă Anela Freer, directorul turneului arădean.

Am folosit materiale preluate și de pe romaniatenis.ro.

Categorie: Sport
Etichete: alexandra cadantu, anela freer, patricia tig, tenis, tenis de câmp
Distribuie:
Articolul anterior
Trăim, oricum, într-un BÂLCI continuu, pe bani – dar acesta este Festivalul de la BULCI, pe gratis! Numele mari ale FOLK-ului românesc vin la a Ediția a IX-a
Articolul următor
Din nou Guvernul bate câmpii despre pensiile militare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie