[TENIS FEMININ] Ediția a XIII-a a Trofeului „Ilie Năstase” începe sâmbătă, pe terenurile de la Activ Club

P1010136
Distribuie:

 

Ediţia cu numărul XIII a Trofeului „Ilie Năstase” la tenis de câmp va debuta sâmbătă pe terenurile de la Activ, organizatorii – FRT, CS TenisFan şi CJA, prin CCJA și având premii de 15.000 de dolari.

Turneul arădean este la concurenţă cu alte 10 evenimente din Circuitul ITF, unul cu premii de 60.000$ în Germania, trei cu premii de 25.000$ şi 6 cu premii similare de  15.000$ (Polonia, Spania, Thailanda, Turcia, Austria, şi Rusia).
La Arad sunt 17 jucătoare prezente pe tabloul principal, 54 de jucătoare participă la  calificări, și încă 11 care pot accede pe tablul principal. Nu lipsesc nici în acest an wild cardurile – patru la număr. Tânăra Anda Ghinga este singura arădeancă din acest turneu și la doar 15 ani este la primul turneu de acest fel, ea vine dintr o familie de sportivi. În periada 5-7 august sunt programate jocurile de calificare pe tablul principal, gazdă fiind Club Activ această bază sportivă asigurând sportivelor și acesul la relaxare și recuperare. Vor fi prezente pe zgura arădeană o serie de jucătoare din țară care au mai fost și la edițiile anterioare, precum Irina Fetecau, Miriam Bulgaru, Cristina Ene, Gabriela Talabă, Teodora Stângă etc. Nu va lipsi nici Ioana Bogdan sora cunoscutei Ana Bogdan. Căldura va fi un adversar, dar directorul turneului împreună cu arbitrii decid situația partidelor de tenis. Slovaca Tera Mihalikova, locul 460 WTA, are 19 ani și este principala favorită a turneului, ea a confirmat deja în întrecerea junioarelor dar și prezența ăn echipa Fed Cup a țării sale. Nu va lipsi nici petrecerea jucătoarelor. Punctele WTA la turneul arădean sunt repartizate astfel: 12 puncte pentru câștigătoare, finalista 6 puncte, iar semifinalistele 4 puncte. Din păcate deși a crescut  valoarea turneului arădean, WTA nu a suplimentat numărul de puncte fiind același precum la un turneu de 10000 de dolari.  Circuitul româniei la tenis feminin cuprinde 9 turnee la Mamaia (25000 de dolari), Târgu Jiu (3), Focșani, Curtea de Argeș (2), București.
Așa cum se știe turneul arădean a fost o mică rampă de lansare pentru jucătoare de acum cunoscute precum  Sorana Cîrstea, Raluca Olaru, Mihaela Buzărnescu, Gabriela Ruse sau Patricia Țig unele dintre acestea sunt în aceste zile la tv cu prilejul unor cunoscute turnee.
În altă ordine de idei, este remarcabil că  Anela Freer (foto) a pus aradul pe harta tenisului feminin și se zbate să îl mențină acolo.

Categorie: Sport
Etichete: anela freer, Bojana Marinkovic, Cristina Ene, Goadalupe Perez Rojas, Ioana Bogdan, Irina Fetecau, Julia Stamatova, Miriam Bulgaru, Nina Potocnik, Tamara Curovic, Tereza Mihalikova
Distribuie:
Articolul anterior
Aradul, sub COD ROȘU! INM AVERTIZEAZĂ: „Cel puțin până duminică, disconfortul termic va deveni deosebit de accentuat”
Articolul următor
Investiția Consiliului Județean în plaja de la Ghioroc se justifică prin numărul mare de clienți: „La 31 iulie a fost depășit numărul de turiști de anul trecut!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

Liga 4

LIGA 4 ARAD – Meci cu meci, pe scurt

Cotoc – eliminat de două ori!  Rezultatele etapei a 6-a Victoria Zăbrani – Athletico Vinga 2-1 Benescu 23, Costea 38 – Ghergar 34 * Cleuță (Zăbrani), a fost eliminat în min.62…