Tinerii de la Clubul LEO MARIS Arad au adus puțină bucurie copiilor din „Centrul de primire minori”

Distribuie:

 

Unul din cele mai importante lucruri pe care le poți face pe pământ este să le arțti oamenilor că nu sunt singuri” (Shannon Adler)

Tinerii membri ai Clubului Leo Maris Arad au fost vineri 28 aprilie, la Centrul pentru primire minori Arad. Acest centru adăpostește copii vulnerabili, uneori abuzați de către cei care le-au dat viață și a căror situație familială nu este încă clarificată. De aici își continuă drumul, de cele mai multe ori, la asistenți maternali sau în alte cămine și, mai rar, înapoi la  părinții naturali.

Aceasta nu este prima vizită la Centru a tinerilor membri Leo și, cu siguranță, nu va fi nici ultima, pentru că tinerii Leo și-au propus, dupa vizita de anul trecut de 1 Iunie, să fie aproape de micuții locatari, să le dăruiască cu generozitate din timpul, energia și căldura lor umană.

Aflând că Centrul  este în renovare, membrii Leo s-au mobilizat, chiar dacă unii dintre ei au un an greu, cu examene de bacalaureat, admitere la facultate, și au contribuit la amenajarea Centrului cumpărând  perdele, draperii și corpuri de iluminat. Toate acestea au fost achiziționate și donate cu scopul de a crea o atmosferă cât mai plăcută și caldă, care să semene cu cea a unui cămin.

De asemenea au donat fructe și au stat împreună cu locatarii Centrului, care le-au mulțumit prin organizarea ad-hoc  a unui concert de muzică ușoară . Întâmplător sau nu, piesele alese și interpretate de cei doi protagoniști au ilustrat nevoia lor  de iubire și căldură sufletească a unei familii, a părinților în special.

Clubul Leo Arad Maris a fost înființat în 2015, parent club fiind Lions Club Arad 2007 și face parte din Districtul 124 România, parte a Leo Club Internațional și are 24 de membri cu vârste cuprinse între 18 si 30 ani. Leuții au drept scop convingerea comunității în care trăiesc că fiecare membru al acesteia poate să contribuie la bunăstarea celorlalți. Pentru noi primează voluntariatul în beneficiul membrilor comunității din care facem parte.

Leo înseamnă în primul rând prietenie și ajutorarea semenilor. Deviza Club Leo Maris Arad este Fii schimbarea care o vrei in lume!

 

 

Categorie: Știri
Etichete: actiuni caritabile, Centrul pentru primire minori Arad, Clubul Leo Maris Arad, copii abuzați, orfani, voluntariat
Distribuie:
Articolul anterior
Adrian Todor: „Administraţia Falcă şi-a bătut joc de arădenii care au mers de 1 Mai pe Ştrandul Neptun”
Articolul următor
Colegiul Tehnic de Construcții și Protecția Mediului Arad – Locul I la Etapa Națională – Aria Curriculara TEHNOLOGII

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie