TRANSPORT PUBLIC NEPOLUANT PENTRU CONFORTUL ARĂDENILOR

comunicat 28 noiembrie pr
Distribuie:

MODERNIZARE SISTEM DE TRANSPORT PUBLIC CU TRAMVAIUL ÎN MUNICIPIUL ARAD-TRASEU STRADA PĂDURII ÎNTRE STRADA ABATORULUI ȘI STRADA CONDURAȘILOR, cod SMIS 127361 – TRANSPORT PUBLIC NEPOLUANT PENTRU CONFORTUL ARĂDENILOR


Orașele contribuie semnificativ la schimbările climatice și totodată sunt din ce în ce mai vulnerabile la impactul negativ al acestora. De aceea, tot mai multe orașe europene recurg acum la soluții de transport mai sănătoase, mai sigure și totodată mai simple, dar și mai ieftine decât vehiculele ce utilizează combustibili fosili: tramvaiele, autobuzele electrice, automobilele folosite în comun, bicicletele.

Prin proiectul „Modernizare sistem de transport public cu tramvaiul în Municipiul Arad traseu strada Pădurii între strada Abatorului și strada Condurașilor Modernizare”,cod SMIS 127361, co-finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, beneficiem de o infrastructură de tramvai îmbunătățită pe o lungime de 3,2km, 11 tramvaie eficiente energetic, un sistem electronic de taxare, inclusiv sisteme/ subsisteme de management al traficului, făcând posibilă tranziția către ambientul nepoluant pe care și-l dorește fiecare dintre noi.

Economisim timp și ne orientăm mai ușor cu panourile de informare din stații și sistemul de localizare automată a vehiculelor și managementul flotei, câștigăm confort cu ajutorul camerelor CCTV și a sistemului acustic de informare a pasagerilor instalate la bordul a 107 tramvaie.

Municipalitatea arădeană a înțeles că viitorul aparține mijloacelor de transport nepoluante, eficiente energetic. Cu o infrastructură de transport în comun îmbunătățită și o flotă de tramvaie în curs de înnoire, Aradul oferă o alternativă modernă și eficientă de deplasare nepoluantă la îndemâna oricui.

ARAD TRĂIEȘTE VERDE – pentru un oraș mai curat, mai puțin aglomerat și cu siguranță mai verde!

Obiectivul general al proiectului: dezvoltarea unui sistem de transport public de călători cu tramvaiul atractiv și eficient, prin achiziția de material rulant nou, în vederea reducerii numărului de deplasări cu transportul privat, reducerea emisiilor de echivalent CO2 din transport și totodată creșterea bunăstării locuitorilor Municipiului Arad.

Obiectivele specifice sunt: 1.Achiziționarea unui număr de 11 tramvaie noi, eficiente energetic, de capacitate medie; 2.Achiziționarea unui sistem electronic de taxare (e-ticketing), inclusiv achiziționarea următoarelor sisteme/subsisteme de management al traficului: panouri de informare (109 bucăți); sistem de localizare automată a vehiculelor (AVLS) și managementul flotei (107 bucăți); camere CCTV la bord (107 bucăți); sistem acustic de informare a pasagerilor la bord (107 bucăți). 3. Reabilitarea liniei cale de tramvai și rețelei aeriene de contact aferente Municipiului Arad – Tronson IV, în lungime de 3,2 km.

Valoarea totală a proiectului este de 117.661.387,24 lei, iar valoarea nerambursabilă este de 99.463.913,32 lei.

Data începerii proiectului este 13.09.2019, iar data finalizării proiectului este 31.12.2023.


comunicat 28 noiembrie

 


 

Categorie: Comunicate de presă
Etichete: Strada Pădurii, TRANSPORT PUBLIC CU TRAMVAIUL ÎN MUNICIPIUL ARAD, TRANSPORT PUBLIC NEPOLUANT
Distribuie:
Articolul anterior
A 10-a ediție FARAD a luat sfârșit | Iată cum s-a desfășurat festivalul de film documentar
Articolul următor
ISTORIA CA EXPERIENȚĂ DE VIAȚĂ (II). LECȚII PENTRU TÂNĂRA GENERAȚIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie