Trei evenimente culturale de neratat la UVT: Cristian Tudor Popescu, Doru Căstăian și spectacol stradal de poezie

unnamed 3
Distribuie:
[COMUNICAT DE PRESĂ]
Pentru publicul iubitor de cultură și pasionat de dezbateri intelectuale, avem plăcerea de a anunța trei evenimente de excepție la Universitatea de Vest din Timișoara, care vor avea loc în cadrul Săptămânii de Inițiere. Aceste evenimente aduc în prim-plan subiecte deosebit de interesante și personalități remarcabile, cum ar fi Cristian Tudor Popescu și Doru Căstăian. Încheiem săptămâna cu spectacolul stradal de poezie – „Balcoolaurul și gladiautorii”.
Marți, 26 septembrie, de la ora 17:00, vă invităm la o discuție captivantă „Despre potențialul (post) umanist al științei”. Invitatul nostru, Doru Căstăian, este profesor de ştiinţe socio-umane la Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin” din Galaţi şi la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi, profesor asociat de gândire critică şi bioetică la Facultatea de Istorie, Filosofie şi teologie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi. Evenimentul va avea loc la Universitatea de Vest din Timișoara, în Aula Magna. Moderatorul evenimentului, Conf. Univ. Dr. Mădălin Bunoiu, prorector UVT, va asigura o discuție interactivă și provocatoare.
Miercuri, 27 septembrie, începând cu ora 17:00, în Aula Magna UVT, Cristian Tudor Popescu se întâlnește cu tinerii din Timișoara pentru un dialog captivant, „Despre manipulare în presă”. Moderatorul evenimentului va fi talentatul Robert Șerban, care va ghida discuția și va asigura un schimb constructiv de idei între Cristian Tudor Popescu și publicul prezent. Pentru a participa la acest eveniment, vă rugăm să vă înregistrați în prealabil, prin completarea formularului de înscriere.
După un succes răsunător la prima ediție din luna mai, suntem încântați să vă invităm la cea de-a doua reprezentație a spectacolului „Balcoolaurul și gladiautorii”. Pe data de 30 septembrie, ora 20:00, Piața Sf. Gheorghe din Timișoara va găzdui din nou spectacolul stradal de poezie, inspirat din volumul Cuprins: Cenaclul Pavel Dan, o antologie semnată de Eugen Bunaru. Interpreții acestui spectacol sunt talentatul Bogdan Spiridon și un grup de 13 studenți-actori. Light design: Florian Putere. Sound design: Sebastian Hamburger. Concept costumație: Gabriela Strugari. Scenariu și regia artistică: Sabin Popescu.
Acest eveniment are un caracter interdisciplinar, fiind o colaborare între Facultatea de Muzică și Teatru și Facultatea de Litere, alături de specialiști din domeniul teatrului. De asemenea, este implicat cel mai longeviv cenaclu literar din țară, Cenaclul „Pavel Dan”.
„Diversitatea evenimentelor culturale din perioada deschiderii anului universitar se constituie în momente de neuitat pentru studenți și pentru publicul larg și reprezintă maniera privilegiată prin care artiștii din cadrul comunității noastre universitare se remarcă și în această toamnă, sub genericul „La UVT, Cultura este Capitală!”. Vă așteptăm cu bucurie la UVT! Arta este în mijlocul comunității!”, a transmis rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea.
____________________________________________
Evenimentele fac parte din programul cultural „La UVT, Cultura este Capitală!”, inclus în Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”, teritoriul Oameni, stația Reflecții, finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte, cofinanțat de Consiliul Județean Timiș, prin programul TimCultura 2023.
Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați pagina de Facebook „La UVT, Cultura este Capitală” (https://m.facebook.com/lauvtculturaestecapitala/).
Vă așteptăm!

Categorie: Comunicate de presă
Etichete: spectacol stradal de poezie, UVT
Distribuie:
Articolul anterior
„Un artist, un pian și un țambal – clasic, jazz, folclor”, la Filarmonica Arad
Articolul următor
„Sâmbăta în familie”: ordine de protecție provizorii pe numele a doi bărbați care și-au agresat soțiile. Unul a fost reținut pentru 24 de ore

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

basil muresan

De-a râsu plânsu

Nu credeam că o să râd atât de serios, de la începutul săptămânii. În general, vinerea e loc de amuzament pentru politichia arădeană. Câteodată, şi duminica. Dar Sfântul Karkaleki, patronul…