ULAL a rezistat până la… a treia întâlnire, după care a bătut palma cu RETIM pe „Contractul de salubrizare” – deci TOTU-I SUB CONTROL

e3cfe78b 6ecc 4f70 94f9 1f16c50f0f54
Distribuie:

 

[COMUNICAT  DE PRESĂ]

ULAL și RETIM vor semna contractul de salubrizare

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară  (care manageriază proiectul Sistem Integrat de Managament al Deșeurilor Solide în județul Arad), RETIM Ecologic Service SA (operatorul câştigător al licitaţiei, pentru Zona I Arad), şi membrii Comitetului Director al ULAL, în frunte cu doamna preşedinte Dorina Lupşe, respectiv reprezentanţi ai UPA (Uniunea Profesională a Administratorilor din Arad) s-au întâlnit a treia oară pentru a clarifica nelămuririle legate de prevederile contractului de prestări servicii propus de către firma de colectare și aprobat de ADI SIGD Arad.

Discuțiile s-au concretizat în jurul a două subiecte: termenul de la care intră în vigoare penalitățile rezultate în urma întârzierii plăților și răspunderea contractuală față de recipientele de colectare luate in gestiune. Cele trei părți au agreat ca termenul pentru penalități de 30 de zile este acceptabil pentru toate și au completat pentru acuratețe prevederile articolului privind luarea în gestiune a containerelor aflate pe domeniul public, asociațiile nefiind obligate să preia aceste containere, implicit să răspundă în eventualitatea furtului sau deteriorării acestora (art. 10, lit. p).

Dorina Lupșe, preşedintele ULAL Arad, arătând susţinerea pentru colectare selectivă a deşeurilor a insistat asupra necesităţii dezvoltării bazei logistice şi a infrastructurii necesare acestei operaţiuni, precum şi necesitatea unei colaborări eficiente şi a unei comunicări permanente între prestator, beneficiar şi autoritatea publică locală.

În cursul lunii martie ULAL a cerut ANRSC (agenția națională care reglementează contractele din domeniul salubrității) avizul pentru semnarea contracului. ANRCS a răspuns pozitiv, confirmând legalitatea documentului și conformitatea acestuia cu normele de salubritate în vigoare la nivel național și județean.

„Mă bucur că în sfârșit s-a înțeles faptul că avem un contract legal și echilibrat. Sperăm să încheiem cât mai repede contractele de prestări servicii ca să putem să ne concentrăm pe partea de operare care presupune un imens efort logistic și de comunicare. Implementarea unui nou sistem de colectare pe cinci categorii diferite de deșeuri reprezintă un pas important nu numai în modernizarea județului în ceea ce privește managementul deșeurilor, dar și în schimbarea atitudinii populației față de deșeuri prin participarea activă la schimbarea unei paradigme în ceea ce privește ecologia. Împreună vom reuși să avem un mediu mai curat si condiții de viață mai bune pentru cetățeni” – a declarat Dan Pascu, director general RETIM.

„Ma bucură faptul că am găsit flexibilitate atât din partea operatorului de colectare cât şi din partea asociaţiilor care reprezintă interesele cetăţenilor. Avem obligaţia ca, până la sfârşitul anului, întregul sistem să fie operaţional, pe raza judeţului, iar pentru Zona I, cea mai mare, care cuprinde şi municipiul, însumând peste jumătate din populația judeţului, termenul de începere a colectării selective este 23 aprilie. Urmărim nu doar respectarea acestor termene şi îndeplinirea indicatorilor propuşi, dar şi crearea unui mediu mai curat cu un plus de confort pentru cetăţenii judeţului nostru”, a afirmat Adrian Ţolea, directorul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Sistem Integrat de Gestionare a Deşeurilor – Judeţul Arad”.

 

Categorie: Știri
Etichete: Adrian Tolea, dan pascu, dorina lupse, RETIM, salubrizare, ulal, ULAL Arad
Distribuie:
Articolul anterior
JANDARMERIA ROMÂNĂ împlinește astăzi 168 de ani. Vezi ce ACTIVITĂȚI vor marca acest eveniment în Arad
Articolul următor
Cum te descurci dacă ai 35 de ani și ești din Șepreuș? Nașpa: furi din locuința unui om bătrân!…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

tigari - contrabanda

Prins în trafic burdușit de țigări, un contrabandist notoriu din Sântana n-a mai scăpat ca la alte flagrante: 13.400 de pachete de țigarete netimbrate și două autoturisme i-au confiscat polițiștii de la SICE

[COMUNICAT DE PRESĂ] CONTRABANDĂ, PERCHEZIȚIE DOMICILIARĂ ȘI REȚINERE În cadrul cercetărilor desfășurate într-un dosar penal, de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul…