Ultima rundă de controale la operatori economici care depozitează și comercializează carburanți s-a soldat cu: 6 sancțiuni contravenționale (4 avertismente și 2 amenzi) și 20 de măsuri pentru remedierea deficiențelor

statie carburanti ilustrativ
Distribuie:

Bilanț al acțiunilor de control din perioada 26.10-31.10.2023 asupra operatorilor economici pe tema condițiilor de depozitare/transport/comercializare a carburanților și produselor derivate.


 În perioada 26.10-31.10.2023, au fost efectuate 20 acțiuni de control asupra unor operatori economici, de către reprezentanți ai instituțiilor publice stabilite prin Ordinul Prefectului Județului Arad nr. 533/30.08.2023 privind verificarea instituțiilor publice și operatorilor economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv gaz petrolier lichefiat, de pe raza Județului Arad. Precizăm că acțiunile de control sunt efectuate individual de către reprezentanții instituțiilor, conform planurilor de control specifice, astfel că numărul total de acțiuni nu corespunde cu numărul operatorilor economici/ mijloacelor de transport care au fost controlați/controlate.

 Ca urmare a acțiunilor de control efectuate în perioada specificată, au fost constatate 20 deficiențe/ disfuncționalități/ nereguli, fiind dispuse tot atâtea  măsuri pentru remedierea acestora.

Au fost aplicate în total 6 sancțiuni contravenționale, din care 4 avertismente și 2 amenzi, în valoare totală de 4.000 lei.  Nu au fost constatate infracțiuni.  


 Acțiunea de control stabilită prin Ordinul Prefectului Județului Arad nr. 533/30.08.2023 a ajuns la final.

„Mulțumesc conducătorilor tuturor instituțiilor implicate în acțiunile de control, finalizate la 31 octombrie. Vorbind despre rezultate, așa cum fiecare instituție a avut libertatea de a realiza acțiunile de control conform normelor specifice, consider că fiecare dintre acestea poate oferi o analiză exactă a situației din teren, din perspectivă proprie. Dincolo de sancțiunile aplicate, îmi exprim speranța că aceste acțiuni de control, dar și tragedia de la Crevedia, au determinat creșterea gradului de responsabilitate printre operatorii economici care comercializează sau folosesc, în cantități mari, diferite tipuri de combustibili. Scopul principal al acțiunilor a fost eliminarea tuturor situațiilor periculoase, iar locurile unde au fost aplicate sancțiuni mai importante trebuie să rămână sub atenta observație a instituțiilor de control, astfel încât toate activitățile comerciale să fie desfășurate în siguranță și cu respectarea deplină a legii”, a declarat Prefectul Județului Arad, Toth Csaba.

 

Biroul de presă al Prefecturii Arad


Citește și:


 

Categorie: Comunicate de presă
Etichete: controale stații de carburanți, prefectul județului Arad, Tóth Csaba
Distribuie:
Articolul anterior
Ghinionul a lovit o femeie de 40 de ani care vindea țigări la „Fortuna” fără să-și achite taxele
Articolul următor
Vladimir Putin ironizează sancțiunile economice ale Occidentului: „Cu cât vom avea mai puţine vechituri, cu atât mai bine. Scad şansele să ne fie exportate ploşniţe”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie