Un polițist din Oradea și fratele său au fost prinși marți noaptea, după ce au furat bani și bijuterii din casa unui om de afaceri din Bihor

frauda
Distribuie:

Dacă noi (Aradul) am dat tonul la acte de tâlhărie demne de scenariu de film odată cu cazul de la Pâncota,  iată că au și vecinii noștri tâlharii lor în uniformă: un polițist din Oradea, alături de fratele său au fost prinși marți noaptea, după ce au furat bani și bijuterii din casa unui om de afaceri din Bihor. Polițistul ar fi forțat-o pe prietena afaceristului să-i dea cheia casei, iar de acolo a sustras banii și bunurile, scrie eBihoreanul. 


Polițistul, alături de fratele său au fost prinși în flagrant, cu banii și bijuteriie asupra lor. Bărbatul se numește Valentin Potre, iar el ar fi făcut o înțelegere cu prietena omului de afaceri.

Polițistul a venit cu inițiativa să „racoleze” clienți pentru firma de credite, iar ea le cerea clienților un comision fantomă de 10% din valoare și îi convingea că pentru aprobări „trebuia să intervină pe lângă funcționarii bancari”, scrie Bihoreanul.

Îndemnată de polițist, femeia a recurs la fals

Pentru primul client care nu a îndeplinit condițiile, polițistul și fratele său au îndemnat-o pe femeie să falsifice adeverința de salariat. Femeia a măsluit adeverința clientului și i-a trecut la rubrica de angajator o firmă care în trecut i-a aparținut polițistului, iar ca administrator al firmei, femeia l-a trecut în acte pe fratele acestuia.

În acest fel, cei doi „l-au ajutat” pe client să obțină un credit în valoare de 79.000 de lei de la Banca Românească. Din acești bani, 10.000 de lei i-au revenit prietenei omului de afaceri și polițistului.


Citește și: [ACTUALIZARE 20] Interviul lui Florin Vesa din pușcărie pune „lumini de Oscar” pe TÂLHĂRIA POLIȚISTĂ de la Pâncota!


Aceasta nu a fost prima ispravă

Polițistul ar mai fi apelat la „ajutorul” femeii pentru alți doi camarazi ai săi, cu care ea și el ar fi împărțit împreună un alt comision, de această dată, de 14.000 de lei.

În iulie 2023, femeia a preluat două împrumuturi pe care polițistul le-a contractat cu o bancă din Oradea. Polițistul voia să fie sigur că-și va primi comisionul, dar și că femeia își va plăti ratele, așadar i-a luat cheile mașinii, un  Volkswagen cu care a și plecat de la fața locului, spunându-i că femeia trebuie să-i dea 8.500 de euro dacă își vrea mașina înapoi. Acest incident s-a întâmplat în spatele sediului Poliției Municipiului Oradea.

Pe lângă suma cerută de polițist, femeia a fost constrânsă și să preia credite pentru doi prieteni ai lui, iar ulterior, să-i dea și cheile de la garajul afaceristului.


Femeia l-a denunțat,

iar polițistul a fost prins în flagrant de polițiștii DGA, stând în mașină alături de fratele lui, cu bunurile furate de la afacerist. Aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore, iar Tribunalul Bihor a fost sesizat cu propunere de arest preventiv. Polițistul este „agent-șef” și are 38 de ani, iar fratele său are 40 de ani.


Sursa foto: Bihon.

 

Categorie: Național
Etichete: bihor, credite, DGA, Oradea, politist
Distribuie:
Articolul anterior
[CRITIC GUEST] Alexandra Pancu: „Suntem parte din biocenoza locului meu secret”
Articolul următor
[ACTUALIZARE 4] Răzvan Copăceanu a fost încarcerat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie