[ACTUALIZARE 4] Răzvan Copăceanu a fost încarcerat

copaceanu
Distribuie:
[ACTUALIZARE 4]  După ce în cursul zilei de miercuri, 25 octombrie, judecătorii Curții de Apel i-au dat condamnarea definitivă la 7 ani și 4 luni de închisoare pentru tentativă de omor,  Răzvan Copăceanu a fost încarcerat

IPJ Arad: „La data de 25 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au depistat un bărbat de 25 de ani, din Arad, pe numele căruia, magistrații Tribunalului Arad au emis un mandat de executare a pedepsei închisorii de 7 ani și 4 luni, pentru tentativă de omor. Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Arad”.


[ACTUALIZARE 3] ( 25.10.2023):  Răzvan Copăceanu, tânărul care a înjunghiat un agent de pază, în decembrie 2019, a primit SENTINȚA DEFINITIVĂ: 7 ani și 4 luni de închisoare pentru tentativă  de omor. Acesta va fi încarcerat

Acesta a fost condamnat în primă instanță de Tribunalul Arad la 7 ani și 4 luni de închisoare pentru tentativă la infracțiunea de omor. Instanța arădeană a pronunțat, în luna aprilie, o condamnare de 7 ani pentru tentativă la infracțiunea de omor și o alta de 1 an pentru port sau folosirea fără drept de obiecte periculoase. Tribunalul Arad a contopit apoi pedepsele în cea mai grea, rezultând 7 ani și 4 luni de închisoare. De asemenea, instanța arădeană a admis în parte acțiunea civilă a părții vătămate, obligându-l pe inculpat la plata a 25 de mii de euro către aceasta.  Sentința dată de Tribunalul Arad a fost atacată de Copăceanu, prin avocații săi și, după mai multe termene de judecată la Curtea de Apel Timișoara, apelul acestuia a fost respins ca nefondat.

Judecătorii Curții de Apel s-au pronunțat miercuri, 25 octombrie: au respins ca nefondat apelul, menținând astfel Hotărârea primei instanțe, Tribunalul Arad. Hotărârea dată de judecătorii Curții de Apel este DEFINITIVĂ, astfel Răzvan Copăceanu urmează să fie încarcerat (probabil joi, 26 octombrie 2023) pentru următorii 7 ani și patru luni.


Soluția pe scurt, astfel cum apare pe portalul instanțelor:

Tip solutie: Nefondat
Solutia pe scurt: În baza art. 421 pct.1 lit.b C.p.p. respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul Copăceanu Răzvan împotriva sentinţei penale nr. 136 din data de 05.04.2023 pronunţată de Tribunalul Arad în dosarul nr. 1223/108/2021. În baza art. 275 al. 2 C.p.p. obligă pe inculpatul apelant la plata sumei de 600 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată la data de 25.10.2023 prin punerea hotărârii la dispoziţia părţilor şi a procurorului prin mijlocirea grefei instanţei.
Document: Hotarâre  898/2023  25.10.2023

 

condamnare copaceanu


Răzvan Copăceanu, a fost judecat pentru că, în noaptea de 29 decembrie 2019, a „comis-o rău” în clubul ALADIO de pe ștrandul Neptun respectiv, pe fondul unei altercaţii generate de jignirea și agresarea fostei prietene, în timp ce era scos cu forța din interior, i-a aplicat agentului de pază mai multe lovituri cu un cuțit, inclusiv în zona abdominală, producându-i leziuni grave care i-au pus viața in primejdie si care au necesitat ulterior internarea de urgenţă a acestuia în Spitalul Clinic Judeţean Arad – Secţia Chirurgie, respectiv supunerea acestuia la o intervenție chirurgicală. Imediat după aceea, Copăceanu, autor al agresiunii a părăsit zona în fugă.


[ACTUALIZARE 2] (20 februarie 2020): Știrea despre BĂTAIA AGRESORULUI-VICTIMĂ din dimineața de 29 decembrie 2019 a devenit VIRALĂ după ce ÎNREGISTRAREA VIDEO a fost dată presei de… dușmanii procurorului de caz!

Răzvan Copăceanu, tânărul de 22 de ani care în noaptea de 29 decembrie, anul trecut, a „comis-o rău” în clubul ALADIO de pe ștrandul Neptun, se află actualmente în stare de arest la domiciliu și, conform celor mai avizate surse dintre organele care se ocupă de acest caz, „este bine-sănătos” – amănuntul cel mai important în această poveste cu și despre idioți cu testosteronul de zece ori peste limita normalului.

Ce-i drept, după bătaia care i s-a administrat – colegii de la pressalert.ro (unde a apărut pentru prima oară înregistrarea, conform surselor noastre, de la avocații lui Copăceanu nemulțumiți de activitatea procurorului de caz) au numărat 51 de lovituri în 6 minute administrate de colegii agentului de pază înjunghiat victimei-agresor – n-ai fi zis că mai respiră… dar, na, cine știe să bată – știe și cum să bată în așa fel încât să-i supraviețuiască victima… c-așa-i în lumea din care chiar Copăceanu face parte, această apartenență fiind exclusiv opțiunea lui! După ce și-a bătut fosta iubita și a înjunghiat bodyguardul celei mai cunoscute firme de protecție și pază din Arad, fugind și încercând să se ascundă în McDonald`s… bătaia care a urmat este aproape redundantă.
Nu suntem, nici pe departe, adepții violenței extreme – deși, cel puțin empiric vorbind, se dovedește că înțelepții populari anonimi au avut dreptate când au lansat proverbul „ce faci – aia pățești!” – și am trecut și noi (infinit mai „nevinovați”) prin momentele prin care a trecut Copăceanu de a înduioșat astăzi țara… așa că negrăbindu-ne să ne antepronunțăm la adresa probității unui procuror pe care îl cunoaștem de zeci de ani și știm cum își face dosarele,  ne limităm în această actualizare la a publica poziția oficială a Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad trimisă presei, ca urmare a apariției acestei înregistrări în spațiul public:

[Notă: Prima parte a fost cenzurată de YouTube ca nerespecând standardele comunității.]

„Eram de serviciu cu un coleg la un club din incinta ştrandului. În jurul orei 5 dimineaţa, Răzvan Copăceanu s-a dus la fosta lui iubită pe care a agresat-o fizic şi verbal. Aceasta din urmă a solicitat ajutorul agentului de pază, care l-a poftit afară din club pe agresor. În timp ce ieşea afară, lucru ce se poate vedea pe filmarea din club, agresorul şi-a mutat cuţitul-box din mâna dreaptă în cea stângă. Auzind de incident am ieşit afară, moment în care m-am trezit cu un pumn în faţă şi am fost înjunghiat în abdomen. Au urmat alte două lovituri de cuţit, una în umăr şi alta la mână, fiind tăiat la degete. Când am strigat că am fost înjunghiat, agresorul a rupt-o la fugă. Împreună cu colegul meu, am pornit în urmărirea lui şi l-am prins în faţă la Mc Donalds, unde l-am pus jos. În timp ce era imobilizat, ne-a adus în permanenţă injurii şi ameninţări, lucru care i-a provocat pe colegii mei care au ripostat lovindu-l. Când i-am reproşat că ar fi putut să mă omoare, iar eu am acasă o fetiţă de crescut, agresorul mi-a adus cuvinte jignitoare mie şi fetiţei mele, motiv pentru care am răbufnit. După ce a venit Poliţia şi Salvarea am plecat la spital, unde am fost operat în regim de urgenţă. Doctorul mi-a spus că am avut noroc ca a fost atins ficatul doar prin frecare şi nu prin înţepare, altfel aş fi fost mort. Aşa cum reiese din certificatul medico-legal mi-a fost pusă viaţa în pericol, necesitând 35 zile de îngrijiri medicale, ulterior fiind prelungit până la 63 de zile” – a declarat Florin Teodor Moza (30 ani) pentru presă.


[COMUNICAT 20 februarie 2020]

Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public în data de 19.02.2020, Biroul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad este înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la comiterea infracțiunilor de tentativă de omor, prev. de art. 32 alin. 1 C.pen. rap. la art. 188 alin. 1 și 2 C.pen., port sau folosire fără drept de obiecte periculoase, prev. de art. 372 alin. 1 lit. a – alin. 2 C.pen., cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pen., respectiv purtare abuzivă, prev. de art. 296 alin 2 C.pen.

Din cercetările efectuate până în prezent s-a conturat următoarea situație de fapt:

În dimineaţa zilei de 29.12.2019, orele 05:30, în incinta ștrandului din municipiul Arad, pe fondul unei altercaţii generate de jignirea și agresarea fostei prietene, în timp ce era scos cu forța din interior, o persoană de sex masculin i-a aplicat agentului de pază mai multe lovituri cu un cuțit, inclusiv în zona abdominală, producându-i leziuni grave care i-au pus viața in primejdie si care au necesitat ulterior internarea de urgenţă a acestuia în Spitalul Clinic Judeţean Arad – Secţia Chirurgie, respectiv supunerea acestuia la o intervenție chirurgicală. Imediat după aceea, autorul agresiunii a părăsit zona în fugă.

În continuare, victima, mai mulți agenți de pază și un client al localului l-au urmărit pe agresor, l-au ajuns din urmă, l-au imobilizat, i-au aplicat mai multe lovituri și au apelat Serviciul de urgență 112.

La puțin timp după aceea, un echipaj medical și un echipaj de poliție s-au deplasat la fața locului. Atât victima înjunghiată cât și agresorul au fost internate la Spitalul Clinic Judeţean Arad – Secţia Chirurgie.

Ca urmare a propunerii formulate de Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, agresorul care i-a aplicat mai multe lovituri de cuțit agentului de pază a fost inițial arestat preventiv pentru o perioadă 30 de zile, iar ulterior măsura preventivă a fost înlocuită cu măsura arestului la domiciliu.

Separat, la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad a fost formulat un denunț cu privire la aceleași aspecte care fac obiectul dosarului penal menționat mai sus.

Deoarece denunțul formulat nu îndeplinea condițiile prevăzute de art. 290 alin. 2 C.proc.pen. rap. la art. 289 alin. 2 C.proc.pen. (Denunțul trebuie să cuprindă: numele, prenumele, codul numeric personal, calitatea şi domiciliul petiţionarului ori, pentru persoane juridice, denumirea, sediul, codul unic de înregistrare, codul de identificare fiscală, numărul de înmatriculare în registrul comerţului sau de înscriere în registrul persoanelor juridice şi contul bancar, indicarea reprezentantului legal ori convenţional, descrierea faptei care formează obiectul plângerii, precum şi indicarea făptuitorului şi a mijloacelor de probă, dacă sunt cunoscute.), s-a făcut aplicarea dispozițiilor art. 294 alin. 2 C.proc.pen., solicitându-se petiționarului completarea acestuia. Până în prezent petiționarul nu s-a conformat, în ciuda faptului că a fost citat de mai multe ori în acest scop.

Astfel cum am arătat mai sus reiterăm că, în același dosar se fac cercetări și sub aspectul comiterii infracțiunii de purtare abuzivă, vizând modalitatea în care agresorul a fost imobilizat și agresat de persoanele care l-au urmărit. La data de 29.12.2019 s-a dispus începerea urmăririi penale in rem, fiind totodată administrate probe pentru lămurirea situației de fapt.

Dosarul este instrumentat de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, cu sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean Arad – Serviciul de Investigații Criminale și Serviciul Criminalistic, respectiv Poliția Municipiului Arad – Biroul de Investigații Criminale, care desfășoară activități în baza delegării procurorului de caz.

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii judiciare, atât cu privire la agresarea agentului de pază cât și cu privire la împrejurările în care agresorul a fost imobilizat. Facem precizarea că acţiunea penală are ca obiect tragerea la răspundere penală a persoanelor care au săvârşit infracţiuni şi se pune în mişcare când există probe din care rezultă presupunerea rezonabilă în acest sens, iar arestul preventiv și arestul la domiciliu constituie măsuri preventive, activităţi care nu înfrâng principiul prezumţiei de nevinovăţie de care se bucură persoanele cercetate.

ROMÂNIA
MINISTERUL PUBLIC
PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL ARAD

e912bf2a 46fb 4b08 90c2 06e4993f0677

( Foto –  imagine cu agentul de pază înjunghiat, de la momentul spitalizării)


[ACTUALIZARE 1] (29 decembrie 2019, ora 18.00):

Polițiștii de la Ordine Publică și Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad au demarat investigațiile în acest caz, efectuându-se cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de  omor. „Am fost sesizați despre cele întâmplate, s-a efectuat cercetarea criminalistică la locul faptei, s-a ridicat cuțitul corp delict găsit asupra autorului și a fost începută urmărirea penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la omor”, a precizat Pavel Palcu, procuror criminalist în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.


[TITLUL INIȚIAL] (29 decembrie, 2019) Mergeți la SPITAL și întrebați de Copăceanu… care azi-noapte, în Clubul ALADIO de pe ștrand, a amestecat ALCOOLUL cu MANELELE și cu BOXUL-CUȚIT, a hărțuit o femeie, a rănit un agent de pază și a luat, la rândul lui, BĂTAIE!

Scandal cu alcool și manele, hărțuire sexuală, pumni, picioare și „arme reci”… urmat de spitalizări, azi-dimineață, în jurul orei 4.00,  în fostul club de manele „I Fratelli” – actualmente ALADIO de pe ștrandul „Neptun”din municipiu.

Un anume Răzvan Copăceanu (22 de ani)… cumva (un necunoscut de majoritate… dar probabil celebru în „lumea lui”), „pe fondul consumului de alcool, manele și alte substanțe interzise” cum ar veni, cu un box-cuțit în dotare și „draci pă el” cât cuprinde, s-a luat de o chelneriță care stătea, pur și simplu, pe un scaun, lovind-o cu o palmă (motivul fiind, se pare, o „gelozie neconsumată”).
În continuarea șirului de pleonasme, fata s-a plâns agentului de pază al firmei DEY Bodyguard că a fost lovită, iar acesta, în tentativa de a-l legitima și potoli, s-a trezit înjunghiat de Copăceanul respectiv. Lovitura de cuțit a străpuns toracele agentului și i-a fracturat două falange.

S-a sunat la 112 dar, până să ajungă poliția la locul faptei, Copăceanu a fugit, fiind prins de colegii de la DEY ai victimei lângă terasa McDonald`s –  ca urmare a acestui eveniment aflându-se și el în spital.


 

 

Categorie: Știri
Etichete: clubul aladio, condamnare definitivă, dey bodyguard, i fratelli arad, pavel palcu, procuror criminalist, Răzvan Copăceanu, stiri arad
Distribuie:
Articolul anterior
Un polițist din Oradea și fratele său au fost prinși marți noaptea, după ce au furat bani și bijuterii din casa unui om de afaceri din Bihor
Articolul următor
În urma controalelor din ultima săptămână, au fost aplicate 10 amenzi contravenționale, în valoare totală de 320.000 lei, iar 8 stații de carburanți din județ s-au ales cu activitatea suspendată

25 de comentarii. Leave new

 • L-au rupt băieții….. Hahaha. Bine i-a facut

  Răspunde
 • Care Copaceanu?

  Răspunde
 • Copaceanul pizdii…

  Răspunde
 • Daca a dat cu cutiul de ce nu a stat si a fugit? Mare barbat! Sunt curios acum ce va pati ca tot sa laudat ca mama lui ii nu stiu cine la ISU arad! El oricum ii o p…in cur

  Răspunde
 • Bravo ,,Critic”esti un mare caracter vezi sa nu ajungi si tu in locul baiatului asta ,sau tia dat si tie perversa..nu fi dur ca ti ies spume

  Răspunde
 • Copaceanu? Un tinerel care se află la începutul carierei de interlop. Cu alte cuvinte este un interloput. Mai mult puț decât interlop. Își petrece timpul dând bani ( sume mici ) cu cămară (dobândă mare) pe la dependenți de jocuri de noroc. Este un gunoi. Si daca a fost luat cu fărasul si dus la spital inseamna ca asta merita. Sa speram ca de acolo va pleca cu o ciuperca sau bacterie ca sa fie in rand cu lumea! Sa nu ajunga interlop. Sa ramana ‘puț. ‘Bravo Copacene’. Esti un rahat dar nu esti bun de cozonac. Putin tare. Sper ca pedeapsa ta sa fie pe masura. Intre 7 si 15 ani boule. Esti un cretin. Daca te vad din nou pe strada iti sparg gura! Preventiv! Idiot fara creier!

  Răspunde
  • Foarte bn spus.. toti fosti interlopi care nu mai au curve la produs si fosti parnaiasi frecati in popou au ajuns sa lucreze ca badyguarzi vrajeala si intimideaza pe cei slabi de ingeri.. pute toti ca sunt tari in grup sau cu cutite.. nu ai sa vezi multi smecheri fara brisca sunt prea putini smecherii in Arad pe pl lor… de le dai la ficat iasa farmacia din ei

   Răspunde
 • E periculos sa mai iesi din cauza la purtatorii astia ilegal de organ masculin care umbla cu cutite la ei si bat femei, ca pentru barbati nu au curaj.
  Daca esti barbat si esti pus in situatie de bataie, o dai parte in parte, nu tai cu brisca si fugi ca ultimul violat in dos.
  Ma bucur ca i-au aplicat o corectie colegii victimei.
  Referitor la faptura care l-a fatat pe specimenul asta esuat poate sa lucreze unde o vrea, ca nu te mai scapa nici dracu din tentativa de omor.

  Răspunde
 • aceasta stire este o manipulare a realitatii si a evenimentelor petrecute in seara respectiva

  Răspunde
 • Din pura întâmplare am vazut imaginile la TV dupa aproape 2 luni de zile si care ma fac sa cred ca va compromiteți cu articole bine plătite de baietii deștepți care vor sa iasa din portia mizerie facuta.
  De astăzi am inteles care e scopul site ului vostru, desi, paradoxal aveam o cu totul alta impresie.
  “Fimear” scârbă de voi, jurnaliști si redactori de balta , care denaturați realitatea.

  Răspunde
  • Băbăiatule, tu cu IP dinamic și stil fluctuant… de zici că ești 12-n 1: fii și tu bărbat și zi-ne despre CINE discuți, care e REALITATEA pe care tu o cunoști și noi o ascundem, cum te cheamă, unde lucrezi, ce anume ai văzut, ce știi în plus; lasă concluziile pentru când ai ambele variante în față – că așa fac criticii adevărați! Altfel, rămâi la stagiul de postac de partid și de stat și asta-i mult mai trist decât… aproape orice. (Și eu, acum că am ințeles care ți-e misiunea, o să fiu mai rezervat în a-ți aproba comentariile.)
   LATER EDIT: acum am văzut și eu filmul. E oribil ce s-a întâmplat acolo și n-aș gira niciodată așa ceva… mai ales că chiar știu cum e. Asta nu e răzbunare – e măcel! 🙁

   Răspunde
 • Paznici p..i nu au dreptu sa de-a in nimeni.. imobilizezi daca e cazul dar nu bati.. trebuie judecati si ei.. si daca lama cutitului nu trece de degetul aratator si cel mijlociu nu e arma alba.. si nu se considera crima daca dai la picioare si coapse… toti se cred smardoi si tari dar doar in gasca sau cu sabi,cutite etc putze daca esti barbat fi pe pumni tai.. plus ca ei au intrat direct pe bataie… mai bn ii dadea cutit la gat si gata daca tot e arestat pe nedrept… daca e baiat destept cere camerele si se scoate… a dat cutit dupa primi pumni sa iasa dintre ei.. jeguri penale… militia dc le da dreptu sa de-a in oameni?? Si aia sunt pe felie toti sunt corupti in Aradu asta…

  Răspunde
 • Intrebare de baraj : pe toti agentii care au dat in pruncul asta ca intr-un animal nu ii ancheteaza nimeni ??? O gresit trebuia frumos sa il imobilizeze si sa cheme politia nu sa il rupa cu bataia…

  Răspunde
 • avatar of cetateanulturmentat
  CetateanulTurmentat
  20 februarie 2020 14:48

  Domnule Valeriu, va plătesc bine ăștia de la S.C DEY BODYGUARD?

  Răspunde
 • Acesti indivizi l-au lovit si pe fiul meu de 17 ani .puteau sa il scoata afara dar au ales sa il loveasca 6 indivizi

  Răspunde
 • Am senzatia ca cei de la PARCHETUL ARAD ne cred idioti! Sa dai un astfel de comunicat dupa astfel de imagini mi se pare culmea tupeului! Purtare abuziva? Voi ati vazut imaginilie?
  Asta e parchetul aradean? Va bateti joc de noi! Aceste imagini vor matura cu procurorii si cu politistii, putina rabdare!
  Cutitarul e vinovat, clar, dar nu suntem in Gabon sa ne facem singuri dreptate!

  Răspunde
 • avatar of multi glumeti
  Multi glumeti
  20 februarie 2020 15:55

  Un articol facut sa nu para asa grav ce au facut agentii de paza … clar tovarasul Lucian valeriu a primit un telefon de la Les sa fie scris .mai zici ca ii oribil ce sa intamplat da articolul a ramas aceelasi . PENIBIL !!!!

  Răspunde
 • Mandat de arestare pentru ambii , unul pentru tentativa de omor, si celalalt pentru lovire si alte violente.

  Răspunde
 • Politia de ce nu-l cerceteaza si pe agresorul de la DEY pentru loviri si alte violente?

  Răspunde
 • avatar of gelu gelu gelu gelu
  Gelu Gelu Gelu Gelu
  2 iulie 2020 21:50

  Bună seara. Sincer să fiu îmi pare rău de persoanele care au avut de suferit din cauza acestei neînțelegeri. După părerea mea, agenții de securitate nu au frică de nimic, declanșează scandalul sub un anumit pretext și învățați ce să spună, îi acuză pe clienți că au fost „agresivi fizic și verbal”. Vechiul slogan pe care-l folosesc unii agenți de poliție incompetenți în procesele-verbale. Mai mult decât atât, unele persoane de la serviciul de Ambulanță sunt mână-n mână cu ei, nu acordă nici un fel de ajutor când sosesc la fața locului și se fac că nu văd leziunile produse de agresori. Au nevoie unii de alții la declarații, așa că interesul lor este să fie buni colaboratori. După cum ați observat, tocmai ce a decedat o persoană de sex masculin în România, care după ce a fugit de agenții de securitate, a ajuns în mâinile unor agenți de poliție, care sesizați la ora 20:30, l-au imobilizat, pe acel individ și la ora 22:20 s-a constatat decesul acestuia pe trotuar, încătușat cu mâinile la spate. Dragilor, nu mai luați cuțite la voi că nu vă folosesc la nimic. Doar belele vă aduc.. Cât despre agenții de securitate, să țină cont că nimeni nu are ceva personal cu ei și să lase furia acasă când merg la muncă, deoarece nimeni nu se pune în genunchi în fața lor. Agresivitatea să nu depășească pragul vorbelor voastre! Atenție la cei din sistemul medical că sunt mai periculoși decât par! „Te fac” din pix! Vă salut și vă respect! Gelu

  Răspunde
 • Si cei care l-au batut ar trebui sa intre cu el inpreuna la bulau.

  Răspunde
 • Cei care l -au batul vor scăpa, doar sunt protejatii sistemului ăsta mizerabil care conduce Aradul .

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie