Un alt episod din „Cartea Junglei” la Arad. Un șacal la Pediatrie…

sacal pediatrie pr
Distribuie:

Nu e nici glumă, nici pamflet, nici închipuire. Un alt episod din Cartea Junglei prin Arad. Aproape zilnic cetățenii postează imagini pe rețelele sociale sau trimit înregistrări video pe adresele redacțiilor ziarelor locale cu animale sălbatice (în special vulpi și șacali) prin parcurile din oraș sau chiar în zonele de blocuri.

În această seară, un șacal a fost surprins în curtea Spitalului Județean Arad, pe lângă secția de Pediatrie.Ne plac animalele, chiar și cele sălbatice, dar poate a venit momentul să considerăm aceste apariții obișnuite o problemă.

Cel puțin din punctul de vedere al sănătătții publice, poate. Când o sălbăticiune cutreieră nestingherită un cartier populat, un parc în care se joacă copii, sau curtea unui spital, trebuie să ne punem câteva întrebări serioase legate de acest comportament și de atacurile ori pericolul transmiterii unor boli grave la om.

Cu siguranță există vreun comitet, comisie, autoritate publică la nivel local care să aibă atribuții în această direcție și vreo procedură de capturare a lor sau de stopare a accesului lor în mediul urban și a înmulțirii necontrolate. După câte cazuri au fost semnalate numai în ultimele două luni de toată presa locală și de cetățeni pe rețelele de socializare, ar fi trebuit să avem reacții și măsuri oficiale, cel puțin din partea Direcției Sanitar Veterinare și a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Sau așteptăm primul caz nefericit de rabie?

Apropo,

n-am văzut/auzit niciun comunicat/ apel către cetățeni din partea vreunei instituții publice care să le solicite cetățenilor, atunci când observă un animal sălbatic în zona urbană, să apeleze un număr de telefon special dedicat și să raporteze prezența animalului, ce tip de animal, cartierul, strada, direcția de deplasare sau alte informații relevante astfel încât să poată fi localizate zonele de către specialiști. Să le captureze și să le elibereze în habitatul lor natural. Sau să facă o aplicație de raportare. Chiar e așa de greu?


Citește și: Fauna spectaculoasă a Aradului: șacali, vulpi și castori filmați de locuitori


 

Categorie: Știri
Etichete: pediatrie, șacal
Distribuie:
Articolul anterior
Cinema Mystica – expoziția interactivă din Budapesta care a devenit virală online
Articolul următor
„Dăinuire prin cuvântul scris”, lansare de carte marca Filialei „Ioan Slavici” din Arad a Ligii Scriitorilor Români

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie