„Dăinuire prin cuvântul scris”, lansare de carte marca Filialei „Ioan Slavici” din Arad a Ligii Scriitorilor Români

filiala „ioan slavici” din arad liga scriitorilor români
Distribuie:

Vineri, 24 noiembrie, din Sala Ferdinand de la Primăria Arad s-au auzit acorduri de muzică folk. Nu din întâmplare, ci cu o adâncă nostalgie pentru Flacăra lui Păunescu.


„La început a fost cuvântul”, spune zicala pe care o aud foarte des când vine vorba de evenimente literare

Am auzit-o și vineri în cadrul lansării Antologiei literar-artistice „Dănuire prin cuvântul scris”, eveniment la care pasionați de literatură s-au întâlnit, au citit poezii și proză și au ascultat muzică împreună. Au împărtășit amintiri, emoții, dar și dragostea pentru … cuvântul scris.

Membrii Ligii Scriitorilor Români Filiala „Ioan Slavici” din Arad m-au adoptat preț de câteva ore, pe care le-am petrecut în rândul lor. Și m-am simțit foarte bine, eu însămi iubitoare de literatură, de scris și de folk.

Deși cel mai mult mi-au plăcut acordurile de chitară ale lui Cristi Bordaș, la eveniment a fost și muzică populară. A venit Irina Iovescu, alături de formație, dar și Doina Șerban cu Viorel Rus.


Artista plastică Mirela Cocheci a expus câteva dintre tablourile sale, contrastante cu atmosfera evenimentului.



Mirela Minuța, președinta filialei din Arad a Ligii Scriitorilor Români, este cea care a organizat întregul eveniment, dar și coordonatoarea antologiei literar-artistice „Dăinuire prin cuvântul scris”

Mărturisește cu mândrie că a lucrat mult la alegerea textelor: „Mă bucur că eu am fost moașa acestei antologii. Am lucrat-o cu dăruire. Am vrut să iasă cât mai frumoasă, cât mai închegată, dar și cât mai diversă. Am avut mulți autori, multe solicitări. Avem 84 de scriitori, dar și 8 graficieni”, spune Mirela Minuța.

Președinta filialei din Arad a Ligii Scriitorilor Români povestește că a îmbinat proza, poezia și grafica în așa fel încât desenele să spună ceva despre text. La eveniment ea le-a mulțumit tuturor celor care au contribuit la realizarea cărții.

Ceea ce a motivat-o pe Mirela Minuța să culeagă scrieri și desene și să pună cap la cap o carte este sentimentul de izolare trăit în pandemie. „Am vrut să fie după cei doi ani, un pic mai bine de doi ani, cei pe care i-am trăit în pandemie. Ne-am închis în noi și am simțit nevoia cumva să ne bucurăm mai mult de compania celorlalți”, mărturisește scriitoarea.

Mirela Minuța, președinta filialei din Arad a Ligii Scriitorilor Români se bucură că lumea este încă interesată de literatură. A devenit de 8 luni președintă a filialei și spune că una dintre cele mai mari dorințe ale sale este aceea de a atrage în ligă, scriitori tineri și consideră că „ei sunt viitorul”.

Mirela Minuța a vrut ca evenimentul să fie unul cât mai divers, pentru că și cartea este una diversă. A încercat, spune ea „să ajungă la inimile tuturor”.

Ce a ieșit, vedeți aici:


 

Categorie: Reportaje
Etichete: Dăinuire prin cuvântul scris, filiala „Ioan Slavici” Arad, Liga Scriitorilor Români
Distribuie:
Articolul anterior
Un alt episod din „Cartea Junglei” la Arad. Un șacal la Pediatrie…
Articolul următor
Aiurea-n tramvai (4) | Teologi și e-girls. Pițipoanca cu unghii lungi și cuvântul Domnului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie