Un TUN IMOBILIAR de 7, 5 hectare din care ar putea ieși CEVA FRUMOS sau CEVA URÂT! Fiica și ginerele primarului din VLADIMIRESCU își fac cartier privat de case; finul lor, viceprimarul comunei, a promovat PUZ-ul în ședință de consiliu local

vladimirescu crisan
Distribuie:

Din decembrie anul trecut, de când am aflat de potlogăria pe care o relatăm aici cu tot echilibrul detașat de care suntem în stare, îi tot dăm „pas” și „hai, mai documentează că avem și altă treabă”. Și tot documentăm pe ea de-atunci; ne punem sursele și colaboratorii să facă filme, poze și copii după acte… de am ajuns să știm mai multe despre „noul cartier de 7 hectare și jumătate de lângă Via Carmina” decât toată Primăria Comunei Vladimirescu la un loc.
Îl știm, de asemenea, și pe primarul Ioan Crișan, și pe ginerele său, Radu Stoian… am umblat în anturajul lor o perioadă suficient de lungă încât să emitem o părere despre caracterul și profesionalismul lor: nu sunt încadrabili la categoria „oameni răi, hoți, lepre politice”. Nu sunt nici departe însă – după cum o dovedesc „manevrele” de dată foarte recentă pe care le-au comis.
Acum câțiva ani, familia Crișan – Stoian suferea de dependență de media – acum nu mai scot o vorbă (probabil în „ultima cheie” trebuind citită tăcerea lor). Nu-i știam drept oameni săraci nici la vorbă, nici la port, nici la avere… așa încât nu înțelegem de ce nu răspund la acuzațiile care li se aduc – nu de noi, ci din partea propriilor colegi de administrație! Din data de 10 ianuarie a.c., când am publicat dezvăluirile reprezentatului dezvoltatorului imobiliar al cartierului „Via Carmina” (vezi ARTICOLUL ASOCIAT), nici primarul Ioan Crișan, nici familia Stoian nedând vreun… semn de viață.

Trebuie să menționăm din start că i-am CONTACTAT, mai  pe toți cei implicați în această… obrăznicie administrativ-imobiliară!

Pe Radu Stoian l-am contactat prin apel telefonic și prin SMS. N-a răspuns direct – dar ne-a transmis prin intermediari că „magistrat fiind, se supune legilor speciale care nu-i dau dreptul să răspundă la asemenea întrebări.” OK… să zicem (deși e foarte discutabilă invocarea Statutului Magistraților în condițiile în care conducătorii administrativi ai Justiției arădene ne-au explicat că domnul Radu Stoian nu are calitatea de magistrat).
Nu poți, însă, să-l obligi pe om să vorbească cu tine dacă nu vrea să vorbească… așa că e treaba lui de-aici încolo dacă trimite sau nu un drept la replică… sau nu.

Din discuția avută cu domnul primar Crișan… ei bine, chiar nu se poate extrage NIMIC! Omul, pur și simplu, a ajuns la o vârstă biologică și intelectuală la care creieru-i joacă feste: nu înțelege cu cine vorbește… ne-a confundat cu cine știe cine: „Io vă plătesc pe voi!” – a urlat Ioan Crișan la telefon… la care am decis „bun de tipar atunci” și am consemnat.
Cu doamna Camelia Stoian nici n-a mai avut rost să ne consumăm timpul, din moment ce sursa noastră-mediator ne-a spus ceva de genul „băi, omule, dacă Radu Stoian și Crișan însuși nu au vrut să vorbească cu tine despre subiectul ăsta, de ce ar vrea Camelia?”
Am decis că are dreptate.

Pe scurt, speța de față se prezintă astfel – aceasta fiind rezumatul pe care un consilier local din opoziție l-a trimis Agenției Naționale de Integritate:

„În ședința de Consiliu Local din 26.11.2019 a fost promovat PUZ-ul fiicei și ginereului primarului comunei Vladimirescu.

Primarul comunei nu putea promova acest proiect de hotărâre deoarece s-ar afla în Conflict de Interese- infracțiune conform codului penal care se pedepsește cu până la 5 ani de închisoare.

Terenul se află pe o suprafață de 7, 4 hectare, care la vânzare ar costa aproape 2 milioane de euro. Pe acest teren, familia primarului vrea să construiască sute de case și spații pentru birouri. Care costă o avere!

Cum a reusit familia edilului Crișan să ajungă la o afacere de milioane de euro lucrând în cea mai mare parte doar la stat?! Prin asemenea metode: viceprimarul care a promovat PUZ-ul în locul primarului este finul fiicei și ginerelui primarului, aceștia fiindu-i fost nași de căsătorie. O legătură incendiară a celui care se dorește a fi următorul primar al comunei Vladimirescu ! Primar-Viveprimar- fiica – ginere (nași și fini).
Primarul a creat așa-numita stradă Orod pentru a le duce utilitățile fiicei și ginerelui direct la poarta cartierului! Astfel crește prețul terenului exponențial. Această stradă în câmp unde nu locuiește nimeni a costat Primăria Vladimirescu peste 600.000 mii euro conform unor informații de la Curtea de Conturi.”

 

Să mai consemnăm și că proiectantul PUZ-ului întocmit este iubitul artihectei-șef a Primăriei Comunei Vladimirescu?… Merită spus – pentru că asta desăvârșește teza că Strada OROD și terenurile deocamdată virane ale spațiului de 7,4 hectare sunt „planul de afaceri al unei familii incompatibile”… ca să sintetizăm „șmecheria”.

972bc601 5cd0 4916 89ca 88da84785fc2

(Lucian Valeriu)

Povestea din spate

Vladimirescu a ajuns raiul imobiliarelor. Țâșpe mii de cartiere noi au răsărit în ultimii ani, de parcă nimeni nu mai pune cucuruz și nimeni nu mai crește gâște. De ce? Apropierea de Arad (practic Vladimirescu este deja un cartier al municipiului), proximitatea unui complex comercial și multe altele. Plus prețul scăzut al terenurilor. Toate acestea au făcut din Vladimirescu o țintă a investitorilor imobiliari. Majoritatea dintre ei, chiar de bună credință. Bineînțeles, ca orice afaceriști, cumpără ieftin și vând scump. Așa stă treaba în afaceri.

Despre un alt tip de dezvoltator imobiliar vom dezbate azi.

Să purcedem la fapte documentate temeinic. Facem totuși o paranteză pentru a explica o metodă a primarilor de a evita scandalul în Consiliul Local și alte complicații. Dacă vor să facă un drum, spre exemplu, solicită aprobare pentru ,,reparații” , nu pentru ,,investiții”. În acest mod, nimeni nu trebuie să dea explicații nimănui.

Iar documentarea noastră zice așa… În 2016, primarul comunei Vladimirescu, pe numele său Ioan Crișan, a cerut să repare niște așa-zise drumuri din spatele cartierului Via Carmina. Motiv pentru care, în 2016, drumurile au fost pietruite.

În 2017, altă ,,reparație”. Drumurile pietruite cu un an înainte, au fost asfaltate. Insistăm pe idee: în mijlocul câmpului, unde nu stă nici dracu și nici vânturelul de seară nu vânează șoareci.

Sub pretextul acelorași ,,reparații”, în 2018 au fost construite niște poduri de trecere.

În 2019, drumurile astea reparate au fost însoțite de stâlpi de iluminat public, hidranți și alte acareturi.

Practic, o suprafață de teren de peste șapte hectare, aflată în posesia familiei Stoian-Crișan, a primit investiții din bani publici, de la Primăria Vladimirescu, pentru un proiect imobiliar privat. Asta în timp ce locuitorii celorlalte cartiere își rup mașinile pe drumurile de doi lei, nebăgate în seamă de autorități.

Ei bine, terenul în cauză a fost achiziționat cu 50 de eurocenți per metru pătrat. Intrați acum pe OLX și vedeți cât costă acum un metru pătrat pe locația și suprafața respectivă. Vă spunem noi: 25 de euro.

Afaceri din astea am face și noi, dar avem socrii care nu ne ajută.

Ce se întâmplă acum. Pentru a ajunge în cartierul lui Stoian, trebuie să treci prin Via Carmina. Vrei gaz? Te conectezi la Via Varmina. Vrei apă? Vrei canalizare? La fel. Care Via Carmina e și ea o investiție privată. Acolo nu a băgat primăria un leu. Dar a băgat de vină și multe bețe-n roate. Mai ales la drumuri. Că, deh, nu sunt la fel de „bune” dacă sunt făcute din banii investitorului privat la fel ca ale lui, din banii primăriei.

No… Si ce s-a gândit Primăria Vladimirescu? ,,Hai să naționalizăm serviciile din Via Carmina”. Astfel încât viitorul cartier ,,Radu Stoian” să fie înțepat la utilități.

Voi realizați câte infracțiuni au fost comise aici?

(Cristian Țițca)

………………………………………………

Articol asociat:

„Buletinul informativ lunar” editat de P.N.L., intitulat VLADIMIRESCU și semnat EXCLUSIV de primarul Ioan Crișan, este folosit drept mașină de SPĂLAT FRUSTRĂRI și ÎMPRĂȘTIAT SCUZE MINCINOASE în „Via Carmina”. Replica DEZVOLTATORULUI IMOBILIAR este o adevărată „bombă de presă”!

Categorie: Investigații
Etichete: camelia stoian, primar Ioan Crişan, primaria vladimirescu, radu stoian, strada orod, via carmina
Distribuie:
Articolul anterior
Cursuri şi ateliere pentru copii la Camera de Comerţ Arad
Articolul următor
[ACTUALIZARE 3] Noi măsuri ale CNSSU: Sunt interzise adunările a mai mult de o sută de persoane în spații închise, inclusiv cele religioase
Bagă un „16”

14 comentarii. Leave new

 • Felicitări pentru articol!
  Lumea trebuie să afle toate abuzurile și afacerile murdare pe care le-a făcut acest primar care pozează în nevinovat.
  Și acum dorește sa lase moștenire vicelui
  , (care este o marionetă și este compromis atât ca om și ca viceprimar)
  postul de primar pentru se perpetua la putere tot ei.. Trebuie să plece acești oameni care au pus frână dezvoltării localității în toți acești ani!

  Răspunde
 • Dragi cetāteni ai Comunei Vladimirescu. Puterea sāi trimiteti la groapa de GUNOI a politicii,sta in ștampila la vot….DECI….?..restul îl vor face ORGANELE…..DESTEPTAREA

  Răspunde
  • Liberalii de arad au depasit demult psd ul la mafie hotii si escrocherii…numai daca luam cazul falca geany pistru balcea vedem ca institutile statului de drept se fac ca nu ii vad astea 3 persoane erau in puscarie in mod normal!la fel crisan fapte penale cat casa poporului si nimic!

   Răspunde
 • PS. DNA sā vinā sā vā ia..OK

  Răspunde
 • Luci fără poze te rog

  Răspunde
 • Dacă și ăsta-i liberal și ios popă! Ai vrut să spui -oportunist politic-TRASEIST-psdist ! Crișan de cand se știe numai la stat a lucrat ! Din câte am înțeles,înainte era șef de stație cfr,acolo,în Glogovat,apoi a avansat la regională, la Timișoara ca revizor de sector (peste șefii de stații,impiegați, acari,etc) !
  Las’ că peste câțiva ani (la noi traducîndu-se în 10-20 de ani) nu vor avea liniste cu toată via carmina a lor si altor cartiere care se vor dezvolta dealungul căii ferate spre Aradul Nou !

  Răspunde
  • Aici cfr istule nu te cred!cfr va trebui sa investeasca in linie antifonata etc sunt norme europene nu va merge la nesfarsit cu derogari romania deja incepe sa plateasca amenzi pt poluare fie ea si fonica cred ca cfr ul va fi nelinistita nu niste oameni care vor sa traiasc civilizat!

   Răspunde
 • Unde sunt instituțiile statului ,unde e Curtea de Conturi ,DNA,ANI,ETC mai oameni buni Caz clar de corupție și cumetrie și voi dormiți pe voi ,umblați după firme ce prejudiciază statul cu 2 lei și pe Interlopul de la Vladimirescu Crișan al lăsați ai dați răgaz pina nu mai e primar sa nu mai fie conflict de interese , S-au nu săriți că al țin prea multi în brațe pe Crișan și vă e frică că nu primiți de paste cadourile .Halal țară am ajuns mai sa avem încredere în instituțiile statului VECIIIIIII

  Răspunde
 • Hai cu BOMBA Zilei uitațiva câte terenuri mai are șpagă primite de la TICA și GHITA ROMAN de la cartierul Europa asta mafiot bătrân nu la băgat nimeni în seama și el și-a făcut treabă acum câțiva ani era plin de vale la gura a venit Stoian cu Fica lui Crișan i-au șters balele la buldog și au inceput marea tepuiala ,răfuiala și interlopiada Vladimirescu Bravo locuitori ai Vladimirescului va pus Crișan pe harta Comuna La Stăpân .

  Răspunde
 • Crișanei Cimitir fă-ți Tată acolo nu case să te poți îngropa înainte să te ia DNA hai ha ha. Sluga netrebnică care ești tu cu Stoian al tău ,,,,,Cica Ce Avem Noi Aici he he he ,Ani de pușcărie nebunule ,atindinamiteaza băieți rozeta sa vezi acolo cum se racordează băieți la utilitățile tale și ale lui Stoian va Sparg băieți contoarele he he he bravo Crisane La Popa Șapcă sa te ceri he he he

  Răspunde
 • Bandit Crișan asta mare tepuitor numa acum l-ați desconspirat lucrează viremele asta de ani buni așa cea mai buna sluga a PSD câțiva ani de zile acum actuala mizerie a PNL o micuța bagaboanta politica iar Stoian era protectorul lui un fel de badiguard ,dați în ei că merită au sifonat bani din primăria Vladimirescu au tepuit oameni ai șantajat au amenințat și uite că în final linsa întors totul sper că pina deseară sa se sesizeze procurorii și să-i ridice pe amândoi.

  Răspunde
 • Doar atat puteti?eu cred ca daca mai vorbiti cu oamenii simpli din vladi veti afla mult mai multe fapte penale facute de administratia crisan!

  Răspunde
 • DNA nu se sesizează odată sau e in Carantină 14 zile !!!!!ARESTATII pe toți CRISAN ,STOIAN și inclusiv pe slugile INTERPUSE

  Răspunde
 • In tot acest timp, locuitorilor din via carmina nu le a fost facilitate dreptul de a iesi in trafic pe ultima strada din comuna a carei reparatii primarul si …toti oamenii lui o amana de 3 ani! 100 m de strada care ar fi facut legal accesul locuitorilor cartierului si ar fi redus cu certitudine numarul accidentelor! Si asta ..ca primarul sa il penalizeze pe dezvoltator! Probabil nu se mai inteleg la decontari! Oricum…e o totala lipsa de respect a administratiei fata de locuitorii acestui cartier care potrivit primarului insusi …”nu exista pentru mine”. Sper ca la alegerile locale care vin cele aproape 800 de familii de aici sa facem diferenta si sa schimbam nesimtirea la care suntem supusi. Am fost la primarie sa intreb de ce oare drumul acela de 100 m nu se poate face pt ca drumul Orod mentionat in articol s-a terminat in timp record …iar raspunsul a fost ca sunt probleme. Nu mai vorbesc de aroganta unui traseist politic care se milogea pt voturi cand candida pe listele ALDE, culemea, chiar pe la noi prin cartier, si care incerca sa ma convinga ca eu nu inteleg. La intrebarea mea…unde si ce descarca acel drum de a devenit prioritate nu am primit nici un raspuns. Cred ca ei nu inteleg de ce sunt pe acolo! Si sincer nu inteleg de ce DNA chiar nu ia la purecat primaria asta care colcaie de coruptie si nesimtire!!!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

indoor

Polițistul de frontieră care în 2008 și-a vândut pistolul din dotare s-a apucat de cultivat CANNABIS INDOOR… și i-a mers bine aproape 10 ani. Marți, polițiștii din Hunedoara au descins în casele unor suspecți de trafic și consum de droguri din HĂLMAGIU și au reținut 7 suspecți

Capul rețelei pare a fi localnicul Tonța Bogdan Viorel (fratele polițistului Tonța Traian Victor, care în anul 2008 și-a vândut pistolul din dotare la un birt, alegându-se cu 3 ani…