[UTIL] Participă și tu în competiția „Bani pentru școala ta!” Premiul: 10.000 de euro

bani pentru scoala ta
Distribuie:

 

A patra ediție a competiției naționale de educație financiară „Bani pentru școala ta!” a început în 5  noiembrie 2016. Prin acest proiect,  liceenii din România pot câștiga finanțări de până la 10.000 de euro pentru școlile lor, dacă urmează un training online gratuit de educație financiară și e-commerce. La competiție pot participa elevi cu vârsta mai mare de 15 ani, dar și absolvenți, profesori, părinți și alți susținători ai unității de învățîmânt.

Participanții pot opta pentru unul dintre cele două traininguri disponibile la adresa www.banipentruscoalata.ro – „BaniIQ” și „Banii pe net” – sau le pot urma pe amândouă în perioada 5 noiembrie 2016, ora 00:00 – 17 decembrie 2016, ora 23:59. Săptămânal, pe site-ul concursului – www.banipentruscoalata.ro – va fi anunțat clasamentul provizoriu al liceelor pe site-ul competiției.

Fiecare liceu este înregistrat automat în competiție odataă cu înscrierea elevilor și susținătorilor săi în training și acumulează EUROpuncte pentru fiecare elev, profesor, părinte sau prieten care urmează trainingul online și completează testul de verificare a cunoștințelor.

Instituția de învățământ cu cel mai mare număr de cursanți va beneficia de un premiu constând într-o sumă în euro egală cu numărul acestora, în limita a 10.000 de euro. Premiul va fi folosit exclusiv pentru modernizarea școlii prin dotarea laboratoarelor, a claselor, achiziția de echipamente și resurse educaționale.

Se vor acorda patru premii: unul pentru școlile mari, în limita a 10.000 de euro, și trei premii pentru școlile medii sau mici care vor atrage primii 1.000 susținători fiecare. Validarea instituției de învățământ cîștigătoare va avea loc în perioada 1-3 februarie 2017.

Competiția „Bani pentru școala ta!” este organizată de JA România și face parte din programele de educație financiară și e-commerce „BaniIQ” și „Banii pe net”, programe de educație financiară realizate împreună cu Visa și băncile partenere, ce au ca scop formarea abilităților de a administra eficient resurse financiare și de a lua decizii responsabile.

În ediția precedentă, peste 25.000 de elevi, profesori, părinți și alți susținători au intrat în competiție, unde au avut acces la informații esențiale despre bugetul personal, venituri, cheltuieli, investiții și relația cu banca (trainingul BaniIQ), dar și despre eCommerce, drepturile celor care cumpără online, securitatea în mediul online, taxe și impozite (trainingul Banii pe net).

Căștigătoarele edițiilor precedente la categoria școli mari sunt: Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din București, Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” din București și Colegiul Tehnic „Alexandru Roman” Aleșd, din Bihor. La categoria școli medii sau mici, edițiile precedente ale competiției au fost câștigate de: Liceul Teoretic „Callatis” din Constanța, Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Tulcea și de Colegiul Național „Avram Iancu” Stei, din Bihor.

Mai multe informații despre competiție, traininguri, premiu și regulament de participare, găsiți pe www.banipentruscoalata.ro, precum și accesând pagina dedicată de Facebook.

 

Categorie: Știri
Etichete: Bani pentru școala ta!, educatie, elevi, fonduri, licee
Distribuie:
Articolul anterior
Scurtă poveste despre cum au fost mâncați banii campaniei ,,Arad-Capitală europeană a culturii” [RAPORTUL DE CHELTUIELI – FACSIMILE]
Articolul următor
O lecţie valoroasă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie