Ziua Națională în trafic: 4 dosare penale, 78 de contravenții, 6 permise reținute și 4 certificate de înmatriculare retrase

sancțiuni
Distribuie:
Infracțiuni în trafic

Polițiștii Biroului de Ordine Publică au depistat, în dimineața zilei de 30 noiembrie a.c., un bărbat de 31 de ani, din Arad, în timp ce conducea un autoturism pe str. Clopotului. Testarea acestuia cu aparatul din dotare a indicat posibila prezență a substanțelor psihoactive, aceasta nefiind o probă în dosarul penal. Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a substanțelor consumate.


În noaptea de 1/2 decembrie a.c., un tânăr de 20 de ani, din Șepreuș, a fost depistat de polițiștii Secției 1 Rurală Arad, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 682/A. În urma controlului, în habitaclu au fost găsite substanțe susceptibile a fi droguri, acestea fiind ridicate și înaintate Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad, în vederea continuării cercetărilor. Testarea cu aparatele din dotare au indicat că tânărul nu era sub influența alcoolului sau drogurilor.


Fără permis de conducere, au fost depistați: în 30 noiembrie a.c., pe raza de competență a Secției 1 Vlaicu, un arădean de 35 de ani, și în prima zi a lunii decembrie, pe raza de competență a Secției 1 Rurală Arad, în localitatea Șagu, un tânăr de 26 de ani, din localitate.

În toate cazurile au fost întocmite dosare de cercetare penală.


Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 48 de ore, polițiștii rutieri au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente cu consecințe grave, precum și pentru conștientizarea, de către participanții la trafic, a pericolelor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 78 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 27.800 de lei, din care 43 pentru nerespectarea vitezei legale în localități și în afara acestora. Au fost reținute 6 permise de conducere și retrase 4 certificate de înmatriculare.

Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări.

 

Biroul de presă al IPJ Arad


 

Categorie: Evenimente din trafic
Etichete: contravenții, infracțiuni rutiere, politisti rutieri, soferi, trafic
Distribuie:
Articolul anterior
Au sărbătorit „românește” Ziua Națională și s-au ales cu dosare penale…
Articolul următor
Muncă, persistență și gleznă fină

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie