Muncă, persistență și gleznă fină

uta sibiu 1
Distribuie:

UTA – HERMANNSTADT: 2-0 (0-0)
Au marcat: Luckassen (79), Micovschi (82)


02.12.2023, ora: 14,00, stadion: „Iuliu Bodola”, temperatura: 18°C, spectatori: 2000.

UTA (antrenor Mircea Rednic): Fl. Iacob – Căpușă, Conte, Benga, Abeid – Mihai (90+2 Iurasciuc), Carp – R. Pop (80 Diogo), Fabry (46 Omondi), Stahl (46 Micovschi) – Luckassen (87 Stolnik).
Pe bancă : Kucher – Marku, Dumitrașcu, Stanciu.
Cartonașe galbene: Omondi.


Hermannstadt(antrenor Marius Măldărășanu): Căbuz – Oroian(46 Medina), Bejan, Stoica, Butean(65 Antoche) – Mino Sota(82 Biceanu), Murgia – Balaure, Paraschiv, Jipa (82 Ciubotariu) – Fonseca (64 Neguț).
Pe bancă : Mutiu – Petrescu, Iancu, Ad. Petre.
Cartonașe galbene: Mino Sota, Neguț. 


Arbitri: Horia Mladinovici – Mircea Grigoriu, Cosmin Vatamanu (toți din București). Rezervă: Robert Avram (Pitești).
Arbitri VAR: Iulian Călin (Ștefănești – Argeș), Romică Bîrdeș (Pitești)
Observator FRF: Octavian Șovre (Satu Mare)
Observator LPF: Ion Craiu (București).


Când ai încredere în forțele proprii

UTA a avut un meci dificil la Oradea, cu Hermannstadt. În primul rând pentru că roș-albii n-au beneficiat de aportul tribunelor pline de pe „Neumanul” de acasă, care le oferă doza de adrenalină necesară pentru a-și ține adversarul la respect. Adversar care dispune de o echipă lucrată, specializată pe remize, zece contabilizate până la meciul de astăzi. 

Mircea Rednic a pregătit „ciorba” după ingredientele de care a dispus. Din care au lipsit cel mai mult, „mirodeniile” Freitas și Cooper. Luckassen a avut un prim șut periculos din colțul careului mic, stânga, dar portarul Căbuz respinsese, iar steagul tușierului semnalizase offside. Primul șut la poarta UTA-ei a fost la fel de periculos, Balaure fiind autorul, din 14 metri, pe scurt, dar Iacob a fost acolo și a respins. Mingea a circulat mai lent pe terenul moale, care s-a degradat pe măsură ce era călcat. Sibiul s-a apărat sus în prima jumătatate de repriză, având posesia undeva la 57-58 la sută. Oaspeții au avut și oportunitatea de a marca, dar spre norocul arădenilor, Jipa a avut mingea pe dreptul (el fiind stângaci) și de la 16 metri, a ratat un șut plin. Și Murgia a fost într-o poziție din care putea marca, dar a tras pe lângă, din 18 metri central, la o așezara înapoi făcută de Mino Sota.      

UTA a avut și ea momente bune, când a dus jocul în terenul advers. Și cea mai mare ocazie a arădenilor s-a petrecut în minutul 20, când Rareș Pop a fost lansat „la line” pe stânga, a sprintat în careu, l-a depășit pe Oroian din preluare, dar a șutat în bară, pe colțul scurt, Luckassen ratând apoi reluarea spre poartă. Arădenii și-au păstrat ritmul, iar la o pătrundere pe dreapta a lui Stahl, acesta a reușit să-i centreze lui Fabry, dar slovacul n-a știut să finalizeze cu folos, arătând că nu este în joc. În joc a fost însă Luckassen, dar fără reușite de atacant în această parte. Pentru că în minutul 35, Căpușă a avansat fără probleme pe dreapta, a pasat peste defensiva adversă, Luckassen a rămas singur la 11 metri, central-stânga, dar a tras în portar! 

UTA a arătat bine când și-a așezat jocul pozițional pe mijloc, unde Carp și Mihai au stat bine în ghete. Doar că devierile și întoarcerile de minge în ultimii 20 de metri, nu s-au legat cu folos. Gazdele au terminat pe atac repriza, sibienii tăind finalul ei cu un șut a lui Jipa, din lovitură liberă de la 20 metri, la care mingea a fost scoasă de Iacob de sub transversală. 

Și repriza secundă a fost de luptă, dar UTA a devenit echipa mai sigură, mai consistentă în evoluție. Asta pentru că roș-albii i-au avut la turație maximă pe Rareș Pop, – inspirat în tot ce a făcut – și pe Omondi, jucător cu calități neașteptate pentru modesta Superliga. Cum a intrat pe teren, Omondi l-a lansat pe dreapta pe Micovschi, acesta a ajuns în careu dar a încetinit jocul să vadă la cine dă, mingea a circulat prin zonă, faza fiind stinsă de un călcâi spre nimeni a lui Carp. Omondi s-a înțeles bine și cu Luckassen în minutul 54, dar ultimul a tras prea slab din careu, fază aprinsă fiind și cea din minutul 59, când Căbuz a scos mingea șutată de Micovschi, după care Omondi nu a reușit să reia spre poartă, kenyanul fiind oricum în offside. Și Pop a tras în Căbuz din careul mic, la o minge primită tot de la Omondi, UTA scăpând și ea cu fața curată la ocazia ratată de Jipa, care, nemarcat pe stânga, a tras pe lângă. Pop a mai dat o dată în bară – transversală – în minutul 78, când a scăpat singur în careu, pe sprint, de la 12 metri, pentru ca UTA să-și vadă munca încununată cu gol un minut mai tărziu. Pop a pasat din dreapta lui Omondi, acesta i-a dat mai departe lui Luckassen, care a intrat în careu talonat de Antoche, și a șutat cu exteriorul, de la 14 metri, în dreapta portarului, 1-0! Mai mult, UTA și-a făcut finalul de joc lejer, printr-un nou gol marcat în minutul 82. Mingea a plecat din dreapta, Omondi a făcut stop cu spatele pe 18 metri, a pasat spre stânga în careu, unde a ajuns Micovschi, care a șutat de la 14 metri, în diagonală, în stânga portarului Căbuz.

În finalul partidei, problema principală a fost păstrarea echilibrului pe gazon, arădenii desenând o nouă fază frumoasă în minutul 85, când Micovschi i-a centrat în careu lui Luckassen, dar acesta a ratat reluarea, singur în fața porții. Și cum nici Diogo și același Omondi n-au reușit să bage mingea în poartă la o fază prelungită în careul advers, a rămas doar 2-0, scor muncit și meritat de „Bătrâna Doamnă”.   


VIDEOREZUMAT

Primele impresii după joc:

Întrebat dacă este mulțumit doar cu două goluri marcate pentru UTA, Kevin Luckassen a răbufnit:De abia am venit omule, vreau să marchez mai mult, de ce ești așa negativ?”. Și atacantul UTA-ei a plecat de la „flash”.

Rareș Pop: „Important este că am câștigat trei puncte, pe un teren greu. Diferența s-a făcut prin momentele de inspirație pe care le-am avut. Eu am dat în două rânduri în bară, dar important este că am câștigat. Sperăm să facem și în cupă un meci bun și să ne calificăm mai departe, să repetăm traseul de anul trecut”.


Mircea Rednic: „O victorie meritată, ocazii multe, am avut și două bare prin Rareș. Țin să felicit ambele echipe, ținând cont de starea terenului, care a fost foarte grea. Mie m-a fost greu să ajung până la suporteri să-i salut! Dar mă bucur că băieții mei au înțeles că e un meci foarte important, am zis că avem patru finale, le luăm meu cu meci și să nu începem iară să visăm la obiective mari. Și la meciul umător să jucăm la fel de bine cum am făcut-o astăzi, pentru că eu zic că pe un teren greu, ne-am creat foarte multe ocazii cu o echipă care greu ajungi la poarta lor. Una din primele trei echipe cu apărare foarte bună. Golul a venit mai târziu, am avut un shimb și cu suportarii, că adormiseră la un moment dat, dar am avut ocazii. Eu apreciez un jucător care ajunge singur cu portarul și ratează. E foarte greu să ai stabilitate bună și să înscrii la ocaziile pe care le-am avut. Dar am avut încredere, pentru că nu e prima oară când noi am reușit să înscriem spre final. Asta înseamnă că s-a format un grup cu un spirit bun, pozitiv și chiar dacă am avut 4-5 probleme cu jucătorii care ne-au lipsit, cei care au intrat au jucat foarte bine și merită felicitările mele. Mulțumesc și suporterilor care au fost aproape de echipă, nu le e ușor să vină de la o sută de kilometri”.


 

Categorie: Sport
Etichete: Luckassen (79), Micovschi (82), mircea rednic, Rareș Pop, UTA – HERMANNSTADT: 2-0 (0-0)
Distribuie:
Articolul anterior
Ziua Națională în trafic: 4 dosare penale, 78 de contravenții, 6 permise reținute și 4 certificate de înmatriculare retrase
Articolul următor
Atenție, șoferi! Pe toată durata Târgului de Crăciun, traficul va fi restricționat, în fiecare weekend, pe Bulevardul Revoluției

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

uta la voluntari

Când Fabry lucrează (mai) bine în schimbul doi

FC VOLUNTARI – UTA 0-1 (0-0) A marcat: Fabry (77) 17.02.2024, ora: 14,00, stadion: ,,Anghel Iordănescu”, temperatura: 8°C, spectatori: 670. Voluntari (antrenor Nicolae Dică): Fernandez – Ricardinho, Turda, Matricardi, Boboc…